2006. augusztus 27., vasárnap

2006. augusztus 26. PMFC-Pécs Pláza - MTK Budapest FC 0-1 (0-0)

Pécsi MFC-Pécs Pláza – MTK Budapest FC 0-1 (0-0)
2006. augusztus 26. Pécs, PMFC-st. NB I. 4. forduló. 2.000 néző.

Herbert volt a mezőny legjobbja
Vezette: Bognár Tamás (Szabó P., Kovács Z.). 
Gól: Czvitkovics 57’.
Sárga lap: Balaskó 29’ ill. Zsidai 83’.

PMFC: Herbert – Sipos J, Dienes, Szabados (Bajúsz, sz.), Szekeres Zs. – Pavicsevics – Horváth P. (Tóth Z. 63’), Pest K., Balaskó (Szatmári L. 73’), Kulcsár – Nógrádi. Edző: Keszei Ferenc.

MTK: Végh – Balogh B., Lambulics, Rodenbücher, Pollák – Czvitkovics, Horváth L., Zsidai (Zabos 87’), Pál (Németh K. sz.) – Kanta J, Hrepka (Urbán, 90’). Szakmai ig.: Garami József.

MECCSKRÓNIKA:
9. perc: Czvitkovics remekül ugratta ki a pécsi védelemből kilépő Kantát, aki 15 méterről ballal lőtt, ám a kifutó Herbert bravúrral tisztázott. 
21. perc: Czvitkovics 24 méterről középről elvégzett szabadrúgása után lefelé csapódott a labda, kissé meglepte Herbertet, de a pécsi kapus a léc alól oldalra tudta ütni. 
32. perc: Horváth Péter adott be jobbról, Pest Krisztián középen 14 méterről letette a labdát a vele egy vonalban futó Kulcsárnak, aki ballal laposan lőtt - kevéssel a jobb alsó sarok mellé. 
36. perc: Bizonytalankodott a pécsi védelem, Pál került az ötös vonalán helyzetbe, de jobblábas emelésénél Herbert jól zárta a szöget. 
41. perc: Balaskó a tizenhatos bal sarkáról váratlanul lőtt, a bal felső sarokba tartó labdát Végh lehúzta. Ugyanebben a percben Czvitkovics ugratta ki Balogh 
Bélát, ő ügyesen passzolt vissza Pálnak, aki 14 méterről jobbal a jobb alsó sarkot célozta meg, s a megnyúló Herbert- nek minden tudására szüksége volt, hogy szögletre tenyerelje a labdát. 
52. perc: Hrepka kényszerítőzött Németh Krisztiánnal, 15 méterről a jobb alsó sarokra lőtt, de Herbert résen volt. 57. perc: Németh Krisztián egy beadást követően a kapunak háttal állva húzta a labdát a kiugró Czvitkovics elé, és ő hat méterről, kissé balról a jobb alsó sarokba helyezett. 0-1 
71. perc: Zsidai ugratta ki Németh Krisztiánt, aki 15 méterről telibe találta a lécet. 
77. perc: Félbeszakadt a játék, ugyanis a szurkolók kórusban tiltakoztak a szlovákiai magyarokat érő atrocitások ellen. Két perc múlva folytatódott a játék. 
88. perc: Pavicsevics tálalt Kulcsár elé, aki a tizenhatos bal sarkáról az oldalhálóba lőtte a labdát. 


A Pécsett oly sok szakmai siker részese, az MTK szakmai igazgatója, Garami József a szívéhez oly közel álló PMFC ellen is győzelemre vezette ifjú tehetségekből álló csapatát, az MTK-t. A pécsi drukkerek nehezen viselték a kudarcot, bekiabálásaik miatt két percig állt a játék. (NS., 2006. augusztus 27.)

MESTERMÉRLEG:
Keszei Ferenc: Főleg a második félidőben nagy játéktudásbeli különbség mutatkozott az MTK javára. A csapat küzdeni tudása kevés volt a pontszerzéshez. 
Garami József: Az első félidőben nagyszerű küzdelem, színvonalas mérkőzés zajlott a pályán, mindkét kapu gyakran került veszélybe. A második játékrészben mi irányítottunk, ezért megérdemelten győztünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése