2005. november 6., vasárnap

2005. november 5. FC Sopron - Pécsi MFC 3-1 (1-1)

FC Sopron - Pécsi MFC 3-1 (1-1)
2005. november 5. Sopron, NB I., 11. forduló. 3.500 néző.

Horváth András (jobbra) két gólt szerzett
(Nemzeti Sport, 2005. nov. 6.)
Vezette: Erdős József (Erős G., Kispál).
Góllövők: Horváth András 29', 47', Signori 88' illetve Balaskó 1'.
Sárga lap: Balaskó (Demjén buktatásáért) a 12., Horváth A. (Pavicsevics buktatásáért) a 21., Bajúsz (Cigan visszahúzásáért) a 48., Dienes (Cigan buktatásáért) az 58., Costisor (Horváth Gyula buktatásáért) a 71., Szekeres (Győri visszahúzásáért) a 81. percben.

FC Sopron: Balogh J.  - Bagoly, Ibric, Costisor, Hanák - Sifter (Győri, sz.), Horváth A. - Demjén, Signori, Landerl (Fülöp 81') - Cigan (Csordás 72'). Megbízott edző: Selymes Tibor.

PMFC: Herbert - Dienes, Bergmann, Bajúsz, Szekeres Zs. - Berdó, Pavicsevics (Horváth Gy. 55'), Szabados, Sipos N. (Csehi 67') - Balaskó, Kalina (Sipos J. 64'). Szakmai igazgató: Keszei Ferenc. 

MECCSKRÓNIKA:
1. perc: Berdó jobb oldali beadását magasra felugorva fogta Balogh János , ám a talaj felé visszaérkezve átesett csapattársán, Ibricen. Esés közben kicsúszott a kezéből a labda, éppen Balaskó elé került, és a pécsi játékos 11 méterről jobbal laposan az üres kapu közepébe gurított. 0-1 
29. perc: Signori indította a jobbról befelé mozgó Demjént, ő pedig a tizenhatos előterében helyezkedő Ciganhoz játszott. A csatár a pécsi védők gyűrűjében a jobbösszekötő helyén előretörő Horváth Andráshoz passzolt, ő pedig 14 méterről szépen lőtte ki a hosszú alsó sarkot. 1-1 
47. perc: Az előrelőtt labdát Demjén ügyesen pörgette vissza a jobbösszekötő helyén előretörő Horváth Andrásnak, aki egy pattanás után 22 méterről óriási erővel, védhetetlenül bombázott a jobb alsó sarokba. 2-1 
76. perc: Signori szenzációs labdát adott a balösszekötő helyén előretörő Csordásnak, aki 12 méterről jobbal telibe találta a lécet. 
85. perc: Signori végzett el szabadrúgást 28 méterről: a jobb felső sarokba tartó labdáját Herbert nagy bravúrral a mezőnybe ütötte. 
88. perc: Csordás tört előre a balösszekötő helyén, remekül kényszerítőzött Signorival, és az olasz klasszis nyolc méterről ballal a pécsi kapu közepébe pörgette a labdát. 3-1 

Rögtön a mérkőzés elején Balogh János és Ion Ibric „összehozta" a vezető gólt a pécsieknek. Horváth András amellett, hogy két parádés gólt szerzett, a mezőnyben is hasznosan, ügyesen futballozott. Az állítólag kondicionális gondokkal küszködő Giuseppe Signori a mérkőzés hajrájában lendült igazán bele, és a haza sikert biztossá téve megszerezte első magyar bajnoki gólját. A csatárposzton Cristian Cigan sok gondot okozott a pécsi védőknek, ráadásul gólpasszt is adott. A pécsieknél a szünet után Herbert Roland kapus több alkalommal is hagy bravúrral védett, sokat tett azért, hogy csupán kétgólos vereséggel hagyta el a pályát a pécsi csapat. A középpályán Berdó Balázs futballozott valamivel átlagon felül, Balaskó Iván pedig igazán frissen kezdte a meccset... (Nemzeti Sport, 2005. november 6.)

MESTERMÉRLEG:
Selymes Tibor: A gyorsan kapott, szerencsétlen gól után az első félidőben nehezen tudtunk talpra állni. A szünet után már több helyzetet kialakítottunk, s ezek közül kettőt sikerült kihasználniuk.
Keszei Ferenc:  A gyors és szerencsés gólból sokkal többet kellett volna profitálnunk, mert ez láthatóan megzavarta a Sopront. Több poszton is jobb képességű játékosok szerepelnek a Sopronban, így ellenfelünk megérdemelten nyert. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése