2005. november 27., vasárnap

2005. november 26. Bp. Honvéd FC - Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Bp. Honvéd FC - Pécsi MFC 1-1 (0-0)
2005. november 26. Budapest, Bozsik-st. NB I. 13. forduló. 1.500 néző.

Pavicsevics (jobbra) szerezte a gólunkat
Vezette: Arany Tamás (Hegyi P., Albert I.).
Góllövők: Dobos 84' ill. Pavicsevics 60'.
Sárga lap: -.

Honvéd: Tóth I. - Kovács N., Baranyai, Udvari, Takács Z.- Lázár (Genito sz.), Csobánki, Dancs (Miro 57') - Dobos, Zana - Alves (Bozsovics 64'). Vezetőedző: Aldo Dolcetti. 

PMFC: Herbert - Sipos J., Dienes, Szabados, Schindler - Lantos, Pavicsevics, Sipos N. (Csehi T. 69'), Szekeres Zs. (Dávid 80') - Berdó (Andorka 84'), Kalina. Szakmai igazgató: Keszei Ferenc. 

MECCSKRÓNIKA:
3. perc: Pavicsevics ugratta ki jó ütemben Kalinát, aki Udvarival a nyakán törhetett kapura, ám a 14 méterről leadott ballábas lövése után a labda elpattogott a bal kapufa mellett. 
12. pere: A jobb oldalról Lázár emelte a tizenhatoson belülre a labdát, ám a berobbanó Dobos balról, öt méterről a középen álló pécsi kapus, Herbert kezébe fejelte. 
23. perc: Alves és Lázár kényszerítőzött a pécsi tizenhatos előtt, a brazil végül jó ütemben passzolt társa elé, aki tíz méterről előrecsúszva Herbertbe lőtte a labdát. 
28. pere: Dobos hozta fel a labdát, és mivel senki sem zavarta meg, a pécsi térfél közepéről lövésre szánta él magát. A kapujából kissé kint álló Herbert kiejtette kezéből a labdát, amely nagy szerencséjére nem a kapuba, hanem az alapvonal mögé perdült. 
54. perc: A kispesti tizenhatos bal sarkánál Kalina egy csellel leültette Dancsot, majd 17 méterről jobbal a kapu fölé emelte a labdát. 
57. pere: Sipos Norbert jobbról elvégzett szögletrúgása után Kalina emelkedett ki a védők közül, ám fejese után a labda elpattogott a tehetetlen Tóth Iván és a védők között, majd az alapvonalon hagyta el a játékteret. 
60. pere: Berdó jobb oldali beadása után Szekeres Zsolt lefejelte a labdát a jól érkező Pavicsevics elé, aki 18 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtt. 0-1 
71. perc: Berdó passzolt a középen helyezkedő Kalinához, aki kapura fordult, és 18 méterről jobbal alig lőtte a labdát a kapu fölé. 
84. pere: Kapu előtti kavarodás után a pécsi védőkről lepattanó labdát Dobos 16 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte. 1-1 
90. pere: Dobos emelt középre balról, az őrizetlenül hagyott Miro négy méterről lőhetett, ám jobb lábáról a kapu fölé vágódott a labda. 

A Bp. Honvéd szombat este megkezdte a felkészülést a kedden rendezendő, MTK elleni rangadóra. Csakis ez lehet a magyarázata annak, hogy a Kispesten egyre népszerűbb, egyébként remekül dolgozó Aldo Dolcetti a kispadra ültette a piros-feketék két színes, egyéniségét, Genitót és Mirót. Az olasz szakvezető úgy volt vele, jöjjenek a fiatalok - pontosabban a még fiatalabbak -, hiszen a Honvéd kerete amúgy is tele van ifjú legényekkel. Persze ez mindig is így volt. A kispestieknél válogatottak egész sorát nevelték ki, hogy aztán sokuk más csapatban váljon igazi sztárrá. Am most egyértelmű a cél a Bozsik-stadionban, megtartani az értékeket, s megtartani az előkelő pozíciót. Remek őszt produkált eddig a Kispest ezen a pályán, akárcsak a régi szép időkben, fejet hajtott a Ferencváros (igazi kiütés volt az...), mi több, a bajnokesélyes Újpest is. így történhetett meg, hogy Aldo Dolcetti némileg átformált csapatot küldött pályára a sok sebből vérző pécsiek ellen. 
Ez aztán meg is látszott a teljesítményen. 
A vendégek jókora helyzettel kezdtek, igaz, aztán jött a Honvéd, és a játék a pécsiek térfelére korlátozódott. A didergő és bizakodó drukkerek nagy bánatára szó sem volt fergeteges akciókról, az iram még ebben a hidegben is igencsak kocogósra sikerült. Elmaradtak a várt Honvéd-rohamok, a Pécs becsülettel takarított a saját térfelén. Az első félidő gyakorlatilag egyetlen olyan jelenet nélkül telt el, amely igazán tűzbe-lázba hozta volna a kispesti híveket. Maradt nekik a félidőben a forralt bor és persze a reménykedés, hogy a második játékrészre kikocogó Genito vezérletével újra hazai sikert ünnepelhetnek. 
A második félidő aztán alaposan meglepte, mi több, felbosszantotta a Honvéd-tábort. Hiába cserélt ekkor már Aldo Dolcetti, hiába játszott csaknem a legerősebb összeállításában a hazai csapat, nem volt ritmus, nem volt lendület a kispestiek játékában. Ahogy telt-múlt az idő, úgy lett egyre magabiztosabb az idegenben eddig csak szenvedő Pécs, s ez bizony helyzetekben is meglátszott. Senki sem csodálkozott, amikor a PMFC megszerezte a vezetést, sőt ha játékosai jobban koncentrálnak, illetve határozottabbak, két-három góllal is növelhették volna előnyüket. Szenvedett a Honvéd, s az ősz eddigi leggyengébb teljesítményét nyújtotta. Am jól jellemzi a kispestiek mentalitását, hogy a kínlódás ellenére sem adták fel, s addig- addig gyűrték, gyömöszölték a labdát a hátul romboló pécsiek kapujának közelében, amíg sikerült egyenlíteniük. Mi több, a csereként beálló Miro lábában volt a győztes gól, de kihagyta a kihagyhatatlant. (NS, 2005. november 27.)

MESTERMÉRLEG:
Aldo Dolcetti: Az első olyan meccs, amelyet illett volna megnyernünk, de nem sikerült. Nem örülök a csapat teljesítményének, de saját döntéseimmel sem vagyok elégedett. 
Keszei Ferenc: Meg kellett volna nyerni ezt a mérkőzést. Küzdöttünk, taktikusan játszottunk, s több helyzetet is alakítottunk ki. sajnos elkerülhető gólt kaptunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése