2005. május 22., vasárnap

2005. május 21. Debreceni VSC-Ave - Pécsi MFC 3-1 (2-0)

Debreceni VSC-AVE - Pécsi MFC 3-1 (2-0)
2005. május 21. Debrecen, NB I., 29. forduló. 8.000 néző.

Debrecenben bajnokcsapatot ünnepelnek
A kép Kerekes gólja után készült
(Nemzeti Sport, 2005. május 22.)
Vezette: Fábián Mihály (Bukovics, Ortó).
Góllövők: Bogdanovics 14', Sándor T. 26', Kerekes 58' ill. Horváth Gy. 92'.
Sárga lap: Kerekes 58., illetve Pest K. 62., Erős G. 73. percben.
Szögletarány: 8:3 (1:1). 

DVSC: Csernyánszki (Tomic 51') - Nikolov, Éger, Komlósi, Halmosi - Dombi Kiss Z. 53'), Sándor T., Habi, Madar Cs. - Kerekes (László 80'), Bogdanovics. Vezetőedző: Supka Attila.

PMFC: Németh G. - Schindler (Montvai, sz.), Dienes, Szabados, Szekeres Zs. - Sipos, Lantos (Berdó 74'), Erős G., Kulcsár - Pest K. (Dávid 67'), Horváth Gy. Menedzser: Ott József.

MECCSKRÓNIKA:
14. perc: Sándor Tamás labdája a tizenhatos vonalánál Bogdanovicshoz pattant, aki nem tétovázott, és félfordulattal, ballal, 15 méterről, laposan a bal alsó sarokba lőtt. 1-0 
19. perc: Bogdanovics remek ütemű átadása után Kerekes mellel levette a labdát, majd nyolc méterről, jobbal a kapuba zúdította azt. A szurkolók mégsem örülhettek, ugyanis a játékvezető az asszisztense téves beintése után érvénytelenítette a találatot. 
26. perc: Sándor Tamás 20 méterről végezhetett el szabadrúgást, és jobbal mesterien csavarta a labdát a jobb felső sarokba. 2-0 
30. perc: Sándor Tamás tolta a labdát Bogdanovics elé, aki 25 méterről ballal, futtából arasznyival bombázott a jobb felső sarok fölé. 
38. perc: Nikolov kanyarított be jobbról, és az őrizetlenül hagyott Kerekes tíz méterről fejelhetett, de a labda messze a kapus mellé szállt. 
54. perc: Montvai 17 méterről, jobbal megcélozta a jobb alsó sarkot, és a csereként beállt Tomic vetődve szögletre tenyerelte a labdát. 
58. perc: Sándor Tamás ugratta ki a lesre játszó védők közül kilépő Kerekest, aki kicselezte Németh Gábort, majd estében hat méterről ballal kapura gurított. Szekeres Zsolt a gólvonalnál becsúszva mentett, de balszerencséjére a labda Kerekeshez pattant, a csatár az ötösről ismételhetett, és ezúttal jobbal laposan a kapu közepébe helyezett. 3-0 
84. perc: Habi indítása után Bogdanovics középen egyedül törhetett volna kapura, de rosszul vette át a labdát, így a védők beérték, 15 méterről jobbal gyengén lőtt, a kapus könnyűszerrel védett. 
86. perc: Nikolov jobb oldali beadását követően Halmosi 11 méterről csúsztatott, Németh Gábor a léc alól tornázta szögletre a labdát. 
92. perc: A hosszabbítás meghozta a pécsi szépítő gólt: a lefújásra váró, ünnepelni készülő debreceni védők között Montvai passzolt Horváth Gyulához , aki 14 méterről a kimozduló Tomic fölött jobbal a kapu közepébe helyezett. 3-1

MESTERMÉRLEG:
Supka Attila: Elértük azt az eredményt, amire az egész város vágyott.
Ott József: Jobban örültem volna, ha nem csak becsületgólt, hanem pontot is szerzünk ezen a mérkőzésen. Gratulálok a Debrecennek a bajnoki aranyhoz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése