2005. május 16., hétfő

2005. május 15. Pécsi MFC - Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)

Pécsi MFC - Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)
2005. május 15. Pécs, PMFC-stadion. NB I., 28. forduló, 7.500 néző.

Gőlöröm a meccs végére is jutott
Vezette: Arany Tamás (Tompos, Székely).
Gólszerzők: Lipcsei 14' (öngól), Horváth Gy. 90'.
Sárga lap: Gyepes 58'.
Szögletarány: 9:13 (8:5).

PMFC: Németh G. - Schindler, Dienes, Szabados, Szekeres Zs. - Sipos J. (Berdó 63'), Pavicsevics (Szögedi 76'), Erős G. (Dávid 83'), Kulcsár - Pest K., Horváth Gy. Menedzser: Ott József.

FTC: Szűcs L. - Vukmir, Lipcsei, Gyepes, Huszti - Takács Á., Rósa D., Kapic, Tőzsér - Sowunmi (Bartha 62'), Bajevski (Horváth D. 72'). Vezetőedző: László 
Csaba.

MECCSKRÓNIKA:
14. perc: Schindler jobbról beemelte a labdát a 16-oson belülre. Kulcsár az ötös túlsó sarkánál mellel levette, az alapvonal közeléből ballal visszagurította, a kaputól három méterre helyezkedő Lipcsei olyan szerencsétlenül nyúlt bele a labdába, hogy az a jobb lábáról a kapu közepébe került. Öngól. 1-0 
90. perc: Dávid pörgetett a bal oldalon felfutó Szekeres Zsolt elé, ő laposan beadott, Horváth Gyula pedig öt méterről, jobb lábbal a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. 2-0 

Kisebbfajta csodának lehettek tanúi a Pécs szurkolói. Ott József vezetésével öt mérkőzésből hármat megnyert a csapat, kétszer pedig döntetlenre játszott. A Ferencváros ellen is remekelt a pécsi együttes, taktikusan futballozva győzte le a morálisan szétesett tavalyi bajnokot. 
Nagy a baj a Ferencvárosnál. Úgy tudjuk, akkora a pénztelenség, hogy a vasárnapi találkozóra önzetlen vállalkozók, szurkolók segítségével tudott csak egy nappal korábban Pécsre utazni a csapat , az „összedobott” pénz fedezte a szállás- és utazási költségeket. A csapat fő támogatója, a T-Mobile tavaly vállalta az ez évi 200 millió forintnyi támogatást, ám csökkenhet az összeg, ha a csapat nem harcolja ki a nemzetközi szereplés jogát (s ez könnyen megeshet). A klub vezetősége és az MLSZ elnöksége sem hagyja szó nélkül a Magyar Kupa-döntőben történteket, bár László Csaba szerint nem kapott idézést az MLSZ-től, így nem is vesz részt az elnökségi ülésen. 

MESTERMÉRLEG:
Ott József: Két dolgunk volt a mérkőzésen: pontot vagy pontokat szerezni, és közönséget kiszolgálni. A második félidőben a félsz végig bennem volt az egyenlítés miatt, s csak a második gólunk nyugtatott meg. 
László Csaba: Nagyon nehéz hét van a hátunk mögött, személy szerint én többet vártam játékosaimtól. Sikerült közösen egy jó őszt tavasszal elrontani. A fordulópontot Rósa Dénes egy nullánál kihagyott helyzete jelentette. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése