2005. április 24., vasárnap

2005. április 23. Nyíregyháza Spartacus FC - Pécsi MFC 1-0 (0-0)

Nyíregyháza Spartacus FC - Pécsi MFC 1-0 (0-0)
2005. április 23. Nyíregyháza, NB I., 23. forduló. 3.000 néző.

Németh Gábor - nem rajta múlt
Vezette: Hanacsek Attila (Balogh J., Strehó).
Gólszerző: Nikolic (11-es) 50'.
Sárga lap:  Celso (nem engedte elvégezni a szabadrúgást) az 58., Sipos N. (rácsúszott Pest Krisztián lábára) a 68., Szatke (felvágta Erős Gábort) a 71., Vasas (időhúzásért) a 88. illetve Dienes (Celsót buktatta) az 50. percben. 
Szögletarány: 6:2 (4:1).

Nyíregyháza: Németh V. - Tímár, Szatke, Ambrusz, Vasas - Némedi, Laskai (Pintér A. 61'), Minczér (Schrancz sz.), Sipos N. - Celso (Kenesei Z. 69'), Nikolic. Szakmai ig.: Détári Lajos.

PMFC: Németh G. - Bajúsz (Dávid 85'), Dienes, Szabados, Szekeres Zs. - Berdó (Kordé 72'), Schindler, Erős G., Lantos (Horváth Gy. 54') - Pest K., Montvai. Vezetőedző: Nagy Tamás.

MECCSKRÓNIKA:

33. perc: Nikolic ugrott meg a bal oldalon, az ötös sarkához érve középre gurította a labdát, az érkező Némedi négy méterről kapura perdített és Németh Gábor, valamint két pécsi védő együttes erővel szabadított fel a gólvonal közvetlen közeléből. 
50. perc: Schrancz tolta a labdát Celso elé, a brazil csatárt a büntetőterületen belül Dienes hátulról buktatta. Hanacsek a büntetőpontra mutatott és a sárga lapot is felmutatta a pécsiek játékosának. A tizenegyesrúgást Nikolic vállalta el, és a balra vetődő Németh Gábor mellett jobbal, a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 1-0 
65. perc: Schrancz bal oldali szöglete után Szekeres Zsolt középen megcsúsztatta a labdát, és az így lett jó Vasasnak. A védő hét méterről küldött jobblábas lövése góllal kecsegtetett, de a Németh Gábor előtt álló csapattársáról, Celsóról kifelé pattant a labda. 
73. perc. Kenesei Zoltán sprintéit végig a vendégek térfelén, majd jobbra, Némedihez tolta a labdát, a középpályás ígéretesen centerezett, Schrancz pedig már a kapu elé érkező Keneseihez fejelte a labdát, az ő nyolcméteres, jobblábas, középre tartó lövését Németh Gábor lábbal védte. 
Nagy Tamás távozott
81. perc: Pest Krisztián emelte a labdát Montvai elé, akinek tíz méterről, jobbról, jobb lábbal leadott lövését követően a labda a bal oldali kapufa mellett elsuhanva oldalról érte a hálót. 
93. perc: Nikolic végleg lezárhatta volna a meccs érdemi részét, ha a Némeditől kapott labdát 12 méterről ballal nem a bal alsó sarok mellé lövi. Néhány másodperc múlva ugyanez volt a leosztás, vagyis Némedi átadásával a horvát csatár loholt a vendégkapu felé, tíz méterről, jobbal lőtt, Németh Gábor balra vetődve oldalra tenyerelte a labdát. 

MESTERMÉRLEG:
Détári Lajos: - Mondtam, hogy nehéz lesz...
Nagy Tamás: - A mérkőzés első percétől kezdve neki kellett volna feszülnünk az ellenfélnek, viszont csak a vezető gól után késztettük nagyobb erőbedobásra a házigazdát.

A mérkőzés után Nagy Tamás távozott a vezetőedzői posztról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése