2004. október 24., vasárnap

2004. október 23. Pécsi MFC - MATÁV FC Sopron 2-3 (0-2)

Pécsi MFC - MATÁV FC Sopron 2-3 (0-2)
2004. október 23. Pécs, PMFC-stadion. NB I., 10. forduló. 1.500 néző.

Nag Tamásnak fájhat a feje...
Vezette: Sápi Csaba (Vámos T., Tóth P.).
Gólszerzők: Kóczián 87', Pest K., 90' illetve Bárányos 9', 42', Debnár 53'.
Sárga lap: Kóczián (49.), Sipos (50.), Horváth Gy. (82.), illetve Debnar (38.), Horváth A. (44.), Tóth M. (44.), Pintér (89.). 
Szögletarány: 7-5 (2-2). 

PMFC: Németh - Bajúsz, Dienes, Szekeres Zs., Kóczián - Baumgartner (Kordé, 59.), Sipos, Pest, Kulcsár (Erős, 35.) - Sztipánovics (Montvai, 46.), Horváth Gy.. Vezetőedző: Nagy Tamás. 

Sopron: Balogh J. - Horváth A. (Balaskó, 46.), Debnar, Szekeres T., Hanák - Földvári, Lazics, Bárányos (Sifter, 83.), Fehér Z., Szabó 0. (Pintér, 71.) - Tóth M. Vezetőedző: Dajka László. 

MECCSKRÓNIKA:
7. p.: Sztipánovics ugratta ki Horváth Gyulát, aki 9 méterről lőtt, a labda Balogh J. hasa alatt a gólvonal felé vánszorgott, de a soproni védők az utolsó pillanatban felszabadítottak. 
9. p.: Bárányos egy csellel tisztára játszotta magát, és 8 méterről higgadtan helyezett a kapu bal oldalába (0-1). 
16. p.: Sztipánovics csavart balról középre, Horváth Gyula az ötösről, senkitől sem zavartatva a soproni kapus ölébe fejelt. 
42. p.: Bárányos balról, az oldalvonal közeléből, 28 méterről végzett el egy szabadrúgást, a labda a dermedt Németh mellett a kapu bal oldalában landolt (0-2). 
53. p.: Debnar középről, 29 méterről szabadrúgásból laposan a jobb alsó sarokba bombázott (0-3). 
71. p.: Kordé lőtt 15 méterről, a laposan kapura surranó labdát ismét a gólvonalról vágták ki a soproniak. 
87. p.: Kóczián 24 méterről, szabadrúgásból a jobb felső sarokba csavart (1-3). 
92. p.: Pest 8 méterről lőtt, a labda a jobb kapufáról vágódott a hálóba (2-3). 

Az első kilenc perc tökéletes tükörképe volt annak a három fordulónak, amelyet a PMFC nyeretlenül végigjátszott: a piros-feketék ismét eltékozolták ziccerüket, az ellenfél viszont sokkal céltudatosabban élt lehetőségével. A hátrányba kerülő hazaiak nem lankadtak, folyamatosan támadtak, ám következő helyzetüket sem tudták gólra váltani, míg a főleg Bárányosnak köszönhetően kiválóan kontrázó, néhány érintésből a kapu elé kerülő soproniak újabb gólt szereztek. 
Szünet után az újabb gyors vendéggól az összes pécsi elképzelést keresztülhúzta, az egyre inkább zúgolódó szurkolók közül már senki sem hitte, hogy innen felállhatnak Dienesék. Főleg úgy nem, hogy Balogh J. egészen az utolsó percekig megőrizte csapatának a háromgólos előnyt. Egy potyalzű szabadrúgásgól után azonban érthetetlenül megzavarodott Dajka László együttese, amely túlzottan is kapuja elé húzódott, de Pest Krisztián találata túl későn esett, a PMFC erejéből így csak a szoros eredményre, s a csúfos vereség elkerülésére futotta. (DN., 2004. október 24.)

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - Az első százszázalékos helyzet a miénk volt, amit nem értékesítettünk, sajnos az ellenfél az övé igen. Ettől kezdve csak az eredmény után futottunk, pozitívum, hogy a csapatomnak végig megmaradt a tartása Gratulálok a Sopronnak.

Dajka László: Összességében megérdemelt a győzelmünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése