2004. október 17., vasárnap

2004. október 16. Vasas SC - Pécsi MFC 3-0 (2-0)

Vasas SC - Pécsi MFC 3-0 (2-0)
2004. október 16. Budapest, Fáy utca. NB I., 9. forduló. 1.200 néző.

Bajúsz lövése sem talált kaput
(Nemzeti Sport,. 2004. október 17.)
Vezette: Fábián Mihály (Ortó, Bukovics).
Gólszerzők: Ferenczi 26', 33' Gaál L. 91'.
Sárga lap: Tóth A. (6., 44.), Ködöböcz (90.), illetve Szabados (16., 31.), Sztipánovics (4L). 
Kiállítva: Tóth A. (44.), illetve Szabados (31.). - mindketten második sárga lappal.
Szögletarány: 5-9 (3-2).

Vasas: Posza - Molnár, Plókai, Tóth A., Gaál L. - Weitner (Kovrig,46. p.), Rósa H., Ködöböcz, Schulcz (Szanyó, 81. p.) - Horváth P., (Vass, 61), Ferenczi. Edző: Egervári Sándor. 
PMFC: Németh G. - Bajúsz (Horváth Gy., 68. p.), Dienes, Szabados, Szekeres - Sipos, Lantos (Montvai, 58.), Kóczián, Baumgartner (Berdó, 46. p.) - Sztipáno- vics, Pest K,. Vezetőedző: Nagy Tamás.

 MECCSKRÓNIKA:
1. perc: Sztipánovics egy csel után 16 méterről jobbal, nagy helyzetben méterekkel fölé lőtt. 
9. perc: Schulcz jobb oldali szögletét Horváth P. az ötösről a kapu közepén álló Németh G. kezébe fejelte. 
13. perc: Ismét Schulcz ívelhetett be jobbról, Ferenczi fejjel 8 méterről a kapu fölé küldte a labdát. 
26. perc: Megszerezte a vezetést a Vasas. Baumgartner a pécsi térfél közepén eladta a labdát, a támadás végén Horváth P. passzolt jobbra Ferenczinek, aki 10 méterről, jobb lábbal a kivetődő Németh G. felett pattogósán a jobb alsó sarokba emelt (1-0). 
31. perc: Szabados felvágta Rósa Henriket, amiért sárga lapot kapott. Mivel a védőnek ez volt a második ilyen figyelmeztetése, kiállították. 
34. perc: Rósa H. indította a lesgyanús helyzetben lévő Ferenczit, aki 12 méterről ballal a kapu közepébe bombázott (2-0). 
44. perc: Tóth A. hátulról buktatta Pest Krisztiánt, az ezért kapott sárga lap neki is a második volt, így szintén idő előtt kellett a Vasas játékosának az öltözőbe vonulnia. 
50. perc: Pest K. 6 méteres fejesét Posza óriási bravúrral szögletre ütötte. 
68. perc: Pest K. egy legurított szabadrúgást 20 méterről rávágott, Posza látványosan védett, az ismétlésnél Sztipánovics 8 méteres fejese után Ködöböcz a gólvonalról rúgta ki a labdát. 
75. perc: Berdó balról beadott, Sztipánovics az ötösről fejelt, Posza ismét mutatósán hárított. 
82. perc: A kiugró Ferenczi már Németh Gábort is kicselezte, Sipos az utolsó pillanatban becsúszva szögletre mentett. 
83. perc: Gaál L. közeli fejesét Németh G. lábbal védte. 
86. perc: Montvai 16 méteres lövését Posza vetődve megfogta. 
92. perc: Rósa H. legurított balra Gaál L. elé, aki 14 méterről a késve mozduló Németh G. felett a bal felső sarokba csavart (3-0). 

Sztipánovics ráijesztett a legelején a hazai védőkre, azután a nézőtéren már nem ez a helyzet, hanem a szakadó eső jelentett új beszédtémát. Az első félórában a Vasas elsősorban fejesekkel kísérletezett a pécsi kapu előtt, míg a PMFC gyors megugrásokkal próbálkozott. A némiképp váratlanul esett angyalföldi gól és Szabados korai kiállítása megváltoztatta a játék képét, egyértelműen a házigazdák kerültek fölénybe és még a szünetig növelték előnyüket. Amikorra a Vasas is megfogyatkozott, már eldőlt a mérkőzés. 
Habár a második félidőben már jóval többet támadott a PMFC, bátrabban is játszott, azonban Horváth Gy. becserélése után már hiába szerepeltetett négy csatárt, szépítenie nem sikerült, pedig a lehetőségei megvoltak hozzá. Amikor azonban kitámadott a mecsekaljai együttes, a Vasas újabb gólt szerzett, és azon kívül is akadtak még lehetőségei. 
Idegenben továbbra is pont nélküli a PMFC, amely most nyolc perc alatt elveszítette a találkozót. Ezen az estén a pécsiek naggyá tették Posza kapust. (DN:, 2004. október 17.)

MESTERMÉRLEG:
Egervári Sándor: - Nem kezdtünk jól, és csak a vezető gól nyugtatott meg bennünket. Az előnyt végig magabiztosan tudtuk tartani, az utolsó húsz percben, ha élünk a kínálkozó lehetőségeinkkel, akkor a sokat kockáztató ellenfélnek még néhány gólt rúghattunk volna. 
Nagy Tamás: - A játék képe alapján nemcsak az eredményt, a különbséget is túlzottnak tartom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése