2004. augusztus 22., vasárnap

2004. augusztus 21. Győri ETO FC - Pécsi MFC 2-0 (2-0)

Győri ETO FC - Pécsi MFC 2-0 (2-0)
2004. augusztus 21. Győr, ETO-pálya. NB I., 3. forduló. 2.000 néző.

Bajúsz (sötétben) csatája Nicsenkóval
Vezette: Bede Ferenc (Gaál B., Boda).
Góllövők: Nicsenko (1-0) a 3.,Tóth P. (2-0) a 26. percben.
Sárga lap: Pusztai 61' ill. Lantos 19', Szekeres 24', Baumgartner 40'. Szögletarány: 4:6 (2:2).

Győr: Sztevanovics - Regedéi, Stark, Vincze G., Tóth P. - Sándor (Pomper, 40'), Vincze O., Jäkl (Pusztai, 46'), Horváth R. - Perics (Priskin, 72'), Nicsenko. Szakmai igazgató: Reszeli Soós István. 

PMFC: Németh - Bajúsz (Montvai 62'), Dienes, Szabados, Szekeres - Sipos, Baumgartner, Lantos (Szögedi 65'), Kulcsár (Kordé 75') - Pest, Horváth Gy.. Edző: Nagy Tamás.

MECCSKRÓNIKA:
3. p.: Vincze Ottó fejese a felső lécről lepattant, Nicsenko érkezett a leggyorsabban, és három méterről a hálóba lőtt (1-0). 
10. p.: Jobb oldali pécsi akció végén a beadást Pest 5 méterről lőtte kapura, labdája nem sokkal suhant el a bal oldali léc mellett. 
22. p.: Perics buktatása után a győriek végezhettek el szabadrúgást 22 méterre a pécsi kaputól. Vincze Ottó Tóth Péter elé gurította a labdát, aki laposan a bal sarokba lőtt (2-0). 
32. p.: Horváth Gyula egyedül tört kapura, 10 méteres lövése az elévetődő Szteva- novicsról ismét a csatár elé került, aki ismételt, ám ezúttal Vincze Gábor mentett a gólvonal előtt. 
46. p.: A jobbösszekötő helyén Vincze Ottó tört kapura, 10 méteres lövése Némethről pattant szögletre. 
89. p.: Pomper remekül ugratta ki Pris- kint, aki kapura tört, 12 méteres lövése Némethről felpattant, ám a labda elsuhant az érkező Nicsenko lába előtt is. 

Pécsi szempontból a lehető legrosszabbul indult a játék, hiszen mindössze a harmadik égő gyulladt ki az eredményjelző táblán, és máris Németh hálójában táncolt a labda. Ezt követően kiegyenlített mezőnyjáték alakult ki, amelyben a vendégek kezdeményeztek többet, a jobbára kontrára váró ETO ellen. Helyzetek is adódtak a támadók előtt, a befejezések azonban nem sikerültek, és ahogy többnyire lenni szokott, a kimaradt ziccerek megbosszulták magukat. Az első félidő közepe táján szabadrúgásból növelte előnyét a Győr. 
Szünet után nagy lendülettel kezdett a PMFC, egy ideig úgy tűnt, a játékosok elhiszik, hogy kétgólos hátrányuk ellenére is lehet még keresnivalójuk ezen a mérkőzésen, a szépítő gól, vagy az esetleges pontszerzés sem elképzelhetetlen a számukra. A lendület azonban nem párosult eredményes játékkal és helyzetekkel, így végül nem hogy pontot nem sikerült szerezni, a szépítő találat is elmaradt. Az ETO nem erőltette minden áron előnye növelését, így a második játékrész közepétől egyre unalmasabbá vált a küzdelem, egyre alacsonyabb lett a játék színvonala. A játékidő előrehaladtával lassan mindkét csapat beletörődött az eredménybe. 
A mérkőzés elején szerzett két góllal az ETO otthon tartotta a három pontot a mezőnyben tetszetősebben adogató PMFC ellen. 

MESTERMÉRLEG:
Reszeli Soós István: - Nagyon jó csapatot győztünk le, helyenként akadozó játékkal de végül is magabiztosan. 
Nagy Tamás: - Mindent és semmit? Játékban mindent, eredményben semmit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése