2004. augusztus 16., hétfő

2004. augusztus 15. Pécsi MFC - Bp. Honvéd FC 3-1 (0-1)

Pécsi MFC - Bp. Honvéd FC 3-1 (0-1)
2004. augusztus 15. Pécs, PMFC-stadion, NB I., 2. forduló. 3.000 néző.

Pest Krisztián volt a mezőny legjobbja
Vezette: Arany Tamás.
Gólszerző: Montvai 75. Pest K. 80., Szabados 89. illetve Herczeg M. 34. p. 

Sárga lap: Vén 26., Csobánki 29., Budovinszky 77. percben. 

Kiállítva: Budovinszky a 82. percben (második sárga lappal). 

Szögletarány: 7:1 (1:1).

PMFC: Németh - Szekeres (Montvai, 46.), Dienes, Kóczián - Sipos, Szabados, Kulcsár, Erős (Károlyi, 57., Lantos, 72.) - Baumgartner, Pest - Horváth Gy.. Vezetőedző: Nagy Tamás. 

Bp. Honvéd: Silhavy - Vámosi, Sztamenics, Budovinszky, Horky - Bábik, Vén, Vadócz, Danes (Takács, 59.) - Herczeg 6 (Bojtor 78.), Csobánki (Kozarek, 56.). Vezetőedző: Gálhidi György. 

MECCSKRÓNIKA:
22. p.: Erős Gábor próbálkozott 21 méterről, Silhavy biztosan fogta a kapu közepébe tartó labdát. 
34. p.: Bábik húzott el a jobb szélen, beadása után Herczeg fejelt 5 méterről a kapu közepébe (0-1). 
45. p.: Sipos tűzte rá 32 méterről, a labda a bal felső sarok mellett zúgott el. 
75. p.: Kóczián ívelt egy jobb oldali szabadrúgásból középre, Montvai 4 méterről fejelt a kapu bal oldalába (1-1). 
80. p.: Horváth Gyula ugrott ki egyedül, közeli lövése kipattant Silhavyról, Pest pedig 7 méterről az üres kapuba belsőzött (2-1). 
82. p.: Budovinszky hátulról lerántotta Horváth Gyulát, Arany játékvezető három percen belül a második sárga lapját is felmutatta neki. 
89. p.: Horváth Gyula fejelte vissza a labdát a középen érkező Szabadoshoz, aki le is vehette, majd a kifutó Silhavy mellett higgadtan a bal alsó sarokba helyezett (3-1). 

Szinte még a stadionba sem lépett az ember, a hazaiak már a rossz híreket sorolták. A szombati edzésről előbb Berdó Balázs „kocoghatott” háza dolgavégezetlenül a 39 fokos láza miatt, majd két órával a mérkőzés előtt Csedomir Pavicsevics jelezte, hogy ő sincs teljesen rendben. Nagy Tamásnak tehát rövid időn belül két helyen is változtatni kellett kezdőcsapatán, Erős Gábor a középpályára, Szekeres Zsolt a védelem jobb oldalára került. 
Az első hazai mérkőzésen mutatkoztak be a korábbi ósdi betonbunkereket váltó modern kis- padok, ám a pécsi vezetőedzőnek sokáig kényelmetlennek tűnhettek az új székek. Csapata az első félidő nagy részében pontatlanul, sok hibával játszott, s az egyetlen veszélyes helyzetet Erős lövése jelentette. Igaz, a vendégek sem csipkedték magukat, masszívan védekeztek, s a gyors kontrákra játszottak, eredményesen: első épkézláb akciójuk után Herczeg fejelt Németh hálójába. 
Szünetig várt a cserékkel Nagy Tamás, ám a második félidőre már egy újabb csatárt, Montvai Tibort is a pályára küldte. Sokáig úgy tűnt, hogy hiába, a 75. percig ugyanis egyetlen igazi ziccerig sem jutott a PMFC. Egy pontrúgás aztán egycsapásra mindent megváltoztatott, a csereként beálló támadó gólját követően a hazaiak felpörögtek, s öt perc alatt fordítani tudtak. A pályán történtek a lelátón is felforrósították a hangulatot, a feldühödött kispestiek áttörték a biztonsági kaput, majd gyors pofozkodásba kezdtek a pécsi B- közép tagjaival. Háromnégy perc alatt szerencsére véget ért a csetepaté, a gyepen azonban még tartott a mérkőzés, s a pécsi szurkolók a Budovinszky kiállítása miatt végleg összeroppanó Honvéd elleni harmadik PMFC-találatnak tapsolhattak. A piros-feketék csak az utolsó tizenöt percben játszottak úgy, ahogy azt hazai pályán tenniük kell, ám szerencséjükre ezúttal ennyi is elég volt a győzelemhez. 

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - Tizenkét órán belül kétszer kellett kényszerűségből változtatnom. Fantasztikus érzés, hogy a kapott gól után is látszott csapatomon az elszántság és a győzni akarás. 
Gálhidi György: - Megnyert mérkőzést vesztettünk el, sokáig mi futballoztunk, a PMFC pedig helyzetig sem jutott. Sajnos a végjátékban lankadt a figyelmünk, de a döntőnek azt tartom, hogy a lábakban még benne volt a csütörtöki UEFA-kupa-mérkőzés. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése