2004. május 20., csütörtök

2004. május 19. Lombard FC Haladás - Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Lombard FC Haladás - Pécsi MFC 1-1 (0-0)
2004. május 19. Szombathely, NB I., 30. forduló. 1.000 néző.

Márton a mezőny legjobbja volt
Vezette: Sóthy András (KovácsP., Székely). 
Góllövők: Venczel 59' ill. Montvai 54'.
Sárga lap: Szabados a 30., Vranjes a 91. illetve Szűcs, a 47., Venczel az 58., Somfalvi a 67.,  percben. 

Haladás: Tóth I. - Farkas, Lőrinc, Seper, Róth - Kaj, Somfalvi (Rajos 73'), Szűcs, Tóth P. - Schimmer (Kincses 62'), Venczel (Tüske 62'). Szakmai igazgató: Tóth Bálint. 

PMFC: Németh G. - Sipos, Dienes, Szabados, Szekeres - Berdó (Horváth S. sz.), Pest K. (Notheisz 72'), Márton, Vranjes - Kerekes, Koltai (Montvai, sz.). Edző: Nagy Tamás. 

KRÓNIKA:
9. perc: Márton szöktette a bal oldalon Vranjest, aki ragyogóan kanyarított középre, ahol Seper felett átszállt a labda, Kerekes levette, s oda lőhette, ahová akarta, ő az oldalhálót választotta. 
13. perc: Márton csavart egy szabadrúgást a balössszekötő helyéről 23 méterről, labdája a jobb kapufát súrolva hagyta el a játékteret. 
21. perc: Szűcs ugratta ki szépen Somfalvit, s az irányító megszerezhette volna a zöld-fehérek vezetését, de 10 méterről gyatrán Németh kezében lőtt. 
27. perc: Márton szánta el magát 35 méterről lövésre, labdáját Tóth Iván a felső léc segítségével hárította. 
38. perc: Schimmer lépett ki a bal- összekötő helyén, Venczel középen üresen várta a labdát, de a passz rövidre sikeredett, így Sipos felszabadított. 
54. perc: Márton játszotta tisztára magát a Haladás 16-osánakbal oldalán, nagyszerűen játszott középre, ahol Montvainak már nem volt nehéz dolga, három méterről a léc alá bombázott (0-1). 
58. perc: Somfalvi futtatta a bal oldalon Róthot, ő mintaszerűen játszott középre, ahol a berobbanó Venczel kiegyenlített (1-1). 

A Haladás legrutinosabb játékosa, Illés Béla derékbántalmak miatt nem tudta vállalni a játékot, bekerült viszont a kezdőcsapatba a 17 éves Venczel Balázs, akinek a szintén saját nevelésű Schimmer Szabolccsal együtt a pécsi kapu rohamozása volt a feladata. 
Az első veszélyes helyzet a baranyaiak előtt adódott. A tulajdonképpen tét nélküli meccsen - a Haladás már biztos osztályozós, míg a Pécs teljesítve az elvárásokat, már majdnem bentmaradt az NB I-ben - továbbra is a vendégek voltak a kapura veszélyesebbek. Kerekes például hatalmas ziccert rontott, és Márton kapufájánál is szerencséje volt a szombathelyi együttesnek. Azután idővel a Haladás is kissé megemberelte magát, Somfalvi be is vehette volna Németh kapuját, miként Márton is gólt lőhetett volna a túlsó oldalon, ha Tóth Iván nem tornázza fölé veszélyes távoli lövését. 
A második félidő egy meg nem adott büntetővel indult. Somfalvit buktatta Sipos, de a játékvezető továbbot intett, majd folytatódott a baranyaiak pechszériája, Kerekes már a harmadik kapufájukat rúgta. A folytatásban felpörögtek az események, gyors gólváltás történt a pályán, ezt követően Kerekes hibázott meccslabdát, majd Kincses szabályosnak tűnő fejes gólját érvénytelenítette a játékvezető. A hajrában az eredmény már nem változott. 

MESTERMÉRLEG:
Tóth Bálint: - Küzdelmes mérkőzésen a helyzetek alapján bármelyik csapat nyerhetett volna 
Nagy Tamás: - Eddig is az volt a legnagyobb problémánk, hogy a végjátékban elhibáztuk a helyzeteket. Ez a mérkőzés ebben a tekintetben mindenen túltett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése