2003. augusztus 25., hétfő

2003. augusztus 24. Pécsi MFC - Újpesti FC 1-1 (1-0)

Pécsi MFC - Újpesti FC 1-1 (1-0)
2003. augusztus 24. Pécs, PMFC-stadion. NB I. 4. forduló. 8.500 néző.

Telt ház, fantasztikus hangulat
(Dunántúli Napló, 2003. aug. 25.)
Vezette: Megyebíró János (Harsányi, Szpisják).
Góllövők: Horváth Gy. 30' illetve Szanyó 62'.
Sárga lap: Pavicsevics 41' illetve Juhár 23', Simek 78'.

PMFC: Németth G. - Szabados (Jokisics 69'), Bajúsz, Dienes Kulcsár - Berdó (Sipos 56'), Pavicsevics, Pest K., Mihalecz - Márton, Horváth Gy. (Horváth S. 66'). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Újpest: Vlaszák - Szélesi, Urbán, Tamási Z. (Nagy G. 46'), Juhár - Simek, Farkas, Erős K. (Szanyő, 46'), Rósa H. (Tokody 52') - Bükszegi, Kovács Z. Szakmai ig: Dr. Mezey György.

KRÓNIKA:
4. p.: Szélesi 4 méterről emelt a pécsi kapu fölé. 
10. p.: Pest lőtt 16 méterről, Vlaszák védett. 
19. p.: Simek lapos szabadrúgása után a labda a jobb kapufa mellett surrant el. 
22. p.: Juhár végzett el 23 méterről szabadrúgást, a bal felsőbe tartó labdát Németh piszkálta szögletre. 
28. p.: Farkas lőtt 18-ról, a labda a felső lécről pattant vissza, Kovács Zoltán ismétlését megfogta Németh. 
30. p.: Berdó 22 méterről bombázott kapura, Vlaszák kiütötte az előtte felpattanó labdát, amit az érkező Horváth Gyula négy méterről pofozott a hálóba (1-0). 
34. p.: Bükszegi fordulásból, kapásból vette célba a kaput, a labda a bal kapufa mellett gurult el. 
50. p.: Berdó adott be a jobb oldattól, a középen berobbanó Márton az ötösről a léc fölé fejelt. 
51. p.: Szélesi nagyerejű lövését védte Németh. 
62. p.: Kovács Zoltán lőtt balról középre, Szanyó 8 méterről Németh lába között helyezett a kapuba (1-1). 
79. p.: Bükszegi lövését védte Németh. 
87. p.: Simek szöglete után óriási tűzijáték alakult ki a pécsi kapu előtt, a hazaiak a gólvonalról mentettek. 

Berdó Balázs csatája Bükszegivel
(Nemzeti Sport, 2003. aug. 25.)
Már egy órával a kezdés előtt érezni lehetett, az utóbbi években megszokottnál jóval többen látogatnak ki a mecsekaljai stadionba. A pályától több száz méterre lévő parkolók is csordultig teltek, véget nem érően hömpölyögtek a szurkolók a pálya felé. Öröm volt nézni... 
Nemkülönben a mérkőzés első perceit is. A lelátón helyet foglaló drukkerek varázslatos hangulatot teremtettek, s a pályán lévők is csipkedték magukat. Az Újpest eleinte az ellenfelet is, Márton, Pest, majd Berdó is kapott percek alatt egy-egy „ajándékcsomagot”, Kovács Zoltán pedig olyan csúnyán szállt bele Németh Gáborba, hogy a kapus csak egyperces ápolás után tudta folytatni. Bő negyedórát követően a PMFC is felvette a kesztyűt, ám Kulcsárék rugdosódás helyett inkább a játékkal törődtek, nem is eredménytelenül, hiszen Horváth Gyula révén már a 30. percben vezetést szereztek. 
A szünetben dr. Mezey György átszervezte csapatát, két cserével próbált frissíteni, ám ziccert a PMFC hibázott: Márton óriási helyzetben fejelt a kapu fölé, sokan meg is jegyezték, ez volt a meccslabda. Nem tévedtek, a piros-feketék a hátralévő időszakban már egyre kevesebbszer jutottak a vendégkapuig, míg a hátrányban futballozó újpestiek mind jobban magukra találtak. Beszorult a PMFC, s ennek a 62. percben lett meg az eredménye, amikor a csereként beálló Szanyó egyenlített - sovány vigasz, hogy Kovács Zoltán „passza” valószínűleg egy balul elsült kapuralövés volt... Az újpesti gól után továbbra is a vendégek irányítottak, szinte percenként kerültek Németh kapuja elé. A csendesen leszálló estében azonban a hazai szurkolók biztatása mellett a hazaiak lelkesedése is elég volt ahhoz, hogy maradjon az 1-1-es végeredmény, s ezzel a PMFC továbbra is a tabella éléről várhassa a folytatást. (Dunántúli Napló, 2003. augusztus 25.)

MESTERMÉRLEG:
(Dunántúli Napló, 2003. aug. 25.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése