2003. augusztus 17., vasárnap

2003. augusztus 16. Szekszárdi UFC - Pécsi MFC 0-4 (0-2)

Szekszárdi UFC - Pécsi MFC 0-4 (0-2)
2003. augusztus 16. Szekszárd, Magyar Kupa, 2. forduló, a legjobb 32 közé jutásért. 500 néző.
(Az első fordulóban NB I-es tagsága miatt, erőnyerő volt a PMFC)

Márton két gólt szerzett
Vezette: Szarka Zoltán.
Góllövők: Márton 42', 60' (11-es), Berdó 45', Montvai 74'.
Sárga lap: Szekeres (Máté lerántásáért) a 37., Mihalecz (buktatásért) a 63. percben. 
Szögletarány: 2:7 (1:4). 

UFC Szekszárd: Csonka - Balázs (Kovács B„ 70.), Tóth A., Péter, Galambos G. (Dömötör, 78.) - Mo- sonyi, Zsók, Domonkos, Torma - Máté, Bíró A. (Benics, 58.). Játékosedző: Máté Csaba. 

PMFC: Németh - Sípos, Szabados, Dienes, Szekeres (Montvai, 46.) - Berdó, Pest K., Márton, Horváth S. (Ulrich, 23.), Mihalecz - Horváth Gy. (Bajusz, 65.). Edző: Nagy Tamás. 

42. p.: Márton bal oldali szögletét Csonka kiöklözte, a labda ismét a pécsiek kapitánya elé került, aki 11-es ponttal egy magasságból, az oldalvonal közeléből úgy ívelt középre, hogy a labda mindenki előtt elsuhanva a kapu hosszú sarkában kötött ki (0-1). 
45. p.: Márton szöktette a jobb oldalon kilépő Berdót, a középpályás egy igazítás után 12 méterről a léc alá vágta a labdát. (0-2). 
60. p.: Horváth Gy. ugratta ki a leshatárról induló Montvait, a cserecsatár megtolta a labdát Csonka mellett, amikor a kapus elhúzta a lábát. A megítélt büntetőt Márton a kapu bal oldalába lőtte (0-3). 
74. p.: Pest lépett ki a jobb oldalon a lesre játszó hazai védők között, majd pontosan centerezett, s az érkező Montvai 7 méterről a kapu közepébe gurított (0-4). 

Horváth Gyula a szekszárdiak ellen gólpasszt adott
(Dunántúli Napló, 2003. augusztus 17.)
Az NB I. listavezetője lépett fel támadólag, ám a nyáron kényszerűségből alaposan megfiatalított - az UFC keretéből a holtszezonban 17 játékos távozott, köztük a Videotonba szerződő Fehér Attila, illetve az Újpest pénteki nagyberki bukásában főszerepet vállaló Czékmány Tamás - szekszárdiak remekül állták a sarat. A hazaiak jól megszervezték védelmüket, s amikor már Csonka kapuson is túljutott a labda - Horváth Gyula fejesénél -, akkor a kapufa segítette ki az NB III-as Tolna megyeieket. Az első félidő hajrájában azonban elég volt három perc a mecsekaljaiaknak, s a kapitány Márton Gábor két villanása után a szünetig megnyugtató előnyt szereztek. A fordulást követően a nagy mezőnyfölényben futballozó pécsiek futószalagon vezették formás támadásaikat, s ezek végén még két alkalommal mattolták a szekszárdi védelmet. Az UFC, amely a kupában tavaly a negyeddöntőig menetelt, ezúttal megnehezíteni sem tudta a találkozót végig kézben tartó, helyenként ötletesen futballozó továbbjutó vendégcsapat dolgát. 

MESTERMÉRLEG:
Máté Csaba: - Fiatal csapatom sokáig jól tartotta magát az NB I. éllovasa ellen, s ez erőt kell adjon számunkra a folytatáshoz. 
Nagy Tamás: - Negyvenpercnyi szombati szieszta után ébredt a csapat, amely ettől kezdve végig irányította a játékot, és ilyen arányban is megérdemelten nyert. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése