2003. április 6., vasárnap

2003. április 5. Monori SE - Pécsi MFC 0-3 (0-2)

Monori SE - Pécsi MFC 0-3 (0-2)
2003. április 5. Monor, NB I/B., 24. forduló. 300 néző.

Ulrich Roland igen jól futballozott
Vezette: Arany Tamás (Vad II. I., Kelemen A.). 
Góllövők: Kulcsár (11-esből) 6', 86', Pest K. 32'.

Monor: Kisnémeth - Csőke, Zilahi, Flórián, Kajli - Varró, Tejnóra, Kerepeszki, Danyis - Sidó, Lengyel. Vezetőedző: Gubucz László. 

PMFC: Herbert - Máté, Dienes, Kutas - Sipos, Horváth S., Pest K., Ulrich (Dávid, 67.), Gaál (Kordé, 60.) - Márton (Lantos, 81.), Kulcsár. Vezetőedző: Nagy Tamás. 

KRÓNIKA:
6. perc: A Pest Krisztián buktatásáért megítélt büntetőt Kulcsár a kapu közepébe bombázta (0-1). 
32. perc: Pest K. 14 méterről a bal alsó sarokba rúgta a labdát (0-2). 
86. perc: Kulcsár a 18 méterről elvégzett szabadrúgást a kapu közepébe csavarta (0-3). 

A várakozásnak megfelelően már a kezdő sípszótól támadólag lépett fel a sereghajtó otthonába látogató listavezető. A pécsiek semmit sem bíztak a véletlenre, már a hatodik percben vezetéshez jutottak. Kisnémeth Imre buktatta Pest Krisztiánt a 16-oson belül, s a büntetőt Kulcsár Árpád magabiztosan értékesítette. A vezetésük tudatában továbbra is mezőnyfölényben futballoztak a vendégek, és a Monor ritkán tudót átlendülni az ellenfél térfelére. Ilyen ritka pillanat a 23. percben adódott, amikor Kajli Zoltán 30 méterről végezhetett el szabadrúgást, és a másik fél hathatós támogatásával a labda centikkel suhant el a bal kapufa mellett. A kínálkozó lehetőség meghozta a hazaiak kedvét, már-már bátrabban merészkedtek a pécsiek kapuja elé, de a 16-oshoz érve elfogyott a tudományuk. Fél óra játék után úgy tűnt, hogy kiegyenlített lesz a meccs, ám a 32. percben érkezett Pest Krisztián és egy gyors kontra után szerzett góllal újra szertefoszlatta az éledező hazai reményeket. 
Bátran kezdte a második játékrészt a Monor és az 52. percben akár szépíthettek is volna, ám Danyis Attila óriási ziccerben hat méterről a kapu mellé bombázott. Ezt követően a Pécs félgőzzel futballozva is magabiztosan őrizte megszerzett előnyét, míg a házigazdákban nem volt annyi plusz, hogy felcsillanthassák maguk előtt a pontszerzés reményét. A 86. percben aztán, Kulcsár Árpád találata végleg megadta a kegyelemdöfést a monoriaknak. Az alacsony színvonalú összecsapáson végül a papírforma érvényesült, és a mecsekaljaiak három ponttal gazdagodtak, bár a teljesítményük ezúttal nem volt túl meggyőző. (Nemzeti Sport, 2003. április 6.)

MESTERMÉRLEG:
Gubucz László: - Amíg a száz százalékos pécsi helyzetkihasználásra csak meddő mezőnyfölénnyel tudunk válaszolni, más eredmény nem is születhet. 
Nagy Tamás: - Minden elismerésem a kollégámé, hogy ennyi kudarc után is ilyen motivált társaságot tudott pályára küldeni, és ezzel megnehezítette a dolgunkat, de mi jelenleg jobb csapat vagyunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése