2003. március 30., vasárnap

2003. március 29. Pécsi MFC - FC Tatabánya-Auto Trader 3-0 (2-0)

Pécsi MFC - FC Tatabánya-Auto Trader 3-0 (2-0)
2003. március 29. Pécs, PMFC-stadion. NB I/B., 23. forduló. 1.300 néző.

Pest Krisztián lövéséből gól lett
(Dunántúli Napló, 2003. március 30.)
Vezette: Szabó Róbert (Takács G., Tumó).
Góllövők: Kulcsár 9', Pest 35', Gaál 50'.
Sárga lap: Máté (28.), Berdó (71.), Jokisics (90.), illetve Kellner (42.), Tóth Z. (74.), Weisz (80.). 
Szögletarány: 4-3 (1-1). 

PMFC: Herbert - Máté (Kordé, 67.), Dienes, Kulcsár - Sipos, Ulrich, Horváth S. (Berdó,46.), Gaál - Márton, Pest - Horváth Gy. (Jokisics, 46.). Vezetőedző: Nagy Tamás. 

Tatabánya: Lipták - Hosnyánszki, Mogyorósi, Kellner - Teplán (Weisz,46.), Deme, Vejmola, Balogh Z., Dűli - Romanek I. (Horváth Z., 56.), Vincze I. (Tóth Z.,54.). Vezetőedző: Török József. 

KRÓNIKA:
9. p.: Pest 18 méterről lőtt kapura, Lipták Kulcsár elé tenyerelte a labdát, aki az ötös bal sarkáról ballal gyönyörűen bombázott a hosszú felső sarokba (1-0). 
35. p.: Pest kényszerítőzött Mártonnal, a visszakapott labdával kilépett a védők közül, majd 10 méterről a kifutó Lipták felett a léc alá emelt (2-0). 
50. p.: Sipos ívelt be a jobb szélről, a túloldalon érkező Gaál az ötösről kapásból helyezett a kapuba. A középpályásnak ez volt az első bajnoki gólja a PMFC színeiben (3-0). 

A pécsi játékosok átérezték, ezúttal mindent meg kell tenniük azért, hogy végre kicsikarják első tavaszi győzelmüket, s már korán, a 9. percben vezetést szereztek. 
Annak ellenére azonban, hogy a Tatabányánál kívánni sem lehetett volna kellemesebb ellenfelet ezen a napsütéses délutánon (a vendégek szinte semmi veszélyt nem jelentettek Herbert kapujára), a piros-feketéken érződött a bizonytalanság, rengeteg pontatlan átadás, eladott labda jellemezte játékukat, csak a második gól nyugtatta meg Kulcsárékat. 
A szünet után Gaál találata gyorsan eldöntötte a három pont sorsát, érdekesség, hogy a ballábas, s korántsem gólveszélyes játékos - aki pénteken még 39 fokos lázzal küszködött - jobbal helyezett Lipták kapujába. A kissé langyos összecsapáson a második félidő közepén hirtelen felforrtak az indulatok, a kelleténél talán kicsit többet fütyülő Szabó Róbert játékvezető ugyanis Berdó esésénél büntető helyett sárga lapot adott a pécsi játékosnak. A hazai szurkolók majdnem felrobbantak a lelátón, nem különben Nagy Tamás is, aki dühében földhöz vágta üdítőitalos palackját, jelezve, nem ért egyet az ítélettel. A műanyag flakon éppen a partjelző felé pattant, aki jelezte a történteket a bírónak, Szabó Róbert pedig a lelátóra száműzte az idegeskedő edzőt (a jegyzőkönyvbe is bekerülő esetnek várhatóan lesz folytatása). A tréner Pázmándy Zsolt társaságában a kispad mögött foglalt helyet, s talán nem is baj, hogy egyszer szurkolói szemszögből is láthatta játékosai teljesítményét. Ezúttal természetesen ebből a pozícióból sem tűnt rossznak az, amit Pesték nyújtottak, s bár a mérkőzésen sokat hibáztak a csapatok, a pécsiek végre megközelítették azt a teljesítményt, amivel ősszel a tabella élére verekedték magukat. (Dunántúli Napló, 2003. március 30.)

MESTERMÉRLEG:
Nagy Tamás: - A döntő pillanatokban végre jó helyen voltunk, úgy érzem megérdemeltük ezt a három pontot. 
Török József: - Legalább ennyivel jobb csapat a Pécs. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése