2003. január 23., csütörtök

2003. január 22. Pécsi MFC - Beremendi Építők SK 6-0 (3-0)

Pécsi MFC - Beremendi Építők SK 6-0 (3-0)
2003. január 22. Pécs, Kovácstelep. Dunántúli Napló-kupa, B-csoport, 1. forduló. 100 néző.

forrás: Dunántúli Napló, 2003. január 23.
Vezette: Ábrahám Attila.
Góllövők: Kulcsár, Horváth Gy„ Pest, Berdó (2), Hergenrőder. 

PMFC, 1. félidő: Herbert - Máté, Dienes, Halász, Sifter - Sipos, Horváth S„ Kulcsár, Pest - Márton, Horváth Gy. 2. félidő: Bogyay - Lantos, Ulrich, Dávid, Nikolics (Kordé) - Závoda, Berdó, Kutas, Florin - Sibalin, Tóth A. (Hergenrőder). Edző: Nagy Tamás. 

Beremend: Orgyán - Papp (Söllei), Kislőrincz, Macsi, Bábli - Horváth R., Újvári (Farkas), Csizmadia (Valkai), Németh - Kutyáncsányin, Polgári (Telek). Edző: Héhl János. 

Tegnap délután a kissé felemásan megtisztított (a két hosszú szélső harmad inkább szánkózásra, semmint focira lett volna alkalmas) kovácstelepi salakon a B-csoport első összecsapásával megkezdődött a labdarúgó Dunántúli Napló-kupa idei felkészülési sorozata. Az már az elején látszott, hogy a szinte első csapatukkal fölálló piros-feketék igen komolyan veszik az összecsapást, így, bár Nagy Tamás edző a pálya mellől folyamatosan az edzőjelleget hangsúlyozta és ennek megfelelően osztogatta taktikai utasításait, hamar háromgólos előnyre tett szert a PMFC. A színvonalat a puszta tény mellett a talaj csúszós volta miatt jelzőként használva is nevezhetjük idény eleinek, ám végül is arra mindkét gárdának jó lehetett, hogy a monoton alapozás után végre igazi meccshangulatban is kifuthasson a pályára. 
A pécsiek között több próbajátékos is pályára lépett, közülük a szerb Nikolcs és a szegedi Tóth már a meccs után „csomagolhatott”, annál inkább tetszett viszont Nagy Tamásnak és segítőinek az élvonalat is megjáró szabadlistás soproni Sifter és talán még jobban a román Florin mutatványa. A legutóbb Aradon megforduló, 150 NB I-es találkozót maga mögött tudó futballista a szakemberek szerint „így ahogy van”, beférne a mai PMFC-be, a középpályán és elöl, ráadásul mindkét oldalon jól mozog és szervez, nem csoda, hogy a pécsiek mestere egyből szemet vetett rá - a folytatásról azonban természetesen a vezetőség dönt majd.

(Dunántúli Napló, 2003. január 23.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése