2002. november 30., szombat

2002. november 30. Lombard FC Haladás - Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Lombard FC Haladás - Pécsi MFC 1-1 (0-0)
2002. november 30. Szombathely, NB I/B., 19. forduló. 1.500 néző.

Herbert Roland
Vezette: Kassai Viktor (Gyarmati I. T., Gergely S.).
Gólszerzők: Tüske 83' illetve Horváth Gy. 56'.
Sárga lap: Farkas A. 50., Árki 50., Lőrinc 84., Tóth P. 90., ill. Pest K. 61. p. 
Szögletarány: 11-1 (6-1). 

Haladás: Balogh - Farkas V., Lőrinc, Farkas A. - Czeglédi, Schafranek (Németh A., 59. p.), Árki, Tóth P. - Nagy L. (Japa, 59. p.), Tüske, Németh T.. Vezetőedző: Glázer Róbert. 

PMFC: Herbert - Máté, Dienes, Szekeres - Sipos, Pest K., Horváth S. (Berdó, 77. p.), Kulcsár, Gaál (Kutas, 71. p.) - Márton (Halász, 82. p.), Horváth Gy.. Vezetőedző: Nagy Tamás.

KRÓNIKA: 
12. perc: Tóth P. ívelt be balról, Nagy László 10 méteres kapáslövését bravúrral tenyerelte ki Herbert. 
22. p.: Schafranek bal oldali beladását Németh Tamás csúsztatta kapura, Herbert a levegőben úszva tolta szögletre a labdát. 
55. p.: Márton passzolt jobb külsővel gyönyörűen Horváth Gyulához, aki 12 méterről balról a hosszú sarokba lőtt (0-1). 
81. p.: Japa bal oldali szöglete után Tóth Péter fejelte kapura a labdát, amit Tüske közelről fejjel továbbított a hálóba (1-1). 

Sokkal jobban kezdte és jobban is folytatta a Haladás a PMFC elleni őszi utolsó bajnokit. A szombathelyiek a széleken próbáltak a pécsiek védelme mögé kerülni - sikerrel. A bal oldalon Tóth Péter 3-4 percenként ívelgethette a 16-osra a labdákat, amik ráadásul rendre meg is találták a hazai csatárokat. Ebben az időszakban csak Herberten múlott, hogy nem került hátrányba a PMFC, a pécsi kapus rendkívül magabiztosan védett, a helyi szurkolók nagy bánatára. A félidő utolsó percében újabb ziccert hibázott a Haladás, így okkal bosszankodtak a hazai nézők, akik szerint már minimum két-három góllal vezetnie kellett volna Glázer Róbert együttesének. 
A szünetben egyik szakvezető sem változtatott, ám pár perc múlva Glázer Róbert már rákényszerült a cserére. A még mindig a kihagyott helyzeteket emlegető nézők legnagyobb elképedésére ugyanis a PMFC megszerezte a vezetést, s négy percre rá már kettős cserével próbálta felrázni csapatát a szombathelyi tréner. A pécsi gólt követően alaposan visszaestek Árkiék, már korántsem kerültek olyan könnyen Herbert kapuja elé, Mártonék pedig a gyors kontrákban bíztak. A 70. perctől már Nagy Tamás is cserékkel próbálta frissíteni csapatát, Gaál és Horváth Sándor helyére Kutas és Berdó állt be. Idővel azonban újra magukra találtak a szurkolóik által űzött-hajtott hazaiak, a beívelésekből - főleg fejjel - ismét helyzetekig jutottak, s Tüske révén egyenlíteniük is sikerült. 
A rendkívül küzdelmes, NB I-es színvonalú, nagy csatát hozó mérkőzésen a hazaiak a helyzeteik alapján talán közelebb álltak a győzelemhez, míg a vendégek elsősorban a kiválóan védő Herbert- nek, és lelkesedésüknek köszönhetik az egy pontot. 

MESTERMÉRLEG:
Glázer Róbert: - A nagyon jó, szívós pécsi csapat ellen győzelmet szalasztottunk el. Gratulálok a PMFC-nek, nem véletlenül áll az első helyen. 
Nagy Tamás: - Az osztály két legjobb együttesét láthatta a szombathelyi közönség. Az őszi teljesítményért minden tiszteletet megérdemelnek a játékosok, szívből gratulálok a csapatnak és azoknak, akik segítettek bennünket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése