2001. október 28., vasárnap

2001. október 27. Százhalombattai LK - Pécsi MFC 2-3 (1-1)

Százhalombattai LK - Pécsi MFC 2-3 (1-1)
2001. október 27. Százhalombatta, NB I/B., Nyugati csoport, 14. forduló. 300 néző.

Kutas Gábor (jobbra) lőtte a győztes gólt
Vezette: Hajdó Attila (Fábián, Kóródi II. L.)
Gólszerzők: Károly R. 25' és 60' illetve Horváth Gy. 38' , Sitku 68', Kutas G. 86'.
Sárga lap: Kovács (39. p.), Sztanú (90. p.), ill., Szilágyi (61. p.), Závoda (74. p.), Kutas (82. p.). 

Százhalombatta: Nagy E. - Jakab, Sztanű, Móra - Szabó Z., Kovács, Bencze (Tolnai, 85. p.), Németh (Simon,, 77. p.), Serfőző - Csák, Károlyi R.. Vezetőedző: Gálvölgyi István. 

PMFC: Sólyom - Sipos, Tomka, Szekeres, Kutas - Szilágyi (Berdó, 74. p.), Horváth S., Závoda (Toldi 85. p.), Gaál - Horváth Gy. (Szabó Zs. 89. p.), Sitku. Vezetőedző: Róth Antal. 

KRÓNIKA:
24. p.: A semmiből jött a hazai vezetés. Egy ártatlan szituációban Károlyi R. kapott jó labdát, amit finoman a kapuba pöccintett a kifutó Sólyom mellett (1-0). 
39. p.: Sitku kapott kiváló indítást, a jobb szélről - lemásolva a Pápa elleni akciót - jó ütemben adott be, Horváth Gy. pedig 4 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-1). 
61. p.: Szekeres futott alá egy ívelésnek, Károlyi R. lekezelte a labdát, majd 11 méterről ballal lőtt a bal alsó sarokba (2-1). 
68. p.: Gyorsan válaszolt a PMFC: Szekeres bal oldali szabadrúgásából Sitku fejelt a kapu jobb oldalába (2-2). 
87. p.: Szekeres ívelt be újabb szabadrúgást, Horváth S. lehetetlen szögből, szinte az alapvonalról fejelt a hosszú sarok felé, Kutas a gólvonalról segítette beljebb a labdát (2-3). 

A PMFC kihagyta a mérkőzés elején megszokott tapogatózó időszakot, rögtön átvették az irányítást Závodáék. A pécsi középpályások magabiztosan, lendületesen játszották át a hazaiakat, Sipos és Gaál megpróbálták a szélekről beadott labdákkal helyzetbe hozni társaikat. A vendéglátók leginkább az ívelésekben és Csák magasságában bíztak, ennek ellenére egy váratlan akcióból Károlyi R. szerezte meg a vezetést. A gólt követően továbbra is a pécsiek irányították a játékot, sok labdát szereztek a középpályán, ennek jutalma pedig nem sokáig váratott magára, az agüis Sitku beadásából Horváth Gy. nem hibázott. 
A második játékrészt már nem kezdte olyan ritmusban a PMFC, ahogy az elsőt, a hazaiaknak pedig használt a szünet, mind a középpályán, mind a védelemben összeszedettebben futballoztak. A battai szurkolók kedvence és reménysége, Károlyi R. ismét sokáig észrevehetetlen volt, majd az első épkézláb labdát gólra váltotta. A vendég középpályások, főleg Závoda, sokat vesztettek frissességükből és hatékonyságukból, ám szerencséjükre Sitku továbbra sem lazított, mintaszerűen fejelte be Szekeres szabadrúgását Nagy kapujába. Az egyenlítés után mindkét oldalon akadtak gólszerzési lehetőségek, amit végül a pécsiek használtak ki eredményesebben, ezzel kellemes születésnapi ajándékot adva Szilágyinak (25) és a másodedző Nagy Tamásnak (38). (Dunántúli Napló, 2001. október 28.)

MESTERMÉRLEG:
Gálvölgyi István: - Egyenlő erők küzdelméből sajnos nem mi jöttünk ki győztesen, pedig megvolt a lehetőségünk a három pont megszerzésére. 
Róth Antal: - Nem játszottunk jól, de a csapat küzdőszelleme meghozta a sikert, hiszen kétszer is fordítani tudtunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése