2001. október 21., vasárnap

2001. október 20. Pécsi MFC - Pápai ELC 2-0 (1-0)

Márton Gábor
Pécsi MFC - Pápai ELC 2-0 (1-0)
2001. október 20. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., Nyugati csoport. 13. forduló. 600 néző.

Vezette: Mészáros István (Kispál, Ring).
Góllövők: Márton 45', Sitku (11-esből) 82'.
Sárga lap: Márton 40' Kutas 81' illetve Szőcze 43', , Radics 82'.
Kiállítva: Forrai 46'.

PMFC: Sólyom - Sipos, Tomka, Szekeres, Kutas - Horváth S., Závoda, Márton (Szabó Zs. 61. p.), Gaál (Kulcsár, 66. p.) - Sitku, Horváth Gy. (Berdó 89. p.). Edző: Róth Antal.

Pápa: Baji - Orovecz, Lantai, Radics, Nagy II. S. (Vörös 5, 46. p) - Mikóczi, Szőcze (Kislőrincz Gy. 86. p.), Forrai, Király J. (Lendvai, 68. p.) - Csordás Cs., Takács Sz.. Edző: Verebes József.

KRÓNIKA:
45. p.: Sitku adta Mártonnak a labdát egy kontratámadásnál, a pécsi játékmester ragyogó labdával ugratta ki Sitkut, aki középre adott, és Márton két lépésről a hálóba helyezett (1-0). 
46. p.: Forrai páros lábbal beleszállt hátulról Mártonba, Mészáros játékvezető piros lapot mutatott fel a pápai középpályásnak. 
82. p.: Sitku tört be a 16-oson belülre, Radics buktatta. A jogos büntetőt a sértett a kapu bal oldalába lőtte (2-0). 

Hétről hétre szervezettebben, egyre jobban játszik a PMFC. A szombati találkozón is végig mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, a pápaiak tulajdonképpen nem is veszélyeztették komolyan Sólyom kapuját. Márton vezérletével türelmesen, sokat járatva a labdát keresték a pécsiek a rést a jól összerakott vendégvédelemben. Az első játékrész végén ki is használták a kínálkozó alkalmat. Alig kezdődött meg a második félidő, ember- hátrányba került Verebes Mágus csapata, de nem pusztán emiatt tartotta irányítása alatt a sérülés miatt lecserélt Márton nélkül is taktikusan játszó PMFC a találkozót. Sitku értékesített büntetője bebiztosította a győzelmet a vérszegény támadófutballt mutató, de egyébként szívós Pápa ellen. (Dunántúli Napló, 2001. október 21.)

MESTERMÉRLEG:
Róth Antal: - Megérdemelt győzelem helyenként jó játékkal. 
Verebes József: - Az első félidőben volt reális a játék képe. Ha nem avatkozik be ilyen durván a játékvezető, akkor az igazságos döntetlen lett volna a végeredmény. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése