2000. szeptember 10., vasárnap

2000. szeptember 9. Újpest FC - Pécsi MFC 1-1 (0-1)

Újpest FC - Pécsi MFC 1-1 (0-1)
2000. szeptember 9. Budapest, Megyeri út. NB I. B-csoport, 7. forduló. 5.000 néző.

Matus volt a levegő ura
Nemzeti Sport, 2000. szeptember 10.
Vezette: Szabó József (Kovács P., Radvánszky).
Gólszerzők: Korsós 48' ill. Király 17'.
Sárga lap: Urbán 41. illetve Kutas 10., Márton 12., Szabó Zs. 34., Szekeres 47. percben.
Szögletek: 9:4 (4:1).

Újpest: Bíró - Medgyesi, Tamási, Kunzó - Urbán, Ulrich (Granov, 66 p.), Kozma (Tokody, 9. p.) (Lőw, 46. p.) Dvéri, Korsós - Herczeg, Orescsuk. Edző: Kisteleki István.

PMFC: Matus - Márton - Dienes, Halász - Földvári, Kutas, Toldi, Szekeres, Király (Gálffy, 66. p.) - Szabó Zs. (Berdó, 81. p.), Osztermájer (Varga J., 72. p.). Edző: Szapor Gábor.

Krónika:
17. p.: Márton a felezővonal közeléből indította a bal oldalon meglóduló Királyt, aki a 16- osnál átvette a labdát, tolt rajta egyet, majd az 5-ösön helyezkedő Bíró mellett a bal sarokba lőtte (0-1). 
48. p.: Medgyesi 15 méteres lövésébe Dienes és Halász belevetődött, a lepattanó labdát Korsós balról, 8 méterről a bal sarokba lőtte (1-1). 

"Lassú ritmusban kezdődött a meccs, a pécsieknek volt idejük felvenni a rájuk kirótt embert. A Pécs óvatosan, félénken, már-már bátortalanul, ám roppant elszántan küzdött. Aztán kiderült, hogy van, amikor az óvatosság a célravezető, a bátortalanság pedig csak látszat. A gól egyértelműen igazolta Szapor Gábor elképzeléseit, aki két csatárt jelölt a kezdőcsapatba, hozzátéve, hogy Király attól függően támadhat, hogy ezt mennyire teszik lehetővé az újpesti védők. Nos, ezúttal lehetővé tették. Hiába a pécsi gól, az Újpest továbbra is lassan, pontatlanul futballozott. A pécsieknek feküdt e lassúság, ők többet adogattak, mint ellenfelük, türelmesebbek voltak és pontosabban is passzoltak. 
A szünet után valamelyest lendületesebbé vált az Újpest, tempósabb lett a játék. A Pécs felvette a kesztyűt, gyors kontrákkal igyekezett egyről a kettőre jutni, feltűnő volt, hogy mennyire szervezett a csapat védekezése. Jót tett a biztonságnak, hogy Márton ismét egykori posztján, középhátvédként szerepelt. Az Újpest nem tudott mit kezdeni a pécsiek védekezésével, noha igyekeztek a játékosok, törekedtek rá, hogy a megszokott figuráikat elővezessék, ezúttal nem sok sikerrel. A hajrára keményebb, de nem durva lett a meccs, a Pécs szó szerint végigküzdötte a mérkőzést, és bár támadásban alig-alig jeleskedett, küzdeni tudásával egy pontra tett szert." (Dunántúli Napló, 2000. szeptember 10.)

MESTERMÉRLEG:

Kisteleki István: - Az ilyen mérkőzéseket nagyon nehéz megnyerni, nekünk sem sikerült, noha klasszisokkal jobb csapat a miénk. Nagyon jó, hogy az ilyen típusú csapatok elbúcsúznak a legfelső osztálytól, ezzel a felfogással ugyanis nem viszik előre a futball fejlődését.

Szapor Gábor: - Rászolgáltunk volna a győzelemre, ám rajtunk kívül álló okok miatt ez nem sikerülhetett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése