2000. július 23., vasárnap

2000. július 22. Zalahús Zalaegerszegi TE FC - Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Matus Sándor barvúrosan védett
Zalahús Zalaegerszegi TE FC - Pécsi MFC 1-1 (0-0)
2000. július 22., Zalaegerszeg. NB I. B. csoport, 1. forduló, 7.000 néző.

Vezette: Dubraviczky Attila (Szabó R., Kovács P.).
Gólszerzők: Róth 54' illetve Szekeres 62'.
Sárga lap: Csóka 78' illetve Kutas 27', Tomka 44' Halász 90'.
Szögletarány 11:1.

ZTE: Túri - Strasser - Kocsárdi, Csóka, Kónya (Gaál, 83. p.) - Bonchis (Babati, 64. p.), Nagy L., Balog (Cupik, 76. p.), Róth - Sabo, Waltner. Edző: Glázer Róbert.

PMFC: Matus - Földvári, Dienes, Tomka (Varga J., 83. p.), Kutas - Varga S. (Gálffy, 69. p.), Sz. Tóth, Puskas (Halász, 74. p.), Szekeres - Szabó Zs., Király. Edző: Szapor Gábor.

"Az idegenlégiós „pécsi" játékengedélyek okoztak problémát a találkozó előtt mindkét oldalon. A Finnországból visz- szatért Balázs Csongornak és az Izraelből hazatelepült Márton Gábornak nem érkezett meg a szükséges papírja, ezért kénytelenek voltak kihagyni az idénynyitót. Balázs visszaérkezése nem mondható mindennapinak, ugyanis a csatár ellen egy napon múlt, hogy nem adtak ki nemzetközi körözést. A volt pécsi Balázs ugyanis halasztást kért katonai szolgálata alól, ezt megkapta, de ennek határideje lejárt és a polgári szolgálatát haladéktalanul el kellett kezdenie. 
Két egyenlő erőkből álló csapat feszült egymásnak, a hazaiaknál néha a hátvédsor bizonytalansága volt feltűnő, egyébként Bonchis, Sabo és Waltner jól megértette egymást, többször tetszetős támadást vezettek. A pécsieknél inkább a védelemre helyeződött a főhangsúly, de elöl Szabó Zsolt és Király is igen agilisán mozgott. Az első játékrész több gólhelyzetet hozott, de találat csak a fordulás után esett. Szekeres egyenlítő góljánál Kocsárdi lába is besegített, míg Matusnak többször is szüksége volt arra, hogy jóvátegye a pécsi védelem megingásait. Összességében a döntetlen megfelelt a játék képének, bár elégedettek vele inkább a vendégek lehetnek." (Dunántúli Napló, 2000. július 22.)

KRÓNIKA:

8. perc: Bonchis hosszú keresztlabdáját Waltner estében kanalazta a bal alsó sarok felé, de Matus résen volt. 
11. perc: Strasser felszabadításába Puskas ugrott bele, róla Király elé került a labda, a csatár ballal, 13 méterről a jobb kapufát találta el. 
13. perc: Bonchis felé pattant vissza saját szabadrúgása, a védők mögött Sabo elé tálalt, aki egy csellel tisztára játszotta magát, de Waltner vállalkozott szemből, 8 méterről Matus bravúrral tolta a léc fölé a lövést. 
18. perc: Kónya nagy bedobását Waltner a rosszul kifutó Matus felett csúsztatta meg, a fejes nem jutott el a kapuig. 
20. perc: Sabo cselezett a 16-os jobb szélénél befelé, Waltner elé passzolt, akinek 13 méteres bal alsó sarokra tartó lövését Matus elcsípte. 
31. perc: Némi szünet után - a hazaiak „cigányozása” miatt állt a játék - Szabó Zs. lopta el Róthtól a labdát az alapvonalnál, középre lőtt, Puskas 10 méteres lövését Túri bravúrral tolta szögletre. 
Dienes gólpasszt adott, a beadásából egyenlített Zalaegerszegen Szekeres 
44. perc: Újabb rövid pihenő következett, a közönség rasszista megnyilvánulása miatt. 
54. perc: Róth indult neki a félpályáról, Tomkát kicselezte, a kilépő Földvári sem tudta megállítani, majd elhúzta a labdát a kifutó Matus mellett is és 12 méterről az üres kapuba helyezett (1-0). 
62. perc: Dienes a jobb oldalról átívelte a labdát, a komplett zalai védelem csodálkozva nézte, ahogy Szekeres lábáról az a kapu bal oldalába hullik (1-1). 
73. perc: Róth előreívelését Sabo fejelte rá a 16-osról, a kint álló Matus éppen hogy kitornázta a léc alól. 

MESTERMÉRLEG:

Glázer Róbert: - 70-80 százalékos csapattal 75 percig bírtuk.

Szapor Gábor: - Az első negyedóra ritmusát nagyon felpörgették a hazaiak, ezt taktikus labdatartássál megoldottuk. A vártnak megfelelően hatalmas küzdelem bontakozott ki, de ezzel a hozzáállással hazai pályán eredményre juthatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése