2000. július 16., vasárnap

2000. július 15. Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi FC 1-0 (1-0)

Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi FC 1-0 (1-0)
2000. július 15. Pécs, PMFC-stadion, edzőmérkőzés. 300 néző.

Dunántúli Napló, 2000. július 16.
Vezette: Szőke.
Gólszerző: Szabó Zsolt 20'.

PMFC: Matus - Dienes, Földvári, Kutas (Halász) - Varga S. (Gálffy), Sz. Tóth (Osztermájer), Márton (Toldi), Tomka (Puskás), Szekeres - Szabó Zs. (Varga J.), Király (Barva). Edző: Szapor Gábor.

Kaposvár: Balajcza - Finta, Deme, Novák (Mező), Barna - Lassú (Tóth G.), Brunczvig (Erdei), Horváth Z., Szabó M. (Tóth B.) - Rajczi (Marcsek), Jéger. Edző: Bőzsöny János.

Krónika:
20. p.: Márton hosszú indítására ketten is startoltak a kaposvári térfél közepén, a labdát végül Szabó Zs. vette át, majd egyet még tolt rajta és 10 méterről, a tehetetlen kapus mellett jobbal, laposan a háló közepébe lőtt (1-0). 

"Jó iramú edzőmeccset játszott a két csapat, amelyen a sok csere mindkét edzőnek azt a szándékát igazolta, hogy lehetőleg meccskömyezetben tudja kipróbálni új játékosait. Miután az élvonalban már a jövő héten megkezdődik a pontvadászat, érthetően Szapor Gábor tanítványai tűntek eleinte frissebbnek és felkészültebbnek, és ha az első játékrészben a lábát fájlaló Király csak egy kicsivel is jobb arányban használja ki adódó ziccereit, sokkal jelentősebb különbséggel vonulhattak volna pihenőre a csapatok. 
Bár a folytatásban is jobbára a PMFC irányított és a játék is javarészt a kaposvári kapu környékére koncentrálódott, egy-egy gyors kontrával és ügyes labdakihozással az NB I B-s vendégek is megmutatták, hogy már nem a legelején tartanak a csapat- építésnek, ám a mezőnyben különben remekül futballozó Deme és Tóth G. „jóvoltából” a kínálkozó helyzetek végül gól nélkül maradtak. 
A PMFC-ből az Izraelből visszatért őspécsi, Márton Gábor játéka tűnt a legígéretesebbnek, és bár sokak szerint már az öregfiúk között lenne a helye, ismét megmutatta, hogy a rutinnak ebben a sportágban is igen nagy szerepe lehet. A legújabb próbajátékosok közül Varga Sándor is meggyőző teljesítményt mutatott, ugyanakkor a paksi Osztermájer és az MTK-s Barva játéka nem azt igazolta, hogy ők éppen szombaton délelőtt akartak volna vért-verítéket izzadva kiharcolni egy újmecsekaljai szerződést..." (Dunántúli Napló, 2000. július 16.)

MESTERMÉRLEG:

Szapor Gábor: - Papíron talán soványnak tűnik az 1-0-lás győzelem, de számtalan kidolgozott helyzetünk alapján gólokkal nyerhettünk volna. Elégedett vagyok játékosaimmal, kezdem úgy látni, hogy az edzéseken begyakorolt elemek mérkőzés közben is vissza-visszaköszönnek. 

Bőzsöny János: - Egy edzőmeccsen is megengedhetetlen, hogy egy bíró vezesse, hiszen a leshelyzeteket képtelen egyedül jól megítélni, és mi éppen egy ilyenből kaptunk gólt. Ugyanakkor túl sok helyzetet hagytunk ki, és végül ez okozta a vereségünket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése