2000. május 27., szombat

2000. május 27. Nagykanizsa-LinAir FC - Pécsi MFC 1-1 (1-0)

Nagykanizsa-LinAir FC - Pécsi MFC 1-1 (1-0)
2000. május 27. Nagykanizsa, PNB. 34. forduló. 2.500 néző.

Gera egyenlített
Vezette: Makai.
Góllövők: Szabó Z. 5' illetve Gera 91'.
Kiállítva: Toldi 64. p. 

Nagykanizsa: Gelencsér - Szalai - Pálfi, Mikler (Visnovics 70') - Popovics, Agics, Farkas, Kovács L. (Svélecz, 46', Kónya - Szabó Z., Gordián (Cs. Horváth 65'). Edző: Németh Lajos. 

PMFC: Sólyom - Földvári - Sipos, Kutas - Lantos, Toldi, Berdó (Gálffy, 46'), Varga Endre (Puskás, 46'), Fónai - Gera, Király (Kardos, 80'). Edző: Szapor Gábor. 

Krónika:
5. perc: Agics bal oldalról beküldött labdáját Gordián 6 méterről lőtte kapura, amelyet Sólyom lábbal hárított, de a kipattanót Szabó Z. egy csel után, az ötösről a kapuba vágta (1-0). 
16. perc: Gyors hazai támadás végén Szabó Z. kényszerítőzött Popoviccsal, majd a visszakapott labdáját 14 méterről lőtte kapura, Sólyom ritka bravúrral hárított. 
27. perc: Korszerű hazai támadásból Popovics varázsolta a labdát a kilépő Szabó Z. elé, aki 14 méterről a kifutó Sólyom mellett a bal kapufa mellé helyezett. 
35. perc: Pálfi hibájából Gera iramodott meg a jobb oldalon, de 15 méteres lövése elkerülte a kanizsai kaput. 
39. perc: Pécsi tűzijáték után Gerához került a labda, akinek 8 méteres lövését Pálfi a gólvonalról vágta a mezőnybe. 
41. perc: Gera szöktetésével Király került kecsegtető helyzetbe, ám 8 méterről a kapu mellé helyezett. 
50. perc: Toldi indítását Gera kapta, akinek 15 méteres lövését a kanizsai kapus a léc fölé ütötte. 
64. perc: Megfogyatkozott a pécsi csapat, amikor a Kónyát leterítő Toldi piros lapot kapott. 
71. perc: Farkas futott el a jobb oldalon, beadására Szabó Z. érkezett, akinek négy lépésről ráemelt labdáját Sólyom óriási bravúrral ütötte szögletre. 
91. perc: Fónai iramodott el a bal oldalon, beadását a Pálfitól szorongatott Gera (képünkön) 6 méterről fejelte a bal alsó sarokba (1-1). 

Egyenlítés a 91. percben

A dél-dunántúli rangadón a nagy meleg ellenére élénk iramban kezdtek a csapatok és gyors góllal a hazaiak. A kanizsaiak a vezetés birtokában magabiztosan és fölényben játszottak, míg a pécsiek ritkán jutottak el Gelencsér kapujáig. A félidő hajrájában viszont felgyorsultak az események, mind a két oldalon adódtak helyzetek, de azok kimaradtak. 
Szünet után a pécsiek kezdtek bátran, mindent egy lapra tettek fel. Védelmük így szellős lett és a kontrázó zalaiak egyre többször helyzetbe kerültek, ám azokat elügyetlenkedték. Aztán egy buta szabálytalanság miatt megfogyatkozott a vendégcsapat, ez viszont nem látszott meg játékukon, sőt többet kezdeményeztek. Puskásék fölénybe kerültek, akik a véghajrában bevették a kanizsai kaput és megérdemelten vittek el egy pontot.

Mestermérleg
Németh Lajos: - Sajnálom, hogy nem tudtuk győzelemmel zárni a számunkra csodálatos idényt. 
Szapor Gábor: - A negyedik nagy helyzetünk meghozta az egyenlítést, amit igazságosnak tartok, bár mi győzelemre készültünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése