2000. május 21., vasárnap

2000. május 20. Pécsi MFC - Lombard FC Tatabánya 2-2 (1-1)

Pécsi MFC - Lombard FC Tatabánya 2-2 (1-1)
2000. május 20. Pécs, PMFC-stadion. PNB. 33. forduló. 3.000 néző.

Kutas Gábor (p) fejesgólt szerzett
Vezette: Kiss B.
Góllövők: Kutas 27' Lantos 50' illetve Hornyák 31' Vincze 71'.
Sárga lap: Goncalves (19. p.), Hornyák (29. p.), Gera (58. p.), Sipos (65. p.), Dienes (75. p.), Süveges (86. p.) 
Szögletarány: 3-3 (2-2).

PMFC: Matus - Dienes, Földvári, Kutas - Gálffy, Sipos, Puskas, Toldi, Lantos - Gera, Fónai (Kardos, 86'). Edző: Szapor Gábor. 

Tatabánya: Gelei - Mészöly - Szabó V., Hornyák, Virág - Süveges, Kovács A., Goncalves, Zsivóczky (Kiss, 85') - Nagy S. (Tüske, 55'), da Silva (Vincze, sz). Szakmai igazgató: Kiprich József. 

Krónika:
6. perc: Gálffy 18 m-ről, tiszta lövőhelyzetben fölé durrantott. 
24. perc: Sipos elől Géléi rosszul mentett a kapujától messze kifutva, Fónai 30 m-ről megpróbált az üres kapura ívelni, de laposan a 16-os vonalánál helyezkedő Hornyákba emelte a labdát. 
27. perc: Gálffy bal oldali szögletét Puskas az ötös vonalán fejjel tovább csúsztatta, Kutas a bal kapufánál előre vetődve, 4 m-ről a bal alsó sarokba fejelt (1-0). 
31. perc: Zsivóczky szabadrúgás ívelt be a jobb oldalról. A túlsó kapufánál érkező Hornyák előre hajolva, 2 m-ről, fejjel a kapu jobb oldalába küldte a labdát (1-1). 
50. perc: Mészöly hazaadását Géléi rosszul rúgta ki, Puskas jobbról beemelt, a berobbanó Lantos pedig 8 m-ről, óriási erővel fejelt a léc alá (2-1). 
71. perc: Vincze tanári módon egy csellel mindenkit becsapott, leadást vártak tőle, de középen kiugrott és hosszú labdavezetés után, 10 m-ről okosan a jobb alsó sarokba gurított (2-2). 
75. perc: Zsivóczky szabadrúgás-beívelését Matus kiütötte, Kovács A. 22 m-ről, kapásból rávágta a labdát, ami a jobb kapufa tövéről kipattant. 

Három fejesgól

Tovább tart a PMFC szárnyalása, nem sok hiányzott most ahhoz, hogy az ötödik, egymás utáni győzelmét arassa. Lelkes volt, hajtott a csapat, a csatárai azonban ezúttal halványabban fociztak, egyiküket, Fónait le is cserélte Szapor Gábor edző. A másik két fiatal, Kutas és Lantos fejesgóljai is bizonyítják, hogy érdemes az utánpótlásra támaszkodni. 
A két brazil futballistával felálló Tatabánya számára tét nélküli volt a mérkőzés, mert a negyedik helynél se lejjebb, se feljebb nem végezhet már, ez meg is látszott a teljesítményén. Támadói kapura veszélytelenek voltak, a kapusa pedig bizonytalanul védett. 
A PMFC ismét sok hívet szerzett magának a játékával, a lefújás után a szurkolói megtapsolták az együttest, amely bánhatja, hogy jövő szombaton véget ér a bajnokság. Ki tudja, meddig tolná ki a veretlenségi szériáját? 
Kiss B. játékvezető téves, a PMFC-t sújtó ítéleteivel nem lopta be magát a pécsiek szívébe. Szerencséje, hogy tévedései a végeredményt nem befolyásolták, mert akkor még jobban zúgolódott volna a közönség. 

Mestermérleg:
Szapor Gábor: - Jól játszottunk, mindent megpróbáltunk a győzelemért a rutinos és képzett Tatabánya ellen. A döntetlen reális. Nagyon örülök, hogy a csapat lendülete és tartása az utolsó hazai mérkőzésre is megmaradt. 
Ferling Béla edző: - Testközelből megérezhettük, hogy a pécsi együttes miért aratott sorozatban győzelmeket. Hatvan percig a Pécs nagyon jól játszott, az utolsó 20 percben viszont mi azt nyújtottuk, amit korábban megbeszéltünk. Igazságos a döntetlen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése