2000. március 8., szerda

2000. március 7. Pécsi MFC - Kispest-Honvéd FC 1-2 (0-1)

Pécsi MFC - Kispest-Honvéd FC 1-2 (0-1)
2000. március 7. Pécs, PMFC-stadion. Professzionális NB I., 20. forduló. 4.000 néző.

... megint Puskas
Vezette: Hanacsek (Gyarmati, Kovács P.).
Góllövők: Puskas 92' illetve Faragó 36', Horváth Gy. 84'.
Szögletarány: 5-2 (3-1). 
Sárga lap: Szabó (12. p., Gera buktatásáért). Földvári (24. p„ Szabót rúgta meg). Fehér (37. p., Sipos felvágásáért). Varga Ernő (69. p„ Tégel buktatásáért).

PMFC: Matus - Földvári - Dienes, Varga Ernő, Sipos - Toldi, Puskas, Varga Endre (Gálffy, 71. p.), Király (Kardos, 71. p.) - Popovits (Kolarics, 71. p.), Gera. Edző: Szapor Gábor. 

Kispest-Honvéd: Vezér - Szekeres, Lőrinc, Medgyesi - Piroska, Szabó (Farkas, 87. p.), Tégel, Fűzi (Fehér, 33. p.) - Sabó (Pintér, 60. p.), Faragó, Horváth Gy. Edző: Reszeli Soós István. 

Krónika:
28. perc: Egy szabadrúgást Puskas legurított Varga Ernőnek, aki megállította a labdát. Az érkező Varga Endre 24 m-ről remekül bombázott Vezér kapujára, de a hálóőr vetődve fogta meg a félmagasan, balra tartó „pöttyöst”. 
30. perc: Gera elhúzott a bal szélen, majd Varga Endre elé varázsolta a lasztit, de társa 15 m-ről úgy lőtt kapura, hogy azt a kispesti kapus könnyedén hárította. 
36. perc: Fehér a leshatáron kiugratta Faragót, aki középen kapura húzott, majd 14 méterről a kapu közepébe lőtt (0-1). 
49. perc: Varga Endre 17 m-ről emelt a kapu felé, de azt Vezér olyan könnyedén hárította, mint kezdő korában, az úttörő II- ben tette. 
52. perc: Piroska 17 m-ről ellőtte a labdát, ami a középen előrevetődő Matusról kipattant. Fehér 6 m-ről ismételhetett, sőt a bal alsó sarokba talált, de a játékvezető les miatt már korábban megállította a játékot. 
56. perc: Dienes jobbról adott középre, ahol Gera több cselt és trükköt bemutatott, azután közelről lőtt, de Vezér tisztázott, majd a védők a lecsorgó labdát szögletre vágták. 
(65. perc: Egy bátor kispesti szurkoló úgy döntött, meglátogatja a szomszéd szektorban lévő hazai kollégákat. Ezért átszaladt az elválasztó semleges zónán, amiből lett is nagy kalamajka. A rendőrök határozott fellépése után lecsitultak az indulatok.) 
67. perc: Puskas a bal alsó kapufát találta el. A kipattanóból Toldi 4 m-ről ismételt, de a védőkben elakadt a laszti. 
84. perc: Piroska hosszan indította a bal oldalon Horváth Gy.-t, aki nem volt rest inalni, majd 14 méterről, a bal felső sarokba bombázott (0-2). 
92. perc: Gerát buktatták a 16-os vonala előtt. A megítélt szabadrúgást Puskas 18 méterről jobb felső sarokba vágta (1-2). 

Puskas lövése későn talált célba

Már a második percben helyzetet teremtettek a pécsiek a vendégek kapuja előtt. Utána még volt két biztató támadásuk, erre az első honvédos ellenakció után mégis terven felül kezdhettek közepet. 
Szünet után a Kispest jól őrizte az eredményt, sőt egy remek góllal - ami akár a forduló találata is lehet - növelték előnyüket. Erre már csak a lefújás előtt másodpercekkel jött egy válaszlövés, de ez csak a végeredményt módosította, a pontok sorsát nem befolyásolta. Három meccsen a pécsiek közül csak Puskas talált az ellenfelek hálójába három alkalommal, ami csupán egyetlen pontot ért. 

Mestermérleg:
Szapor Gábor: - Éreztem, hogy egygólos mérkőzés lesz. Döntőnek bizonyult, ki talál be először a hálóba. Mi kihagytuk a helyzeteinket, míg az ellenfél előnyt szerzett. Semmi okunk az elkeseredettségre. Harcolni, hajtani kell, és a ziccereket sikeresen kell befejezni, akkor jönnek majd az eredmények is. 
Reszeli Soós István: - Idegesen, sok hibával kezdett mindkét együttes. Nem jó, de küzdelmes célfutballt játszottunk és elértük, amit akartunk. A pécsi csapat üde színfoltja lehet a PNB-nek, ha továbbra is ilyen játékot nyújt. Remélem, néhány riválisunktól elvesznek pontokat, ezzel minket is segítve. 

(Dunántúli Napló, 2000. március 8.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése