2000. március 6., hétfő

2000. március 4. Ferencvárosi TC - Pécsi MFC 4-1 (3-1)

Ferencvárosi TC - Pécsi MFC 4-1 (3-1)
2000. március 4. Bp., Üllői út, Professzionális NB. 19. forduló. 5.500 néző.

A kék mezes pécsiek
 nem bírtak a Fradival
(Dunántúli Napló, 2000. márc. 6.)
Vezette: Juhos (Bukovics, Kispál).
Góllövők: Tóth M. 9', Bárányos 13', Horváth P. 34', Tóth M. 56' ill. Puskas 41'
Sárga lap:Dienes (30. p.), Lakos (60. p.), Varga Ernő (66. p.), Lantos (83. p.). 
Kiállítva: Lantos (87. p.). 
Szögletarány: 5-2 (3-2). 

FTC: Szűcs L. - Szűcs M, Lakos, Nagy N. - Földvári Cs. (Lászka 71.), Bárányos, Kovács B. (Lilik 68.), Vén, Fűzi - Horváth P., Tóth M. (Rob -, 85.). Edző: Sztanko Poklepovics.

PMFC: Matus - Dienes, Földvári T., Németh, Toldi - Varga Ernő, Puskas (Lantos 79.), Varga Endre, (Gálffy, 79.), Király - Gera, Ruskó (Sipos, a szünetben). Edző: Szapor Gábor.

Krónika:
9. perc: Földvári Cs. a jobb oldalról, az alapvonal közeléből lőtte középre a labdát, Tóth Mihály vette le kissé körülményesen Németh mellett mellel, majd három méterről lőtt, jobbról Matus kezei között a bal alsó sarokba (1-0). 
Puskas Dragan
13. perc: Vén végzett el szögletet a bal oldalról, Bárányos emelkedett a legmagasabbra, és nyolc méterről a kapu jobb oldalába bólintott (2-0). 
34. perc: Lakos futtatta a jobb oldalon Földvári Csabát, aki az alapvonalnál középre adott, és Horváth Péter a kissé kint álló Matus mellett tíz méterről fejelt a bal felső sarokba (3-0). 
41. perc: Varga Ernő futtatta Puskast, Szűcs Mihály elvétette az átadást, a pécsi középpályás kettőt lépett, és 15 méterről a jobb alsó sarokba gurított (3-1). 
56. perc: Fűzi középre ívelését Horváth Péter csúsztatta Tóth Mihály elé, aki tíz méterről lőtt a bal alsó sarokba (4-1). 
86. perc: Lantos mindössze hét perc alatt megkapta második sárgáját, ezúttal azért, mert Lakosnak rúgott oda. A pécsi csere idő előtt mehetett zuhanyozni. 

A Fradi még túl nagy falat volt

Nem keltette a megszeppent újonccsapat benyomását a PMFC, pedig szinte pillanatok alatt kétgólos hátrányba került. Ezt követően azonban legalább annyiszor teremtett gólhelyzetet a házigazda kapuja előtt, mint amennyiszer az ő kapuja forgott veszélyben. Az első játékrészben kifejezetten jó iramú, élvezetes, változatos mérkőzést láthattak a nézők, ahol a pécsiek felvették a kesztyűt, és nyílt sisakos támadójátékkal hozták zavarba a Fradi-védel- met. A helyzetek kihasználása azonban már nem sikerült, míg a zöld-fehérek nem kegyelmeztek a vendégvédelem megingásait követően. Térfélcsere után is viszonylag gyorsan született újabb ferencvárosi gól, ezt követően meglehetősen leült a találkozó. Mindkét fél belenyugodni látszott az eredménybe, és átlag magyar színvonalra esett vissza a pécsiek második PNB-s fellépése. 

Mestermérleg:
Sztanko Poklepovics:- A támadójátékunkkal sikerült megtörnünk a nagy ellenállást tanúsító ellenfelünket, amely még a negyedik gól után is nehezen adta meg magát. 2-0-lás vezetésünknél a Pécsnek voltak helyzetei, de kapusunknak, Szűcs Lajosnak köszönhetően ezeket nem sikerült kihasználniuk. Csapatom elismerést érdemel dinamikus, erőteljes játékáért, de látni kell azt a visszatérő hibát, hogy túlságosan könnyen ad lehetőséget az ellenfélnek arra, hogy vert helyzetből is magára találjon. 
Szapor Gábor: - A Ferencváros teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. Végig érvényre tudta juttatni nagyon agresszív támadójátékát. Saját csapatom is dicséretet érdemel, mert 2-0 után is helyzeteket dolgozott ki, és ha kihasználja azokat, akkor lényegesen szorosabb lehetett volna az eredmény. A vendéglátóknak sikerült ránk kényszeríteni akaratukat, és ez döntőnek bizonyult. 

(Dunántúli Napló, 2000. március 6.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése