1999. szeptember 2., csütörtök

1999. szeptember 1. Komlói Bányász SK - Pécsi MFC 1-1 (1-1)

Komlói Bányász SK - Pécsi MFC 1-1 (1-1)
1999. szeptember 1. Komló, NB I. (másodosztály), 5. forduló. 2.000 néző.

Herbert magabiztosan védett
(Dunántúli Napló, 1999. szeptember 2.)
Vezette: Szökrény. 
Szögletarány: 7-8 (5-1) 
Sárga lapok: Szabó (71. p.), Puskás (79. p.). 
Góllövők: Gera 21', 

Komló: Herbert - Halász, Augustin, Mosonyi - Méhn (Varga Zs., 46. p.), Kiss Cs., Kolesánszky (Farkas T., 67. p.), Schuszter, Geisz - Szabó Zs. (Orlovics, 83. p.), Dömény. Edző: Dárdai Pál. 

PMFC: Sólyom - Dienes, Földvári (Czeininger, 88. p.), Barna - Toldi, Sipos, Puskás, Kardos - Plókai (Varga E., 77. p.), Kolarics (Tolnai, 84. p.), Gera. Edző: Szapor Gábor. 

Krónika:
Gera Zoltán
(Nyugodt körülmények között kezdődött a mérkőzés. A pécsi szurkolók zöme jó negyedórát késett. Az északi lelátóról teljesen elkülönítve figyelhették a meccset, kutyás őrök is vigyázták őket. Márton kisebb sérülése miatt ezúttal nem vállalta a játékot.) 
8. perc: Kiss Cs. bal oldali ívelését Szabó Zs. fejelte kecsegtető helyzetben nyolc méterről a kimozduló Sólyom kezébe. 
21. perc: Gera indult meg középen a félpályától, Mosonyi és Halász között, Augustin mellett is elsprintelt, és balról, nyolc méterről a kapu bal sarkába helyezett (0-1). 
41. p.: Geisz remek csel után balról, az alapvonal közeléből adta be a labdát, amelyre egyedül érkezett Augustin és szép mozdulattal, felugorva, nyolc méterről a bal alsó sarokba fejelt (1-1). 

Bátrabbak is lehettek volna

Láthatóan tartottak egymástól a csapatok, így az első gólig nem volt túlzottan izgalmas a találkozó. A második félidőre valamelyest megélénkült az iram, ám az apróbb hibák tönkretették a legleleményesebbnek szánt elképzeléseket is. Az összességében átlagos iramú és színvonalú találkozón igazságos eredmény született. 
Két egyéni teljesítmény: Augustin és Gera nemcsak gólt szerzett, hanem a mezőnyben is sokkal többet tett, mint - egyébként igyekvő - többi társa.

Mestermérleg: 
Dárdai Pál: - Volt lehetőségünk a győzelemre, de rosszul használtuk ki a helyzeteket. 
Szapor Gábor: - Fegyelmezetten, taktikusan fociztunk, igazságos az eredmény. 

A zsaruk frappáns trükkje 

Már a szombati Videoton elleni mérkőzés után megmondta egy pécsi törzsszurkoló, hogy nagyon készülnek a Komló ellen. Mindenképpen törekednek az összecsapásra. Erre minden esély megvolt, a lefújása után fél órával is erősen visszhangzott a stadion környéke az egymást becsmérlő drukkerek szidalmai miatt. Röpködtek az apróbb kövek, egy rendőrt is eltaláltak. 
Később a mentőautó is megérkezett, mert az egyik pécsi „keménynek” megdobták a szemöldökét. Végül a rend őrei „eltérítettek” egy helyközi autóbuszt, és a dühöngő legényeket felterelték a megyeszékhely felé induló buszra. Sikonda irányába „lopták ki” a zászlós fiúkat. A helyi szurkolók ugyanis a Komlóról kivezető, megszokott úton várták ellenfeleiket. így szerencsére különösebb csetepaté nélkül, de azért nem eseménymentesen fejeződött be a bajnoki találkozó. 
(Dunántúli Napló, 1999. szeptember 2.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése