1999. május 2., vasárnap

1999. május 1. Pécsi MFC - FC Tiszaújváros 1-0 (1-0)

Pécsi MFC - FC Tiszaújváros 1-0 (1-0)
1999. május 1. Pécs, PMFC-stadion, NB I. (másodosztály), 31. forduló. 500 néző.

Bodor Boldizsár
Vezette: Böröczi (Kovács Zs., Tumó).
Góllövő: Bodor 27'.
Sárga lap: Horváth T. (Gerát buktatta) a 42', Nagy (visszahúzásért) a 88'
Szögletarány: 7:1 (5:1).

PMFC: Sólyom - Czeininger, Aczél, Dienes - Toldi, Sipos, Puskás, Calin (Orlovics, 75'), Bodor - Fogarasi (Tolnai, 71'), Gera. Edző: Bozai Gyula.

Tiszaújváros: Sinescu - Nagy, Farkas, Horváth T. - Horváth I. (Szirtesi, 67'), Závoda, Kovács (Mészáros, 56'), Varga, Lós (Pap, 42') - Kotula, Ruskó . Edző: Szentes Lázár.

Krónika:
23. perc: Bodor bal oldali előreívelése után Toldi az ötös jobb sarkáról a kapu fölé fejelte a labdát.
27. perc: Sipos passzolt a bal oldalon Bodorhoz, aki betört a tizephatoson belülre, majd nyolc méterről laposan a rövid sarokba lőtt. (1-0)
31. perc: Sipos végzett el jobbról szögletrúgást, a labdára Puskás robbant be, ám az ötösön a kapu mellé fejelt.
33. perc: Závoda indította Loóst, aki a pécsi büntetőterületen belül, balról beadott, Sólyom kapus rosszul nyúlt bele a labdába, amit Závoda a tizenegyes pontról fölé vágott.
Gera jól játszott, bár gólt nem lőtt
(foto: Dunántúli Napló)
47. perc: Nagy röviden adott haza, Fogarasi jobbról középre gurított, Calin hat méterről nagy helyzetben Sinescu lábára rúgta a labdát.
58. perc: Puskás átverekedte magát a védőkön, majd nyolc méterről, jobbról a túlsó kapufa mellé lőtt.
73. perc: Sipos húsz méterről kapura bombázott, Sinescu a bal felső sarok elől ütötte ki a labdát.
80. perc: Gera egy csel után, húsz méterről rávágta a labdát, ami a jobb kapufa mellé szállt.
82. perc: Gera a bal oldalon kicselezte Sinescut, közben kisodródott, de balról, az alapvonal közeléből még kapura emelt, Nagy a gólvonaltól egy méterre mentett.

Pécsett örültek

Kilenc játékos hiányzott a PMFC 21-es keretéből, de még így is sikerült a győzelem. A pécsiek ugyan nem játszottak igazán jól, de az előnyüket hiba nélküli védekezéssel megőrizték. A második félidőben feljött az ellenfél, komoly helyzete viszont nem akadt, sőt, a hazai ellentámadások mindig gólveszélyt jelentettek.

Czakó szabaddá vált 

Czakó Ernő februárban Pécsről Szegedre igazolt. A tavaszi idényben két mérkőzésen szerepelt, ám most szabaddá vált, mivel a szövetség megállapította a szegedi klub szerződésszegését. Czakó szabadon igazolható, bár a döntés még csak elsőfokú, és a játékos szerint mégis meg akarják tartani Szegeden. Pécsi visszatérésben mindenesetre nem reménykedhet, mert a PMFC nem gondol az újbóli szerződtetésére. 
Varga Ernő, aki a Gázszertől került a téli szünetben kölcsönbe a pécsiekhez, Finnországban folytatja pályafutását. Bár elterjedtek olyan hírek, hogy a játékos a honvágya miatt hazatér, most úgy tűnik: mégis marad Észak-Európában. Ám néhány napra hazautazik a játékengedélyéért, s addig visszaáll a PMFC-be. A szerdai fordulóban a Pécsben játszik, és lehet, hogy jövő szombaton is itthon számíthatnak rá, de aztán visszarepül Finnországba. 

Mestermérleg:
Bozai Gyula: - Nagyon fontos győzelmet arattunk, ez komoly lépés volt a bentmaradásért vívott küzdelemben.
Szentes Lázár: - Az első félidőt átaludtuk, a másodikban hiába játszottunk egy kapura, nem tudtunk gólt lőni.

(A Nemzeti Sport és a Dunántúli Napló 1999. május 2-i számai nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése