1999. február 28., vasárnap

1999. február 27. Pécsi MFC - Soroksári TE 2-1 (1-0)

Pécsi MFC - Soroksári TE 2-1 (1-0)
1999. február 27. Pécs, PMFC-pálya. NB I. (másodosztály), 20. forduló. 1.200 néző.

Piskás (világosban) góllal debütált
Vezette: Sóthy (Harsányi, Tumó).
Góllövök: Kardos a 16., Puskás a 64., Tóth K. a 68. percben.
Sárga lap: Dienes (35. p., Kádárt tartotta fel), Tóth K. (38. p., Calint rántotta le), Czigler (64. p., Fogarasit rántotta le). 
Szögletarány: 6-2 (3-1). 

PMFC: Tarlósi - Aczél - Dienes, Varga E., Czeininger - Toldi (Farkas, 61'), Sípos, Calin (Orlovics, 82') Kardos (Fogarasi, 61') - Kovács F., Puskás. Edző: Bozai Gyula. 

Soroksár: Vasvári - Elekes, Czigler, Molnár, Funk (Kecskeméti, 57') - Bódi (Szentflében, 72'), Tóth Cs., Tóth K., Moll - Mészáros, Kádár. Edző: Szurgent Lajos. 

Krónika
16. perc: Sipos jobb oldali szöglete nem idegesítette különösebben a soroksári védőket, akik békésen nézték, hogy Kardos négy méterről a léc alá bólintott (1-0). 
21. perc: Toldi jobb oldali beadását Puskás fejelte alig a bal alsó sarok mellé. 
22. perc: Az előretörő Puskást szerelték a védők, de estében még a 16-oson álló Toldi elé kanalazta a labdát, aki telibe találta a felső kapufát. 
24. perc: Sípos öt méterről fejelte kapura Calin előreíve-ését, de a labda elkerülte a jobb alsó sarkot. 
28. perc: Czeininger röviden fejelt haza, a kifutó Tarlósi fölött Tóth K. átemelt, de a kaput elkerülte a labda. 
62. perc: Fogarasi jobbról, éles szögből leadott lövését szögletre mentette Vasvári. 
64. perc: Puskás húsz méteres szabadrúgása kötött ki a a jobb alsó sarokban (2-0). 
68. perc: Kádár jobbról tette középre a labdát, Tóth Krisztián két lépésről helyezett a kapu közepébe (2-1). 
71. perc: Puskás ismét húsz méterről végezhetett el szabadrúgást, de a középre tartó labdát ezúttal kiöklözte a soroksári kapus. 

Puskás góllal mutatkozott be

Ragyogóan előkészített pálya fogadta a tavaszi szezon első mérkőzésén a csapatokat, talán az ország legjobb minőségű játékterét varázsolta Újmecsekaljára a klub vezetése. A PMFC kezdte aktívabban a játékot, helyenként nyomasztó mezőnyfölényt harcolt ki. Különösen a játékrész közepe táján tűnt úgy, akár megalázó vereséget is mérhet a Soroksárra a Pécs. Szünet után átengedte a területet a hazai csapat, többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, bár Tarlósinak néhány előreívelés, beadás és hazaadás jelentett munkát. A második találat után már mindenki elkönyvelte a biztos hazai győzelmet, mikor általános elképedésre előzmények nélkül, teljesen váratlanul szépítettek Szurgent Lajos tanítványai. Ennél többre azonban nem futotta erejükből, így Pécsett maradt a három pont. 

Mestermérleg:
Bozai Gyula: - Behajtottuk a kötelező győzelmet, ami mindig nagyon nehéz. Az első félidei jó játékhoz és a második félidei küzdelemhez gratulálok a fiúknak. Előre! 
Szurgent Lajos: -Meglepően jól játszott a csapat, két pontrúgásgólt elviekben el lehet kerülni. Ha még több önbizalmunk lesz, jobban merünk játszani.

(Dunántúli Napló, 1999. február 28.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése