1999. február 25., csütörtök

1999. február 24. Pécsi MFC - Lánycsóki SE 1-0 (1-0)

Pécsi MFC - Lánycsóki SE 1-0 (1-0)
1999. február 24. Pécs, Kovácstelep, Dunántúli Napló Kupa, A-csoport, 7. forduló. 100 néző. 

Toldi Gábor
Vezette: Berki Zsolt.
Góllövő: Toldi.

PMFC: Tarlósi (Sólyom) - Dienes, Aczél, Varga E., Czeininger (Kutas) - Toldi, Puskás (Sipos), Calin (Berdó), Kardos - Kovács F., Fogarasi. Edző: Bozai Gyula. 

Lánycsók: Kovácsfi (Lukács) - Fischer, Csonka (Nagy G.), Schweier, Honvéd - Auth, Rablánszky G., Csike - Szugfil, Ratting, Orosz Z. Edző: Ratting József. 

Fehérvárról érkeztek

Puskas a jugoszláviai első osztályban is szerepelt a Belgrád melletti Zemon csapatában. A 34 éves csatár mindkét lábával jól bánik a labdával. „Azért a jobb a jobb” - teszi hozzá. Legszívesebben csatárként játszik, ám a középpályán is szeret szerepelni a magyarul szinte tökéletesen beszélő szerbiai fiú. A Csepel, a Békéscsaba, a Gázszer és a Videoton után most Pécsett próbál szerencsét, egyelőre fél évig. 

Toldi Gábor a Videoton nevelése, középpályás, 23 éves. Jobb oldali középpályásként szeret a legjobban játszani, korábban emberfogóként is számításba vette edzője, négy gólt fejelt az NB I-ben. Panaszkodik, hogy mostanában keveset szerepelt a csapatban, ezért is örül a pécsi lehetőségnek, hiszen itt, úgy látja, hogy egy jó szellemű, fiatal csapatban juthat folyamatos focizáshoz a bajnoki meccseken. A Gázszertől érkezett fél évre, és reméli, be tud illeszkedni a meggyőződése szerint tehetséges, és többre hivatott pécsi gárdába. 

Varga Ernő 28 éves, a Videoton nevelése, játszott aztán Kispesten is fél évig, legutóbb a finnországi Hämmenlina első osztályú gárdájában szerepelt, elégedettek voltak produkciójával, ám véget ér a finn bajnokság aktuális szezonja. Fél évre kölcsönbe érkezett az magyar utánpótlás válogatott egykori tagja a PMFC-hez. Középső középpályásként, afféle „szűrőként” számíthat rá edzője. 
-Tehetséges emberek között, egyforma tudású társakkal, mint hajdan a Vidiben, azt hiszem, sikerülhet elérni célunkat - morfondírozott Varga. 

Bozai Gyula, a PMFC edzője elmondta, hogy mindhárom játékosra számít. Meggyőződése: sokat tehetnek az egykori fehérváriak azért, hogy a PMFC simán benn maradjon az NB I-ben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése