1998. április 16., csütörtök

1998. április 15. Pécsi MFC - III. kerületi TVE 0-1 (0-0)

Pécsi MFC - III. kerületi TVE-Auto Trader 0-1 (0-0)
1998. április 15. Pécs, PMFC-stadion. NB I/B., 29. forduló. 1.000 néző.

Bár a vendégkapus gyakran földre került,
mégsem maradt Pécsett a három pont
(Dunántúli Napló, 1998. április 16.)
Vezette: Hosszú (Fodor, Böröczi). 
Góllövő: Szabó A. a 90. percben 
Sárga lap: Lantos (buktatta Benczét) a 31., Ulrich (Füzesi buktatásáért) az 54., Bencze (Gera gáncsolásáért) az 55., Kiss P. (buktatásért) a 85. percben 
Szögletarány: 5:4 (4:2).

PMFC: Tarlósi - Foki - Dienes, Kislőrincz - Hofecker, Lantos, Somfalvi (Kovács F., 79'), Romanek, Szaszovszky - Gera (Fónai 62'.), Ulrich (Balázs, 72'). Edző: Glázer Róbert. 

III. Kér. TVE: Lippai - Hungler, Varga, Gáspár - Gál, Füzesi, Bencze (Moses, 72'), Szabó A., Kecskés (Kiss P., 64') - Novák, Wukovics (Kovács N., 61'). Edző: Ruzics Miklós.

Nem sokat teketóriáztak az együttesek, rögtön nagy iramra kapcsoltak. A 3. percben Lantos ugratta ki Romaneket, de a becsúszó vendégvédő szögletre mentett. A pontrúgást követően Kislőrincz a 16-os vonaláról, kissé jobbról célozhatta meg a kaput, a lövése viszont elkerülte azt. Egy perc sem telt el, mikor Füzesi 22 méterről végzett el szabadrúgást, erős, középre tartó lövését Tarlósi ütötte szögletre. A 13. percben ismét a hazai kapu forgott veszélyben, Szabó a jobb oldalról ívelt Novákhoz, aki a 11-es pont. tájékán mellel maga elé tette a labdát, Szaszovszky becsúszva tisztázott. 
Az első negyedóra végén Ulrich játszott Gerához, aki lefutott az alapvonalig, átívelt a jobb oldalon érkező Ulrich-hoz. A csatár 10 méteres lövését óriási bravúrral védte Lippai. Ezt követően jobban figyeltek a csapatok a védekezésre, a 27. percig kellett várni az újabb helyzetre. Ekkor Kecskés balról, az alapvonalról beadott, Szabó A. senkitől sem zavartatva, 5 méterről fejelhetett, Tarlósi az utolsó pillanatban mentett. A 35. percben Füzesi durrantott váratlanul, 18 méterről kapura, lövése elsuhant a jobb kapufa mellett. Még az első félidő krónikájához tartozik, hogy Gera tolta meg Hungler mellett a labdát, egyedül törhetett volna kapura, de elesett a vendégvédő lábában. A játék zavartalanul folytatódott. 
A második játékrész már kevesebb izgalmat hozott a kapuk előtt, a vendégek úgy tűnt, megelégedtek az egy ponttal, inkább a védekezésre fektették a hangsúlyt. Az 56. percben Hofecker távoli ívelésénél kellett nagyot nyújtózkodnia Lippainak, hogy kitornássza a labdát a léc alól. A 70. percben Bencze jobb oldali szögletét Hungler fejelte kapura, de Somfalvi a gólvonalon mentett. 
A 76. percben Fónai ívelt át a kapu előtt a jobb oldalon üresen érkező Somfalvi elé, akinek hétméteres lövését Lippai öklözte ki. A 90. percben jött a feketeleves. Füzesi közeli lövésébe még belevetődött Foki, de a labda Szabó A. elé pattant, aki már négy méterről nem hibázott (0-1). 

Nem érdemelt vereséget ezen a találkozón a PMFC. Végig küzdött, hajtott, mezőnyfölénybe is került. Játékosai amellett, hogy többet futottak, mint a vendégek, ezúttal többször adtak nehéz munkát Lippainak, aki azonban ezúttal a legnehezebb szituációkban sem hibázott. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a döntetlen mindenképpen igazságosabb lett volna, de a hazai győzelem sem okozott volna különösebb meglepetést. Óriási bal- szerencse, hogy az utolsó percben a vendégek eljutottak a pécsi kapuig, és kihasználták a kínálkozó lehetőséget. 

Mestermérleg:
Glázer Róbert: - Talán most játszottunk legjobban hazai pályán, játékosaim valóban egymásért küzdöttek. Amíg nem találunk a kapuba, addig ilyen meglepő' eredmény születhet, mert én ezt annak tartom. 
Ruzics Miklós: - Csapatom küzdeni tudása minden dicséretet megérdemel. Az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnünk, sajnos, saját magunknak nehezítettük meg a mérkőzést. Győzelmünk jogosságához azonban szerintem így sem férhet kétség. 

(Dunántúli Napló, 1998. április 16.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése