1998. március 19., csütörtök

1998. március 18. Pécsi MFC - Tiszavasvári Alkaloida SE 1-0 (0-0)

Pécsi MFC - Tiszavasvári Alkaloida SE 1-0 (0-0)
1998. március 18. Pécs, PMFC-stadion, NB I/B., 23. forduló. 1.500 néző.

Romanek János
Vezette: Hosszú (Fodor, Krista). 
Góllövő: Romanek 64'.
Sárga lap: Kutas (Németh felvágásáért) a 60., Ulrich (Szarka buktatásáért) a 76. percben.
Szögletarány: 7:2 (3:0).

PMFC: Tarlósi - Dienes, Foki, Kutas - Farkas (Kovács F., 72'), Kozma (Sipos, 53'), Ulrich, Romanek J., Szaszovszky - Kie (Hofecke, 81'), Balázs Cs.. Edző: Glázer Róbert. 

Tiszavasvári: Szabó - Gradinaiu, Haveland, Homann - Sinka, Veres, Balogh, Szarka, Bohács - Németh (Erdei, 67'), Kocsis (Szemán, 67'). Edző: Szikszai Lajos. 

Betömörült a Tiszavasvári a saját térfelére, ezért nehéz dolga volt a PMFC-nek. Gondjukat fokozta, hogy többször rosszak voltak a passzok, nem érezték egymást a játékosok, nem ment az összjáték. A tizenhatosig még csak-csak eljutottak a hazaiak, de ezzel elfogyott a tudomány, a kapuk igazán nem forogtak veszélyben. A vendégek kontrákkal próbálkoztak, ám ezek nem igazán tették idegessé még Tarlósit sem, nemhogy a szurkolókat. A szünetben a cserejátékosok azt gyakorolták, ami csapatuknak nehezen ment a pályán, az alföldiek cicáztak, míg a pécsiek a kapura lövést próbálgatták. 
A 64. percben Glázer Róbert már majdnem cserére szánta el magát, mikor a pályán levők is megpróbálták a gólvonalon túlra juttatni a labdát. Sipos 19 méteres lövése visszapattant a büntetőterületen tömörülő védőkről, a cserejátékos a bal oldalán meginduló Romanek J. elé tálalt, aki hét méterről, kissé kisodródott helyzetből lőtt a hosszú sarokba (1-0). 
Tíz perc elteltével Szaszovszky hozta kísértetiesen hasonló helyzetbe Romanek J.-t, de a labda elakadt Szabóban. 

Túlzás lenne azt állítani, hogy a futball minden szépségével megajándékozták a nézőket a csapatok. A vendégek beálltak védekezni, a pécsiek pedig veszély nélkül támadtak, azonban az összeszokottság hiánya megakadályozta az akcióikat, a szervezett ti- szavasváriak útját állták a próbálkozásoknak. Mint később kiderült, Romanek J. találata három pontot jelentett, de ezért alaposan meg kellett szenvednie a PMFC-nek, amely csak izzadságszagú győzelmének örülhet. 

Mestermérleg:
Glázer Róbert: - Nagyon egységes, lelkes csapat ellen görcsösen, de megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. 
Szikszói Lajos: -A szerencsésebb csapat nyert, mert kihasználta egyik helyzetét. 

(Dunántúli Napló, 1998. március 19.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése