1997. augusztus 10., vasárnap

1997. augusztus 9. Pécsi MFC - Paksi Atomerőmű SE 1-1 (0-1)

Pécsi MFC - Paksi Atomerőmű SE 1-1 (0-1)
1997. augusztus 9. Pécs, PMFC-stadion. NB I/B., 3. forduló. 1.000 néző.

Nagy Ervint köszöntik a társak
(Dunántúli Napló, 1997. augusztus 10.)
Vezette: Juhos (Lettrich, Hosszú).

Góllövők: Nagy Ervin 511 illetve Csernijenko 13'.
Sárga lap: Farkas (belerúgott Barnába) a 39., Ignácz (rátartott Sípos lábára) a 77. percben. 
Szögletarány: 4:8 (3:5).

PMFC: Tarlósi - Tomka, Dienes, Kislőrincz I. - Farkas (Nagy E., 46'), Szabados, Ulrich (Szaszovszky, 46'), Sipos (Hofecker 85'), Romanek J. - Tóth Gy., Azoitei. Edző: Róth Antal. 

Paksi ASE: Kovácsevics - Jenei, Éger, Barna - Ignácz, Kiss M., Orosz, Kislörincz Gy. (Osztermájer 67'), Mersich - Szabó Zs. (Fejes 80'), Csernyijenko (Juhász 84'). Edző: Bözsöny János. 

Az egy pont sok is, kevés is

Szép időben, feltűnően kevés néző előtt, lanyha iramban kezdtek a csapatok. Egészen a 12. percig úgy tűnt, tartanak egymástól a két gárda játékosai. Hiba hibát követett, aztán hirtelen Szabó Zs. kapott jó labdát a jobb oldalon, teljesen üresen volt, majd az alapvonalig futott, beadását Csernyijenko hét méterről a pécsiek kapujába passzolta (0-1). 
Nagy Ervin
Kevés értékelhető momentum jellemezte a további perceket is. A pécsiek nem mertek, vagy nem tudtak támadásokat vezetni, a paksiak egyik próbálkozását a 44. percben Tarlósi hárította: Kislőrincz Gy. (a pécsi játékos bátyja) lövését védte szépen. A szöglet után Szabados a gólvonalról hárított. 
A második játékrészre Róth Antal átszervezte csapatát. Szabados játszott leghátul, Tomka a jobb oldalon előrébb került, Szaszovszky a bal szélen próbálta segíteni az eddig alig-alig labdához jutó két csatárt. 
Az 54. percben Nagy E. kapott labdát középen, lövésre szánta el magát, a labda a jobb alsó sarok felé tartott, Kovácsevics rossz ütemben mozdult a nem túl erős próbálkozásra, a kapufa is besegített, a labda pedig a hálóba csörgött (1-1). 
Fölénybe került a PMFC, ám nem tűnt továbbra sem meggyőzőnek a pécsiek teljesítménye. Voltak lehetőségek is. A 69. percben egy ötletes kombináció végén Szaszovszky adta Romaneknek a labdát, beadására Nagy E. érkezett, fejesét könnyedén hárította Kovácsevics. 
Azoitei hagyta ki a mérkőzés legnagyobb helyzetét, a 83. percben. Szaszovszky beadásával ugrott ki középen, de rövidebb vágta után, 14 méterről mellé lőtt. Csekély vigasz, hogy labdája a bal kapufát is érintette. 


Az első játékrészben lehangoló teljesítményt nyújtott a PMFC, a paksiak jobban játszottak. Az iram gyenge volt, és az egymáshoz passzolás is legfeljebb a kísérlet szintjén maradt mindkét együttesnél. Nem az akarattal volt a baj egyik oldalon sem. A PMFC-nél szerkezeti gondok is lehettek, a paksiak pedig mintha megelégedtek volna a döntetlennel. Tudomásul lehet venni, ennyit tudnak a játékosok. A PMFC megszerezte az első pontot a magyar labdarúgás másodosztályában, hazai pályán. Jöhet a folytatás. (Dunántúli Napló, 1997. augusztus 10.)

Mestermérleg
Róth Antal: - Az első és a második félidő között óriási különbség volt, nem a játékunkban, hanem labdarúgóink szemléletében. Ez és kizárólag csak ez lehet a siker záloga. 
Bőzsöny János: - Jobban játszottunk, sajnálom az itt hagyott két pontot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése