1997. június 29., vasárnap

1997. június 28. Pécs '96 FC - Pécsi MFC 4-0 (2-0)

Pécs '96 FC - Pécsi MFC 4-0 (2-0)
1997. június 28. Pécs, Vasút-pálya. Magyar Kupa megyei selejtező, döntő. 500 néző.

Tomka János
Vezette: Berki.
Góllövők: Lehota 41', 45', Schneider 63', Lehota 67'

Pécs ’96 FC: Viszt - Török, Sipos, Hasenauer - Kósa, Schweitzer, Jäkl (Dienes), Pál, Kulcsár - Lehota, Schneider G. (Tábit). Edző: Réfi Gábor. 

PMFC: Sólyom - Kislőrincz, Tomka, Kutas - Hofecker (Kovacsevics), Szabados, Ulrich (Fónai), Romanek J., Schneider T. (Lantos L.) - Azoitei, Balázs (Kardos). Edző: Róth Antal. 

Lehota háromszor ünnepelt

Nem nagy kedvvel terelgették a labdát a játékosok, nehéz volt kitalálni az első húsz perc után, melyik csapat akar inkább továbbjutni. A nézőknek az lehetett az érzése, mindkettő ódzkodik a 64 közé lépni, és ezzel egyetlen olyan baranyai csapattá válni, amelyik első osztályú egyesülettel is megmérkőzhet az ősszel. A kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, eleinte a PMFC birtokolta többet a labdát, majd a Pécs ’96 mondhatta el magáról ugyanezt. 
Huszonöt perc után már néha a kapusokat is megdolgoztatták a játékosok, de igazából kevés esély volt rá, hogy gólzáporossá válik a találkozó. Jobbára távolabbi lövésekkel kísérleteztek mindkét oldalon, de igazából kevés esély volt rá, hogy bárki infarktust kapna a nagy izgalomtól. A 41. percben aztán Kulcsár jobb oldali szögleténél Lehota mindenkit megelőzött és fejjel a kapuba juttatta a labdát (1-0). Ez sem pörgette fel igazán egyik felet sem, a vendégek úgy gondolták, a szünetben talán olyan titkokról lebbenti fel a fátylat Róth Antal - aki egyébként még a Pécs ’96 FC pályaedzőjeként fejezte be a bajnokságot -, ami a győzelmet és továbbjutást jelenti. A hazaiak pedig azon igyekeztek, hogy ellenfelük térfelén folyjon a játék. Ők lepődhettek meg leginkább, mikor közvetlenül a lefújás előtt Pál a 16-os előterében jól vette észre Lehotát, aki 14 méterről belsővel lőtt, és másodszor ünnepeltethette magát (2-0). 

Fordulás után sem szakadt meg az erőlködéstől a volt első osztályú csapat, sőt a 63. percben Jäkl átadását Schneider G. helyezte öt méterről a hálóba (3-0). 
Négy perccel később Lehota harmadik góljával állította be a végeredményt (4-0). 
Réfi Gábor elégedetlen lehetett csatárai teljesítményével, mert előbb azt a Dienest hozta be jobbszélsőnek, aki az utóbbi három évben emberfogón kívül mást nem játszott, majd Tábitot, a cserekapusát cserélte be balszélsőnek. Ennek ellenére azonban újabb gólt nem tudott szerezni a hazai csapat. 

A Pécs'96 FC megérdemelten jutott a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.

Jók: Viszt, Lehota, a PMFC-ből senkit nem lehet kiemelni.

Mestermérleg: 
Réfi Gábor: - Gratulálok a játékosaimnak, hogy a bajnoki évad után volt még erejük a kupára is. Az ellenfelünknek és a távozó játékosaimnak sok sikert kívánok a továbbiakban. 
Róth Antal: -Egyik szemem sír, a másik meg nevet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése