1996. szeptember 8., vasárnap

1996. szeptember 7. Vác FC-Samsung - Pécsi MFC 5-0 (3-0)

Vác FC-Samsung - Pécsi MFC 5-0 (3-0)
1996. szeptember 7. Vác, NB I. 5. forduló. 1.000 néző.

Disztl Péter ötöst kapott
Vezette: Szabó Zsolt (Kiss B., Hidasi).
Góllövők: Kasza 12' Andrássy 39' Horváth P. 42' Répási 53' Schwarcz 70'.
Sárga lap: Andrássy (kezezésért) a 2., Schwarcz (Szaszovszky felvágásáért) az 55'.
Szögletarány: 7:5 (2:4). 

Vác: Hámori - Vámosi, Nagy T., Lajkovics - Vojtekovszki, Schwarcz, Andrássy, (Sipeki 63'), Nyikos, Kasza - Horváth P., (Kovács P. 71'), Borgulya (Répási. 52'). Edző: Strausz László. 
PMFC: Disztl P. - Dienes, Szabados, Brindas, Győri, Kislőrincz (Ulrich 65'), Víg P. (Szabó Cs., 55'), Szaszovszky, Schneider - Bujdak, Azoitei (Sabján 69'). Edző: Gelei József. 

Kritikán aluli játék


(Ítéletidőben játszották a találkozót: csakúgy, mint Baranyában délután, özönvízszerűén ömlött az eső, fújt a szél, ráadásul hideg is volt.) 
Az NB I-ben most először vezetőbíró, a mindössze 24 éves Szabó Zsolt hamar tekintélyt parancsolt magának: már a 2. percben sárga lapot adott Andrássynak, mert az kézzel ütötte be a pécsi hálóba a labdát. 
A 12. percben aztán középre mutatott a játékvezető: Vojtekovszki jobboldali szögletét Kasza az ötösről a léc alá fejelte (1-0). 
Két perc múlva Andrássy negyvenről nagy kapufát rúgott. Később Vámosi távoli lövését tolta bravúrral szögletre Disztl Péter.
Az első pécsi lövés a 32. percben ment a váci kapura. 
A második hazai gól a 39. percben esett. Nyikos megforgatta Szabadost a balszélen, beívelt, és középen Andrássy hat méterről, fejjel a jobb alsó 
sarokba küldte a labdát, Disztl P. csak érinteni tudta azt. (2-0). 
Három perc múlva már három gól volt a hazaiak előnye. Megint Nyikos adott be, Horváth P. 8 méterről fejelt, a labdát Disztl P. már majdnem megfogta, de kezéről az a bal alsó sarokba csúszott. Nagy kapushiba ... (3-0). 
A szünet után az 53. percben már a negyedik találatnál tartott a Vác. Ki más, mint megint Nyikos ... ő gurított be balról és Répási első labda- érintésre, 18 méterről egyből a jobb alsó sarokba talált (4-0). 
A 70. percben Nyikos szögletét a berobbanó Schwarcz az 5-ösről befejelte. (5-0). 
Ulrich próbálkozott messziről a 86. percben, a második félidőben ez volt az egyetlen egészséges pécsi kapura lövés. Közvetlenül a lefújás előtt Disztlnek volt még egy bravúrja, amellyel megmentette csapatát a hatodik góltól. 

Az edzőváltás általában fel szokott dobni egy csapatot. De hogy ennyire? Igaz, a hétközben szakvezetőt cserélt Vác feltámadásához a nagyon gyenge PMFC is kellett, amely már az első félidőben három fejesgólt kapott. Ez pedig a kapusáról és a hátvédekről állít ki bizonyítványt. 
A szünet után született további váci gólok csak arra voltak jók, hogy a PMFC teljesen lejárassa magát. 
„Ez a Pécs sűrűbben jöhetne ide!” - volt a nézőtéri óhaj egy őszinte hazai szurkoló részéről. 
Nem is csoda, hogy ilyen csapatot, amely naggyá teszi az addigi sereghajtót, mindenki elfogadna ellenfélnek. A PMFC kritikán alulit nyújtott. Amelyik együttes fejesekből négy gólt szed össze, és csupán kétszer rúg kapura a ,90 perc alatt, nem számíthat tisztes helytállásra sem.

Mestermérleg
Strausz László: - Gratulálok csapatomnak ehhez a gyönyörű estéhez. Ezt a győzelmet közösen felajánljuk Tóth Dénesnek, akinek sok munkája van ebben a sikerben. 
Gelei József: - Saját figyelmetlenségünknek köszönhetjük ezt a vereséget. 

(Dunántúli Napló, 1996. szeptember 8.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése