1996. augusztus 11., vasárnap

1996. augusztus 10. Zalaegerszegi TE FC - Pécsi MFC 2-0 (2-0)

Zalaegerszegi TE FC - Pécsi MFC 2-0 (2-0)
1996. augusztus 10. Zalaegerszeg, NB I., 1. forduló. 4.000 néző.

Vezette: Tóth V. (Kiss. B., Hamar).
Mester, nem sikerült a rajt!

Góllövők: Szabó II. (11-esből) 13', Kámán 15'.
Sárga lap: Szabó II. 36', Csóka 38', illetve Romanek 13', Tököli 56', Szaszovszky 89'.
Szögletarány: 10:6 (10:3).

ZTE: Tóth - Csóka, Szabó I., Horváth J. - Sztipanovics, Szabó II, Balog, Németh - Sebők, Horváth Gy. (Kovács 80'), Kámán (Somfalbi 55'). Edző: Pusztai László. 

PMFC: Disztl P. - Dienes, Győri, Szabados, Kislőrincz (Szaszovszky, sz.) - Víg (Bujdak 63'), Brindás, Romanek, Schneider - Azotei (Pest R. 70'), Tököli. Edző: Gelei József. 

Meccskrónika:
5. perc: Balog nyolc méterről küldött fejese után vetődve Disztl csak másodszorra tudta birtokba venni a labdát. 
10. perc: Tóth a hazaadott labdát az ellenfélhez rúgta ki, de Szabó I tisztázni tudott. 
13. perc: Bal oldali szöglet után Horváth Gy. ugrott fel fejelni, Romanek kézzel érintette a labdát: tizenegyes! A büntetőt Szabó II a jobb felső sarokba vágta. 
1-0 
15. perc: Balog 30 méteres pontos indítása után Horváth Gy. egyből Kámán elé továbbította a labdát, aki nyolc méterről bombázott a jobb felső sarokba. 
2-0 
22. perc: Balog perdítése átszállt a védőkön, a jól kilépő Horváth Gy. azonban nagy helyzetben lyukat rúgott. 
27. perc: Horváh Gy. a szögletzászlótól adott az ötös sarkára, Sebők előrevetődve, centiméterekklel fejelt a kapu mellé. 
35. perc: Tököli a felezőkörben elcsípte az adogató védőktől a labdát, egyedül húzott kapura, de a kifutó Tóth ujjheggyel el tudta ütni előle a labdát. A pécsi fiú ezután elcsúszott - a helyzet elúszott... 
42. perc: Víg 25 méterről szabadrúgást bombázott a kapu fölé. 
61. perc: Sebők az alapvonalról hátragurított, Németh futtából, messze a kapu fölé lőtt. 
63. perc: Somfalvi az alapvonalig vezette a labdát, visszagurított, Sebők hat méterről kapu fölé perdített. 
67. perc: Ismét Somfalvi adott jó labdát, ezúttal Horváth Gyulának, aki azonban az ötösön megint lyukat rúgott. 
77. perc: Egy kontratámadás befjezéseként Bujdak 10 méterről lőtt kapura, Tóth bravúrosan védett. 
83. perc: Az előrelopakodó Szabados kapásból, 15 méterről nagy bombát küldött kapu fölé. 
90. perc: Szabó II nyolcméteres fejesét védte Disztl. 
 

Még két hónap sem telt el azóta, hogy a ZTE és a PMFC bajnoki mérkőzésen találkozott egymással. Akkor Pécsett gólokban gazdag összecsapáson pontosztozkodás történt, és a találkozó lefújása után azonnal kézbe vehették képzeletbeli bizonyítványukat a csapatok, mely szerint a baranyaiak az utolsó, a zalaiak a tizedik helyen végeztek. 
Nem a válogatott kapuson múlt
Azóta nagy változások történtek mindkét együttesnél. Új az edző mindkét helyen, a pécsiektől kilenc játékos elment, ugyanannyi érkezett. A ZTE-nél nem volt ugyan Uyen nagy a játékosmozgás, de mégis súlyosan érintette őket, hogy három válogatott játékosuk már máshol futballozik. A hazaiak persze győzelmi reményiket hangoztatták, a pécsiek kissé óvatosabban háromesélyesnek nevezték az összecsapást. 
A ZTE kezdett jobban, ám néhány gyors vendégtámadás után némi zavar támadt védelmében, szerencséjére azonban ezeket megúszta a hazai csapat. Aztán két perc alatt eldőlt minden: két gólt lőtt a Zete. A vendégcsapat nemigen tudott újítani, egy-két kontrával próbálta hátrányát csökkenteni. A ZTE viszont ekkor még nagy becsvággyal, ötletesen, gyorsan vezette támadásait, elsősorban Balog indításai révén, de több gól már nem született. 
Szünet után nagyot változott a játék képe. A félidő derekán egy időre a Pécs mintha lábrakapott volna, de támadásaiban nem lehetett fellelni túl sok ötletességet. Tulajdonképpen az egerszegiek korán bebiztosított győzelmét nem tudták egy percig sem veszélyeztetni, látszott a pécsieken, hogy csapatuk még összeforratlan. A ZTE győzelme nagyobb különbségű is 
lehetett volna. (Nemzeti Sport, 1996. augusztus 11.)

Mestermérleg:
PUSZTAI LÁSZLÓ: - Nagy elszántsággal játszott a csapat az első félidőben, s fölényét gólokra tudta váltani. Szünet után is fölényben játszottunk, de már nem tudtuk növelni előnyünket a jól küzdő pécsiekkel szemben. 
GELEI JÓZSEF: - Először játszottunk ilyen összeállításban, ez meg is látszott a mérkőzés elején. Egy percen belül két gólt kaptunk. A második félidőben két nagy ziccerünk is kimaradt, a ZTE előbbre tart, mint mi. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése