1996. június 28., péntek

1996. június 27. Tiszakécskei FC - Pécsi MFC 0-0

Tiszakécskei FC - Pécsi MFC 0-0
1996. június 27. Tiszakécske, osztályozó az NB I-ért, első mérkőzés. 4.000 néző.

Jäkl Antal
Vezette: Tóth V. (Kiss B., Koch).
Sárga lap: Tököli (reklamálásért) az 50., Tolocsko (Sza­szovszky letalpalásáért) a 60., Maczkó (rátartott Aczél lábára) a 62., Schneider (Maczkóval szembeni veszélyes játékért) a 68., Szaszovszky (buktatta Kovácsot) a 86., Dienes (lerántotta Törököt) a 90. percben.
Szögletarány: 5:3 (1:1).

TISZAKÉCSKE: Derdák - Hegedűs - Schultz, Szaszovszky - Molnár, Gazdag (Maczkó, sz.), Ézsiás, Bánföldi, Bujáki (Szántó, sz.) - Touati (Balla, 72'), Török. Edző: Szurgent Lajos.

PMFC: Balogh - Aczél - Dienes, Szabados - Tolocsko (Ulrich 84'), Jäkl, Fehér, Győri, Schneider - Tököli (Pest, 90'), Kovács Z. Edző: Herke Imre.

Krónika:
24. perc: Sokáig kellett várni az első említésre méltó eseményre. Ek­kor Tolocsko buktatásáért ítélt szabadrúgást Tóth Vencel játékvezető, 25 méterre a hazai kaputól. Fehér állt a labda mögé, a lövésben volt kel­lő erő, ám a célzás pontatlannak bizonyult, így Derdák hárított.
29. perc: Bánföldi 15 méterről, futtából lőtt, a vetődő Balogh csak má­sodszorra kaparintotta meg a labdát.
33. perc: Kovács egy csellel betört a hazaiak tizenhatosára, gólhely­zetbe került, s már lövésre lendült a lába, amikor Hegedűs az utolsó pil­lanatban a tizenegyes pontnál beérte és szerelte.
41. perc: Tököli emelt a tizenhatos oldalvonalától szabadrúgást kö­zépre, a berobbanó Aczél az ötösről estében a kapu mellé lőtte a labdát.
53. perc: Maczkó nagy vágta után - két pécsit is átjátszott - helyzetbe hozhatta magát, ám úgy döntött, hogy inkább középre gurít, de átadá­sa ellenfélhez került.
76. perc: Óriási hazai helyzet maradt kihasználatlanul. Szántó gurí­tott középre a bal oldalról, a kaputól három méterre álló Török tovább-perdítette a labdát, de az elkerülte a bal alsó sarkot.
78. perc: Bánföldi kapu elé ívelt szabadrúgását követően Hegedűs az ötös sarkáról a kapu mellé fejelte a labdát.
80. perc: Török lépett ki a pécsi védők között, de megijedt a nagy le­hetőségtől. Az ötösnél megtorpant, Szabados beérte, végül Balogh láb­bal tisztázott.
91. perc: Balla 15 méteres bombája után Balogh a levegőben úszva bravúrosan mentett szögletre.

Pécsen csak győzni kell

(A 12 ezres lélekszámú, Szolnoktól 35 kilométerre délre fekvő fürdőváros apraja-nagyja ott volt a villanyfényes mérkőzésen. A talaj kifogástalan volt, a füvet Wimbledonban is megirigyelhették volna.) 
Az első egészséges kapura rúgás Fehér nevéhez fűződik, ő a 24. percben próbálkozott. Előtte és utána sokáig semmi. A 30. percben Bánföldi lőtt messziről, amit Balogh vetődve védett. Csak a szünet előtti negyedórában élénkült meg valamelyest a játék, addig jobbára a két 16-os között pattogott a labda. Aczélnak volt még egy gólszerzési lehetősége, ám ez kimaradt. 
A fordulást követően az első esemény: a 62. percben történt: Maczkó letalpalta Aczélt, a pécsi középhátvédet két percig ápolták. Török hagyta ki a 76. percben a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét: Szántó beadását az 5-ösről mellé perdí- tette. Később Hegedűs fejelt mellé, majd Török vezette bele a labdát a kivetődő Baloghba, akinek még közvetlenül a lefújás előtt is kellett egy nagyot védenie. 
A PMFC abból indult ki, hogy a 0-0 nagyon jó neki, és ha közben talál egy gólt, az még jobb. Ehhez rutinosan tartotta a labdát, a védelme nem vétett különösebb hibát, a középpályásai pedig sok adogatással ölték az időt, de a csatárai nem sok vizet zavartak. Eléggé egyoldalú volt a pirosfeketék játéka, a bal szélen alig vezettek akciót. A Tiszakécske lelkesen futballozott, a hátvédei jól romboltak, a támadásai azonban sokáig nem voltak gólveszélyesek. Az utolsó negyedórára még jobban beleerősített a hazai csapat, ekkor több gólszerzési lehetősége adódott, a szerencse is kellett ahhoz, hogy ne kapjon gólt a PMFC. 
A gól nélküli idegenbeli döntetlen a PMFC-nek jó. A vasárnapi visszavágón bármilyen különbségű pécsi győzelem elegendő az NB I-ben maradáshoz. Igaz, ahhoz sokkal hatékonyabban kell támadnia, mert ezúttal a csatárjátéka kifejezetten gyenge volt. 
Jók: Szaszovszky, Hegedűs, Ézsiás, Török, ill. Balogh, Fehér, Győri, Szabados. 

MESTERMÉRLEG:
Szurgent Lajos: - Az osztályozónak megfelelő iramot hozott a találkozó és kis szerencsével a második félidőben akár többgólos előnyt is szerezhettünk volna a visszavágóra. Ettől függetlenül véleményem szerint vasárnap bármi lehet. .. 
Herke Imre: - Nagyon lelkes és jó erőkből álló csapatot ismertünk meg a tiszakécskei együttesben. Bízom abban, hogy a hazai környezetben kivívjuk az NB I-ben maradást. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése