1996. március 21., csütörtök

1996. március 20. Pécsi MFC - Fehérvár '96 FC 1-2 (1-2)

Pécsi MFC - Fehérvár '96 FC 1-2 (1-2)
1996. március 20. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 17. forduló. 2.500 néző.

Kovács Zoltán gólt szerzett
(fotó: Dunántúli Napló)
Vezette: Bede (Kiss B., Molnár J.). 
Gólszerző: Tóth N. a 25., Kovács Z. a 40., Horváth F. a 43. percben.
Sárga lap: Fehér (a kapus lökéséért) a 26., Tóth H. (Werner gáncso­lásáért) a 32., Takács (reklamálásért) a 73., Szalay (szándékos kezezésért) a 74. percben.
Szögletarány: 9:4 (6:3).

PMFC: Kovácsevics - Dienes, Braun, Werner - Fehér (Pest R. 67'), Uiveczkí, Ulrich (Müller 72'), Győri (Jäkl 86'), Marozsán - Tököli, Kovács. Edző: Herke Im­re.

Fehérvár: Mitring - Lörincz, Jávorka, Bekő - Pető, Miriuta, Tóth N. (Szalai 54'), Monyé (Dulics 61'), Korsós - Takács, Horváth. Edző: Csongrádi Ferenc.

Krónika:
3. perc: Kovács a kapunak háttal állva próbált meg - közvetlen közelről - helyzetbe kerülni. Ez sikerült is neki, de lövése elakadt a védőkben.
25. perc: Vendégtámadás végén Tóth N. a tizenhatoson belül kiugratta Horváth F.-et. Molnár J. partjelző lest jel­zett, ám a játékvezető tovább engedte az akciót. Horváth F. lövését Kovácsevics kiütötte, de a bevetődő Tóth N. né­hány lépésről a bal kapufa mellett gólba talpalta a labdát. Bede kifutott Molnár J. partjelzőhöz, majdnem fél percig konzultált vele, végül is a játékvezető felülbírálta kollégá­ját, középre mutatott. A pécsiek tiltakoztak, hiába. 0-1
30. perc: Tököli kilépett, de a rosszabbik (bal) lábára jött a felpattanó labda, ezért tizenkét méterről fölé rúgta.
35. perc: Braun kapura lövésébe Kovács közelről, fejjel „beleszúrt", Mitring azonban bravúrral hárított.
36. perc: A fehérvári kapu előtt tűzijáték alakult ki, amelynek Végén a hazaiak kezezést reklamáltak. De ezzel csak azt érték el, hogy Bede szöglet helyett kifelé ítélt szö­vegelésért szabadrúgást.
39. perc: Az egyedül kitörő Ulveczki elől Mitring a ka­pujából kifutva, lábbal mentett.
40. perc: Kovács addig térült-fordult viszonylag ártal­matlan helyzetben a tizenhatoson belül, amíg helyzetbe került. Szerencséje is volt, a védőkről ugyanis vissza pat­tant hozzá a labda. Aztán a kölcsöncsatár a kivetődő Mit­ring felett, hét méterről a kapu közepébe emelt. (1-1)
42. perc: Monyé jobbról, az alapvonal közeléből be­adott, belül a gólvonal előtt Tóth N. bevetődött, ám lekés­te a belövést.
43. perc: Miriuta bal oldali szögletét Horváth F. az ötös­ről kapura fejelte. A gólba tartó labdát Braun megpróbálta fejjél a mezőnybe továbbítani, de már csak a gólvonal mö­gött érte el, onnét is csak a másik sarokba tudta „segíteni". 1-2
84. perc: Tököli egy csellel kilépett, hirtelen szembe ta­lálta magát Mitringgel. Ettől a pécsi csatár megijedt, emi­att tizenhárom méterről adott lövése a jól kimozduló Mit- ringről kipattant.
88. perc: A frissen beállt Jaki sem tudta megadásra kész­tetni a fehérvári kapust. A hazai középpályás tíz méterről kapura bombázott, Mitring azonban a léc alól kipiszkálta a labdát.

Utolsó helyre csúszott a csapat

A mérkőzés egészére emlékezve, a magyar bajnokság átlagszínvonalán, iramán játszottak a csapatok. A fehérváriak a tegnapi találkozón gyorsabban és szervezettebben fociztak, játékosaik egyéni teljesítménye is felül múlta a hazaiakét. 
A pécsiek taktikájában (legalábbis abban, ami megvalósult) meglepő volt, hogy az NB I. egyik legképzettebb játékosát Miriutát nem fogta senki. Állítólag ez az újonc Győri feladata lett volna. Megmagyarázhatatlan, hogy miért nem például, a korábban emberfogóként is bizonyított Fehéré, aki a számára idegen jobb oldalon tett, vett.

Mestermérleg
Herke Imre: - Az első gólig mi játszottunk jobban. Sajnos, a vitatott körülmények között esett gólt követően a védelemben több hibát is vétettünk. A helyzeteiket jobban kihasználó vendégek rászolgáltak a győzelemre, egy olyan mérkőzésen, amelyiken a helyzeteket tekintve gólokkal kellett volna győznünk. 
Csongrádi Ferenc:- Két nagyon nehéz helyzetben lévő együttes találkozott ezen a napon. Most, nekünk sikerült jobban a dolog. Annak ellenére, hogy a játékról ezen a napon bizony megfeledkeztek a játékosok. No, de miért éppen én keseregjek a győzelmünk után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése