1995. augusztus 27., vasárnap

1995. augusztus 26. Pécsi MFC - Debreceni VSC-Epona 1-0 (0-0)

Pécsi MFC - Debreceni VSC-Epona 1-0 (0-0)
1995. augusztus 26. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 4. forduló. 4.000 néző.

Tököli Attila
Vezette: Vad (7) (Kincses, Ring).
Góllövő: Tököli a 64. percben.
Sárga lap: Bumb (kézimunkáért) az 5., Vadicska (Tököli felvágásért)a 62., Dobos (Tolocsko ráncigálásáért) a 84. percben.
Szögletarány: 5:16 (1:6).

PMFC: Kovácsevics - Bumb, Szabados, Dienes - Tolocsko, Fehér, Dárdai, Jäkl, Schneider - Tököli (Szabó Cs. 85'), Bujdak (Ulveczki, sz.). Edző: Dárdai Pál.

DVSC-EP0NA: Horváth - Vadicska, Gojan, Pető - Kovács N., Sándor Cs., Sándor T., Madar (Nagykaposi 76'), Medvid (Dobos 77') - Dombi, llea. Edző: Garamvölgyi Lajos.

Kár volt temetni a csikócsapatot

Krónika:
19. perc: Tököli ahelyett, hogy az ötös környékén kapura fordult volna, visszaadta a labdát a tizenhatosnál érkező Dárdainak, de az ő lövésébe beleve­tődtek a debreceni védők.
44. perc: Madar húsz méterről leadott lövése nyomán a kapu mellé szállt a labda, ez volt a vendégek első, viszonylag veszélyes próbálkozása.
47. perc: Schneider bal oldali beadása után a felpattant labdát Bumb az ötös­ről a felső lécre fejelte.
57. perc: Előbb llea közeli fejese akadt el a hazai védőkben, aztán a visszapattanót Sándor T. vágta rá - Kovácsevics nagyot védett.
64. perc: Fehér lefejelte a labdát a tizenhatoson belül Tökölinek, ő pedig tizen­két méterről úgy lőtt a hálóba, hogy a labda a bal kapufa tövéről vágódott az el­lenkező sarokba. (1-0)
69. perc: Sándor T. elhúzta a labdát Jaki mellett a tizenhatoson belül. A pécsi játékos becsúszott neki, mindketten elestek. Tizenegyes! Sándor T. végezte el a büntetőt, a kapu jobb oldalába tartó lövést azonban Kovácsevics kiütötte.
87. perc: Dombi kiugratta Sándor Tamást, aki kilenc méterről átemelt a kifutó Kovácsevicsen, de Jaki a gólvonal elől szögletre fejelte a labdát.

Még annál a bizonyos falat kenyérnél is jobban kellett ez a győzelem a PMFC-nek. Az első félidőben még idegesek és talán emiatt is sokszor pontatlanok voltak a pécsiek, akik akkor csak távoli lövésekkel kísérleteztek. 
Jó lenne tudni, mi történt a szünetben a hazaiak öltözőjében, csodát tevő pirulákat biztosan nem osztogattak. Mindenesetre a vendéglátók nagyon feljavultak. Annyira, hogy az első játékrészben mutatott teljesítményük alapján az kisebb fajta csodának is felfogható. Mindjárt volt ötlet a játékukban, felszabadultabban futballoztak. Mertek már cselezni, kockáztatni, pontosabbak lettek az adogatásaik, megjött az önbizalmuk is. Főleg, mikor Tököli megszerezte a vezetést. Az elég is volt a győzelemhez. Persze, kellett más is 
ahhoz, hogy kihúzzák 1-0-lal a hátralévő majdnem félórát. Olykor hősiesen kellett védekezni, végig lelkesedni, küzdeni, minden labdáért megharcolni. 
Hogy szerencséjük is volt a Debrecen által kihagyott llesnél? Egyszer végre nekik is lehetett már. 
A PMFC bebizonyította, hogy az első három forduló után még kár volt temetni. Ugyan a neheze még visszavan, de most igazolta a csikócsapat, hogy nem olyan rossz, mint azt többen gondolták. Tegnap mindenképpen rászolgált a három pontra, ezt mindenki láthatta. 
A hazai, együttesben Kovácsevics kiválóan védett. Nem jött ki róla labda, a beadásokra is jól indult ki, a 11-es megfogása pedig mindig bravúr. Szabados tanárosan söpröge- tett, szinte nem vétett hibát. Dienes „lekapta” a pályáról az olimpiai válogatott Dombit, aki nem rúgott mellette labdába. Dárdai sokat vállalt, kapura is veszélyes volt a távoli lövéseivel. 
Tököli külön szám. Hatvan percen keresztül szidták a szurkolók, mert alig akadt értékelhető megmozdulása. A gólja azonban mestermunka volt, utána pedig jelentősen feljavult. Bujdak, a szlovák vendégjátékos lehet, hogy gólkirály lesz, ahogy állították róla, de valószínűleg nem a magyar NB I-ben. Ott a szombati találkozón alig volt randevúja a labdával. 
A Debrecen legjobbjai a középhátvéd Gojan, Horváth kapus és Vadicska voltak. Az egyik csatáruk, a román Ilea katasztrofálisan futballozott. Talány, hogy miért nem őt cserélték le. 

MESTERMÉRLEG:
Dárdai Pál: - Az első félidei kényelmes játék után, a szünetet követően gondolkodásban és játékban is felgyorsultunk, és jó játékkal sikerült legyőzni a kitűnő Debrecent. Köszönjük a közönség hathatós bíztatását, jómagam pedig köszönöm a csapatnak, hogy hozzásegített első NB I-es edzői sikeremhez. 
Garamvölgyi Lajos: - A Pécsnek volt egy helyzete és gólt szerzett belőle, nekünk volt kettő - benne egy 11-es is - és nem tudtunk élni a lehetőségekkel. Merem állítani, hogy a B- közepünk többet tett a győzelemért, mint néhány játékosom a pályán. Az FTC és a ZTE elleni győzelem, meg a BVSC elleni döntetlen után nagy mellénnyel léptek most pályára. Ez lett az eredménye. . . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése