1995. május 21., vasárnap

1995. május 20. Parmalat FC - Pécsi MSC-Fordan 1-1 (0-1)

Parmalat FC - Pécsi MSC-Fordan 1-1 (0-1)
1995. május 20. Székesfehérvár, Sóstói stadion. NB I., 26. forduló. 3.000 néző.

Niederbacher újabb gólt lőtt
Vezette: Márton (Hamar, Sóthy). 
Gólszerző: Niederbacher a 31., Puhalak a 68. percben.
Sárga lap: Fehér (Tóth N. lerántásáért) a 18., Szabados (buktattaKunticsot) a 21., Lörincz (Márton letalpalásáért) a 43. percben.
Kiállítva: Szabados a 86. percben.
Szögletarány: 6:2 (4:1).

Parmalat FC: Disztl P. - Lőrincz, Keresztúri, Bekő - Puhalak, Dvéri, Zimmermann - Dubecz (Zombori, 66.) Tóth N. - Kuntics, Horváth F.. Edző: Szabó Károly. 

PMSC-Fordan: Gelei - Jäkl, Márton, Szabados - Fehér (Ulrich, a 43.), Lengyel, Dárdai, Warzycha, Virág - Tolocsko, Niederbacher. Edző: Eich László. 

Krónika:
5. perc: Tóth N. nagy vágta után remekül tálalt a másik oldalon érkező Kuntics elé. A csatár azonban elkapkodta a helyzetet, pontat­lanul célzott, tizennégyméteres lövését különösebb gond nélkül hárí­totta Gelei.
16. perc: Virág cselezgetett a fehérvári tizenhatosnál, majd kilépett a védők között. Már csak a kapussal állt szemben, ám Disztl P. jól zárta a szöget és lábbal védett. A kipattanó labda Dárdai elé került, ő tizenöt méterről, egyből lőtt, de a gólvonal előtt álló Lörincz fejjel szögletre mentett.
24. perc: Tolocsko elfutott a bal oldalon, keresztbe adott labdáját a jobbösszekötő helyén érkező Warzycha tizenkét méterről mellé lőtte.
26. perc: Kuntics megugrott, egyedül törhetett kapura, a kifutó Gelei azonban megzavarta, így a csatár a tizenhatosról csúnyán az üres kapu mellé gurított.
30. perc: Virág átjátszotta Puhalakot, majd beadását Tolocsko előrevetődve tíz méterről mellé fejelte.
31. perc: Vezetést szerzett a PMSC. Dárdai középről, a balösszekötő helyén felfutó Niederbacher elé gurított. A csatár tett még pár lépést, majd tizenötméteres lövése nyomán a labda Disztl P. kezét súrolva vágódott a bal felső sarokba. 0-1
62. perc: Pattogott a labda a pécsi kapu előterében, ám mielőtt Puha­lak megszerezhette volna, Warzycha lerántotta őt. Tizenegyes! A bün­tetőpontra leállított labdát Kuntics a jobb sarok felé lőtte, Gelei bravúr­ral kiütötte. A labda a berobbanó Horváthhoz került, ő fejjel megcéloz­ta a bal sarkot, ám Gelei újabb bravúrral mentett.
67. perc: Tolocsko jobb felső sarok felé tartó bombáját Disztl P. bra­vúrral ütötte szögletre.
68. perc: Horváth lövését Géléi röviden ütötte ki, a kipattanó labda Puhalak elé került, aki négy méterről a jobb alsó sarokba pofozta. 1-1
72. perc: Zombori adott középre, Horváth azonban az ötösön elcsú­szott és nem találta el elég jól a labdát, így az elkerülte a pécsi kaput. Óriási helyzet volt!
77. perc: Ismét Zombori adott be a jobb oldalról, ezúttal is Horváth került helyzetbe, de most fejjel a léc fölé juttatta a labdát.
86. perc: A pécsi térfél közepén Szabados buktatta Kunticsot. Már­ton játékvezető felmutatta a pécsi hátvédnek a sárga lapot és mivel ko­rábban már kapott egy sárgát, következett a piros.

Gelei Károly
Idegenben veretlenül
Ahhoz képest, hogy a Parmalat FC-nek létfontosságú volt a győzelem, játékosai nem szántották fel a pályát az első félidőben. A PMSC-Fordan a számára már tétnélküli mérkőzésen nyugodtan futballozott: két helyzetéből egyet kihasznált az első játékrészben, s ezzel vezetést szerzett. A szünet után többet támadott a hazai csapat, a kihagyott 11-es sem vetette vissza. A levegőben lógott az egyenlítés, ami be is következett. Utána beszorult a vendégegyüttes, az utolsó negyedórában csak védekezett - ezt viszont jól csinálta, így ki tudta húzni döntetlennel, amire rászolgált. A pécsiek az első félidőben játszottak jobban. 
A PMSC-ben Gelei egy órán keresztül kiválóan védett, utána viszont a gólnál hibázott. A hátvédek mindegyike jól játszott. Dárdai volt a középpályán a legaktívabb, sokat vállalt. Niederbachertől keveset láttunk, viszont rúgott egy gólt. 
A Parmalat FC legjobbjai Puhalak, Disztl P. és Keresztúri voltak. 

Mestermérleg:
Szabó Károly: - Győzelemre számítottunk, de ez sajnos nem sikerült. Nem azt játszotta a csapat, amit megbeszéltünk és döntő volt az is, hogy kihagytunk egy büntetőt. 
Eich László: - Az első félidőben helyzeteink alapján akár kétgólos is lehetett volna előnyünk. Szünet után ritmust váltott a Parmalat. Kiegyenlített az eredmény, igazságosnak tartom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése