1995. május 18., csütörtök

1995. május 17. Pécsi MSC-Fordan -Vác FC-Samsung 0-0

Pécsi MSC-Fordan -Vác FC-Samsung 0-0
1995. május 17. Pécs, Újmecsekalja. Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó. 2.000 néző.

Vezette: Bay (Horváth O., Kaibás).
Sárga lap: Virág (fellökte Sallait) a 41., Romanek (sípszó után elrúgta a labdát) a 73. percben.
Szögletarány: 12:3 (7:2).

PMSC-Fordan: Gelei - Szabados, Márton, Schneider - Tolocsko, Dárdai, Warzycha, Lengyel, Virág - Fatusi (Ulveczki 12., Varga 76. p.), Niederbacher. Edző: Eich László. 

Vác: Koszta - Schwarcz, Nagy T. Kasza - Sallai, Kriska, Aranyos (Rontanék 64. p.), Farkas, Nyilas - Füle, Andrássy (Vig 75. p.). Edző: Csank László. 

Krónika:
3. perc: Nagy ívelt be jobbról egy szabadrúgást. Schwarcz le­vette a labdát az ötösön, aztán óriási gólhelyzetből a jó ütem­ben kivetődő Geleibe rúgta.
23. perc: Tolocsko szögletét Lengyel hét méterről fejelte ka­pura, Koszta védett.
25. perc: Virág visszagurí­tott, Lengyel 14 méterről lőtt, a labda egy védőt érintve a ke­resztlécről vágódott vissza.
27. perc: Dárdai indította a jobb oldalon Ulrichot. A Fatusi helyére beállt cserejátékos megelőzte a kiinduló Kosztát, 11 méterről elgurított mellette, de nem volt elég erős és helye­zett a gurítása, a védők szög­letre tudtak menteni. A sarok­rúgás után ismét Ulrich kísérle­tezett, ezúttal távolról, de Koszta hárított.
52. perc: Tolocsko rosszul to­vábbított, amivel Aranyost szöktette, aki a tizenhatoson belülre érve elhamarkodottan kapura emelt, ezzel a középen álló Geleit tette naggyá.
70. perc: Virág bal oldali be­adását Szabados az ötös túlsó sarkánál rosszul fejelte rá, így odalett a lehetőség.
78. perc: Dárdai adott Márton elé, a pécsi középhátvéd azon­ban nehéz szögből nem tudott a kivetődő Kosztán átemelni.
88. perc: Jobbról Márton be­ívelt, ismét Szabados fejelhe­tett, most az ötösről. Koszta bravúrral, vetődve szögletre mentett.

Végszóra
Negyedórával a találkozó kezdete előtt még nem volt játékvezető és egyetlen part­jelző sem Pécsett, az Újmecsekaljai stadionban. A ren­dezők percenként szaladgál­tak a bejárati ajtóhoz és les­ték, vajon megérkeznek-e a bírók. Eközben bent az öltö­zőben a csapatok vezetői már azon tanakodtak, hogy mitévők legyenek, amikor végszóra berobbant Bay Fe­renc és két társa:
- Nagyon rossz utunk volt - mondta Bay - szakadt az eső és egy baleset miatt sokat kellett várakoznunk. Azért remélem, nem lesz semmi gond, időre átöltö­zünk, pontosan kezdődhet a mérkőzés és segítőimmel együtt egyikünket sem za­varja majd az, hogy csak­nem elkéstünk.
Szerencsére sem a rossz út, sem a baleset nem befo­lyásolta a játékvezetői hár­mas teljesítményét. Nem raj­tuk múlott, hogy a mérkő­zés színvonala meglehető­sen alacsony volt.

A csere cseréje
A pécsiek színes bőrű csatára, Babatunde Fatusi általában egy mérkőzésen kétszer-háromszor is hordágyra kerül. Előfordult már, hogy a sérülékeny játékost mentőbe tették, úgy tűnt, hogy komoly a dolog, majd amikor elvitte volna a szirénázó, fehér autó, gyorsan talpra állt és ismét játékra jelentkezett. Mindez korábbi mérkőzéseken történt, és most is sérülésével hívta fel magára a figyelmet. Sajnos, ezúttal okkal.
- Részleges szakadása van Fatusinak - mondotta dr. Kincses József, a PMSC főorvosa. - Ezzel természetesen nem térhetett vissza a pályára és pillanatnyilag még nem tudni, gyógyulása mennyi időt vesz igénybe.
Fatusi már a 10. percben jelezte, hogy nem megy tovább, és két perccel később Ulrich állt be a helyére. A találkozó hajrajában viszont sor került a csere cseréjére is, és ezt a ritka történést Eich László, a PMSC mestere így indokolta:
- Ulrich a taktikai feladatát viszonylag jól oldotta meg, de úgy vettem észre, hogy a hajrára elfáradt. Nekünk minden tartalékot mozgósítani kellett az utolsó percekben, hátha sike­rül a csoda. Ezért hívtam le a korábban becserélt Ulrichot, de ez sem segített rajtunk.

Mestermérleg:
Eich László: - A csapat küzdőszellemével elégedett vagyok. Az időjárási viszonyok döntően befolyásolták a játék képét. Helyzeteink voltak, de gólt nem tudtunk rúgni. A Vác jól védekezett. A két mérkőzés alapján a továbbjutása megérdemelt. 
Csank János: - Szerencsére a körülmények nekünk adták meg a lehetőséget arra, hogy a kétgólos előnyünk birtokában irányítsuk a mérkőzést. Ami be is jött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése