1995. február 9., csütörtök

1995. február 8. Pécsi MSC-Fordan - Mohácsi FC 0-0

Pécsi MSC-Fordan - Mohácsi FC 0-0
1995. február 8. Pécs, Kovácstelep, edzőmérkőzés. 100 néző.

Vezette: Kovács N.

PMSC-Fordan: Gelei (Csaban) - Dienes, Csizi, Schneider - Tolocsko, Dárdai (Márton), Lengyel (Ulrich), Jäkl (Fehér), Virág - Ulveczki, Niederbacher. Edző: Eich László. 

Mohácsi FC: Kovácsevics - Becker (Márkus), Rózsavölgyi, Rigó - Kósa, Meksz, Kocsis (Király), Hrotkó (Takács), Vincze (Pest K.) - Pillinger, Horváth. Edző: Botos Antal. 

A cúgos kovácstelepi pályán sok örömben nem volt részük a szurkolóknak, mert igazi futballt nem lehetett látni. Ez a mohácsiak esetében a tartalékos összeállítás rovására is írható (sérülés miatt nem játszott náluk Nagy E., Nagy T., Lovász), míg a PMSC-Fordan esetében több okra is visszavezethető. 
Például arra, hogy fáradt a Szíriából tegnap délben Pécsre hazaérkezett társaság, vagy mert kedvetlen. Utóbbi abból is fakadhat, hogy a február 2-án esedékes alapfizetésüket még nem kapták meg a játékosok, de a főállásban a klubnál dolgozó vezetők sem. Úgy hírlik: anynyira üres a kassza, hogy annál üresebb már nem is lehet. Így tehát kár is abban reménykedni, hogy a piros-fekete együttes tud valakit - aki számít - igazolni a tavaszi rajtig. Emiatt, kényszerből játszik az előkészületi mérkőzéseken sorozatban Ulveczki csatárt, pedig hátrább hasznosabb csapattag lehetne. 
Futball nem volt, gól sem esett, unaloműzőként azért volt érdemes beszélgetni a pályán kívüli eseményekről néhány bennfentessel. Mondjuk arról, hogy a mohácsiak kapusa, Kovácsevics iránt az ÚTÉ és a Békéscsaba is érdeklődik. Ha elviszik, a Duna-partiaknak új kapuvédő kell, s a pótlást illetően Bogyayra is gondoltak. Akit viszont a megyei I. osztályban jól szereplő Villány is szívesen látna. Az MFC-vel kapcsolatos a hír, miszerint Csoboth Ausztráliából üzente: március 1-jén már Mohácson lesz és bekapcsolódik a felkészülésbe. 
A PMSC-Fordan különben pénteken megint játszik Pécsett edzőmeccset, akkor a Komlói Bányász ellen, alighanem megint Kovácstelepen. Egyelőre úgy néz ki: a piros-feketék február 13-21. között ciprusi túrára utaznak, több mérkőzés vár ott rájuk. (Dunántúli Napló, 1995. febr. 9.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése