1995. február 7., kedd

1995. február 6. Szíria utánpótlás válogatott - Pécsi MSC-Fordan 0-1 (0-1)

Szíria utánpótlás válogatott - Pécsi MSC-Fordan 0-1 (0-1)
1995. február 6. Damascus, edzőmérkőzés. 300 néző.

Lengyel Ferenc
Vezette: Muzama.
Góllövő: Lengyel, 30. percben.

PMSC-Fordan: Gelei - Dienes, Csízi, Schneider - To­locsko, Lengyel, Dárdai (Ul­rich), Warzycha, Jaki - Ulvecz­ki, Niederbacher. 

A pécsi labdarúgók tegnap 1-0 (l-0)-ra győztek a szíriai juniorválogatott ellen (kétszer egymás után szerepeltek ellenük). A pécsiek ezzel a mérkőzés­sel befejezték szíriai túrájukat. Mérlegük: két győzelem és egy döntetlen. 

Frissítés:

Tüske: Szó sincs „bozótlakókról”..
A Pécs játékost js hozott Szíriából?

A PMSC-Fordan belekóstolt az arab futballba, há­rom mérkőzésből kettőt megnyert, egyszer pedig döntetlenül végzett. Ez a hivatalos része a szíriai tú­rának, ám könnyelmű dolog lenne csupán ennyiben megvonni a mérleget.
Kissé félős indulás egy katonai irányításúnak vélt, a terrorizmus egyik melegágyaként emlegetettállamba, de elégedett mosolyú érkezés, a beharan­gozott bizonytalanságból ugyanis szinte semmits em tapasztaltak a pécsiek. Annál inkább az ellen­kezőjét.
- A futballnak azt az imádatát, amit Szíriában lát­tam, eddig szinte sehol sem tapasztaltam - kezdi lelkesen dr. Tüske Csaba, a csapat technikai vezető­je. - Sajnos, Magyarországon sem, pedig igazán ránk férne... Ráadásul szó sincs arról, hogy valami­féle „bozótlakók" népesítenék be Szíriát, mint aho­gyan ezt esetleg idehaza gondolhatják.
+ De a „katonai államról" kialakult kép igaz...
- Persze! Ha jól tudom, egymillió-kétszázezren szolgálnak a szír hadseregben! Kimentünk egy he­lyi rangadóra - volt vagy negyvenezer néző...ahol tele volt a tribün a két csapat minden rendű és rangú vezetőjével. Nos, ezek a tábornokok a meccs hevében gyönyörűen összeverekedtek. Még szeren­cse, hogy közvetlen szomszédságunkban ott ült há­rom miniszter is, az egyik éppen az elhárítást fel­ügyeli, az illető úr felemelte a telefonját, s öt perc alatt rend lett. A lefújás után azonban háromszázrendőr oszlatta szét a tömeget - hogy a bíró épség­ben hazajuthasson...
+ „Mellesleg" a PMSC-Fordan is játszott hárommérkőzést...
- Nem kell szégyenkeznünk. Puskás Öcsiék óta mi voltunk az első magyar csapat Szíriában, pedig az ottaniak mindig nagy szeretettel várják a miein­ket. Junior válogatottjuk egy orosz edző irányításá­val három hónapja együtt készül a vébére - sokat fogunk még ezekről a fiatalokról hallani. S ha már itt tartunk, el kell mondanom: kifejezett esély van arra, hogy egy szíriai futballista is felhúzza a PMSC-Fordan mezét. Részleteket azonban majdcsak a jövő héten...
+ Magyarokkal sikerült találkozniuk?
- A nagykövetség és Kárpáti Miklós főkonzul se­gítségét nem is tudjuk eléggé megköszönni, mint ahogyan az arab vendéglátás is rendkívül szívélyes volt. Egy szó sem igaz az egyik magyar lapban megjelentekből, hogy borzasztó körülmények kö­zött laktunk. Megsúgom például, hogy az egyik he­lyen ötszázéves szír bútorok voltak a szobáinkban. Én kimondottan élveztem...
(Nemzeti Sport, 1995. február 11.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése