1995. február 20., hétfő

1995. február 19. FK Dukla Banská Bystrica - Pécsi MSC-Fordan 2-0 (2-0)

FK Dukla Banská Bystrica (szlovák) - Pécsi MSC-Fordan 2-0 (2-0)
1995. február 19. Ciprus, edzőmérkőzés.

Dragoner Attila
Tudomásunk szerint a PMSC-Fordan az alábbi összeállításban játszott:

PMSC-Fordan: Gelei (Csaban) - Dienes, Dragoner (Csizi), Márton, Schneider - Tolocsko, Jäkl (Ulrich), Virág (Lengyel), Ulveczki - Niederbacher, Fatusi. Edző: Eich László.

Esterházy sajnálja, de nem érti
Babatunde szertelen, Soto kissé fáradt Tolocsko iparko­dik, Niederbacher (a középpályán is) nyerőember, Warzycha sérült.
Az NB I „legnemzetközibb” csapata, a PMSC-Fordan je­lenleg Cipruson készül a tavaszi szezonra. A nigériai, ame­rikai, szlovák, osztrák és lengyel légiósokkal meg­tűzdelt gárda a túrájának vége felé jár. Esterházy Márton­tól, az együttes menedzserétől megtudtuk, a játék már kezd hasonlítani a vezetők által megálmodotthoz.
Jelenleg elsősorban az foglalkoztatja a pécsi vezérkart, hogy a két legfrissebb „importáruval", Babatundével és Sotóval erősödhet-e a csapat. Ha igen, és a játékosok ára is elfogadha­tó, akkor akár az is megtörténhet, hogy Eich László vezető­edző mellett néhány szinkrontolmács fog munkálkodni a Mecsekalján...
■ Sotónak, mivel Los Angelesből érkezett hozzánk próbajá­tékra, az akklimatizálódás miatt erőnléti problémái voltak - tájékoztatott bennünket Esterházy Márton. - Később regene­rálódott, s ma már lendületesebben mozog. Babatunde na­gyon jó benyomást tett ránk, gyors, technikás labdarúgó. Egyetlen hibája van: kicsit szertelen. Ez betudható persze an­nak is, hogy még nincs húszéves.
- Mekkora esélyt Iát arra, hogy a tavaszi első bajnokin a So­to, Babatunde ékpárral kezd a Pécs.
■ Erre most még nem tudok válaszolni. Megvárjuk a túra végét, és az öt mérkőzésen nyújtott teljesítményük alapján döntjük majd el, hogy maradnak-e vagy sem. Annyit azért el­mondhatok, eddig nem okoztak csalódást.
- Kispesten viszont enyhén szólva csalódtak önökben. Nemkis felháborodást keltett ugyanis az a hír, hogy Dragoner At­tila is elutazott Ciprusra a Péccsel.
■ Mi is értesültünk arról, hogy Kozma Mihály nehezmé­nyezi: nem jeleztük a Honvéd nak, hogy Attilát is magunkkal visszük. Nos, nagyon sajnálom, hogy ez a történet így került a nyilvánosság elé, ugyanis nem igaz.
- Tehát tárgyaltak a kispestiekkel?
■ Először is' Laczó Istvánnal, a soproniak elnökével vettem fel a kapcsolatot. Mivel ő arról tájékoztatott, hogy Dragonerre a továbbiakban nem tartanak igényt, tudtam, hogy a Honvé­dot kell megkeresnem, hiszen a játékos a kispesti klub labda­rúgója. Hétfőn fel is hívtam Komora Imrét és kértem, tekint­sen el a formaságoktól, azaz ne kelljen tárgyalni, hivatalosan engedélyt kérni a kiutaztatáshoz. Szorított minket az idő, ha Dragoner akkor nem utazik el velünk, akkor körbe kellett vol­na reptetnem Európán, hogy néhány nap késéssel csatlakoz­hasson a csapathoz. A lényeg: Komora szóban beleegyezett abba, hogy kivigyük a labdarúgójukat próbajátékra. A szíves­ségét ezúton is köszönöm/ ám arról nem tehetek, hogy a Bo- zsik-stadionban az irodától az öltözőig nagyon lassan terjed­nek a hírek.
- És megérte „kilopni" Dragonért?
■ Igen. A héten leülünk a kispesti vezetőkkel tárgyalni a féléves kölcsönadásának feltételeiről. Sőt, szeretnénk elővá­sárlási jogot kapni a megvételére.,
(Nemzeti Sport, 1995. február 20.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése