1994. augusztus 7., vasárnap

1994. augusztus 6. Újpesti TE-Novabau - Pécsi MSC-Fordan 6-1 (2-0)

Újpesti TE-Novabau - Pécsi MSC-Fordan 6-1 (2-0)
1994. augusztus 6. Budapest, Megyeri út. NB I., 1. forduló. 6.000 néző.

Mészárszék a Megyeri úton
(fotó: Dunántúli Napló, 1994. aug. 7.)
Vezette: Stamler (Kurmai, Zvolenszky).
Góllövők: Kozma a 9., Horváth a 38., Egressy az 58., Túri a 69., Egressy a 70., Véber a 76., Dárdai a 79. percben.
Sárga lap: Braun (Horváth visszahúzásáért) a 13., Azoitei (reklamálásárt) a 33., Jenei (kezezésért) a 61., Lengyel (buk­tatásért) a 62., Túri (szövegelésért) a 81. percben.
Szögletarány: 3:5 (2:4).

ÚTE-Novabau: Praj - Füzesi - Jenei, Szlezák, Molnár - Bérczy, Kozma, Véber - Horváth (Túri, a szünetben), Wukovics, Egressy (Szanyó 73. p.). Edző: Garami József. 
PMSC-Fordan: Regős - Márton - Pest, Dienes, Fehér, Braun (Rózsavölgyi G. 65. p.) - Dárdai, Tököli, Lengyel - Dorobantu (Jäkl 70. p.), Azoitei. Edző: Eich László. 

Krónika:
9. perc: Véber a balösszekötő helyén kiugratta Kozmát, a kö­zéppályás már a büntetőterü­leten belül járt, amikor Pest kétségbeesve buktatta. A meg­ítélt 11-est maga a sértett vé­gezte el, a labdát nagy erővel a jobb alsó sarokba bombázta. 1-0
29. perc: Egyenlítési alkal­mat szalasztott el a Pécs. Pest jobb oldalról a középen érke­ző Dorobantuhoz emelt, aki 16 méterről tüzelt. Praj csak kiütni tudta a labdát, amely a kaputól három méterre álló Tököli elé pattant, akinek már lendült a lába, amikor Jenei becsúszva szögletre mentett.
38. perc: Wukovics a félpá­lyánál szerelte Mártont, majd azonnal indította a leshatárról kiugró Horváthot. Az újpestiek tízese mintegy húszméteres vágta után, nyolc méterről a háló bal oldalába vágta a lab­dát. 2-0
40. perc: Azoitei faképnél hagyta az újpesti védelem bal oldalát, beadását Dorobantu hat méterről Prajba fejelte.
58. perc: Kozma szerzett lab­dát a felezővonalnál, végigve­zette azt a pécsi térfél bal olda­lán/ a beadását nem kevesebb mint három újpesti játékos vár­ta. Közülük a legjobb helyzet­ben lévő Egressy vágta a tehe­tetlen kapus mellett a hálóba a labdát.
3-0
63. perc: Szlezák emelt a balösszekötő helyén kiugró Eg­ressy elé, aki 12 m-ről, ballal óriási erővel kapura lőtt, a lab­da azonban Regősről a me­zőnybe pattant.
69. perc: Egressy a bal oldal­ról átívelt az ötös sarkán álló Véberhez, ő önzetlenül letette a labdát a középen érkező Túri elé, a cserejátékos 14 m-ről lőtt a kapu közepébe. 4-0
70. perc: Még ki sem lábaltak a vendégek a lilák okozta sokk­ból, amikor Wukovics vará­zsolta Egressy elé a labdát, a roppant gólveszélyes támadó egy testcsellel becsapta Regőst, majd bal belsővel 8 m-ről a ka­puba lőtt. 5-0
76. perc: A csereként beállt Szanyó is főszereplővé vált. A bal oldali szögletzászló közeléből a kapu előtt őrizetlenül álló Vé­berhez emelt, az újpesti karmes­ter pedig 8 m-ről lőtt a hálóba. 6-0
79. perc: Megszerezte a be­csületgólját a Pécs. A kaputól 23 m-re szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, a legurított labdát Dárdai vágta a jobb alsó sarokba. 6-1

Az eredmény láttán talán felesleges is leírni, hogy az Újpest simán gázolta le ellenfelét... Az első félidő még adós maradt a parádéval, ám a ház­igazda uralta a játékot, bizto­san őrizte kapuját és bár táma­dásai ekkor nem zilálták szét a pécsi védelmet, mégis megér­demelten szerzett kétgólos előnyt a szünetig. Elsősorban azért, mert a vendégek szor­gos, de színtelen-szagtalan csa­patként iparkodtak, tudásuk­ból csak kézenfekvő megoldá­sokra futotta.
A fordulás után kiderült, erőnlét dolgában sem állnak jobban. Az Újpest ugyanis visszahúzódva megnövelte a támadásokra jutó területet, és felgyorsítva a játékot a közép­pályán, szétfutotta a pécsi vé­delmet. A vendégek csak kap­kodták a fejüket, és csupán az különböztette meg őket az új­pesti szurkolóktól, hogy bár egyformán nézői voltak az ese­ményeknek, ők kevésbé lelke­sedtek a látványon. Mert lát­vány már volt bőven, hiszen az UTE góljait szellemes megol­dások előzték meg, olykor a grundokra emlékeztető - ter­mészetesen jó értelemben véve - trükkökkel mattolták a ven­dégek védőit. A mérkőzés ér­demjegyét ez indokolja, hiszen csak egy csapat volt a pályán, a PMSC csupán statisztált. A második félidő újpesti produk­ciója hazai pályákon a legké­nyesebb futballbarátokat is ki­elégítette volna.
(Nemzeti Sport, 1994. augusztus 7.)

Katasztrofális pécsi rajt
Nagyon nehéz értékelni a pécsiek teljesítményét ezen a mérkőzésen. Az Újpesten látott játék alapján az ÚTE-Novabau jóval jobb csapatnak tűnt. Az újpestiek - főként a második félidőben - közepes iramban is iskolajátékot produkálva, lelépték a PMSC-Fordan gárdáját. 
A piros-fekete játékosok teljesítményéről talán jobb, ha most nem beszélünk. Valamennyi poszton gyorsabbak voltak az újpestiek. A pécsieknek csak annyit hozhatunk fel mentségként, hogy igyekeztek. Az igyekezet ezen a fülledt Megyeri úti estén ennyire volt elegendő. (Dunántúli Napló, 1994. augusztus 7.)

Mestermérleg:
Garami József: - Az első félidőben a játékban egyenrangú ellenfél volt a PMSC. A harmadik gólt követően közönségszórakoztató játékkal rukkoltunk ki. 
Eich László: - Meg voltam elégedve az első félidei játékunkkal. A 11-esig tulajdonképpen „versenyben" voltunk. A szünet után a széleket nem tudtuk kellőképpen lezárni, ezért a sziporkázó ÚTÉ ellen nem voltunk „versenyképesek”. Legközelebb otthon megpróbálunk javítani. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése