1994. augusztus 28., vasárnap

1994. augusztus 27. Pécsi MSC-Fordan - Nagykanizsai Olajbányász SE 3-0 (1-0)

Pécsi MSC-Fordan - Nagykanizsai Olajbányász SE 3-0 (1-0)
1994. augusztus 27. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 4. forduló. 6000 néző.

Roman Tolocsko
Vezette: Kiss B. (Juhos, Bajkai).
Gólszerző: Tolocsko a 25., Dárdai a 48., Warzycha a 83. percben.
Kiállítva: Filipovics az 55. percben.
Sárga lap: Márton (reklamálásért) a 17., Svélecz (mezénél fogva lerántotta Dárdait) a 32., Tolocsko (kezezésért) a 89. perc­ben.
Szögletarány: 3:2 (1:1).

PMSC-Fordan: Gelei - Márton - Braun, Dienes - Tolocsko, Dárdai, Fehér (Jäkl 69. p.), Virág - Warzycha, Tököli, Pest (Dorobantu 43.p.). Edző: Eich László. 

Nagykanizsa: Csáki - Kepe - Szalay, Dudás, Iványi - Svélecz (Hegedűs a szünetben) - Farkas, Agics (Fújsz 54. perc), Vidóczi -Filipovics, Fehér J. Edző: Keszei Ferenc. 

Krónika:
(Kiss Béla, a 36 éves já­tékvezető élete első NB I-es mérkőzését vezette.)
22. perc: Az első kapuralövést Dárdai jóvoltából láthat­ták a nézők. Veszélyességére jellemző, hogy Csáki kapus az ötösön lábbal levette a lab­dát.
25. perc: Érdemes volt to­vább kísérletezniük távolról a hazaiaknak, mert második próbálkozásuk gólt hozott. Pest egyedül húzhatott kapura, de elveszítette a labdát. Az a vele versenyt futó Kepéről To­locsko elé pattant. A pécsiek ukrán középpályása 17 méter­ről a jobb kapufa segítségével nagy gólt lőtt a nagykanizsai kapuba. Csáki késve vetődött a lövésre. 1-0
40. perc: Pest az alapvonal­nál összecsapott Szalayval. Fekve maradt a füvön, ápolták, aztán le kellett cserélni.
43. perc: Fehér Cs. addig pe­pecselt, amíg Filipovics szerel­te. A vendégek csatára húsz méterről kapura bombázott, Gelei bravúrral védett.
48. perc: Tanítani való táma­dás végén növelte előnyét a pé­csi együttes. Márton indította Virágot a bal oldalon. Beadott, Dárdai pedig hét méterről ka­pásból a labdát a kapu köze­pébe lőtte. 2-0
50. perc: Dárdai tette lyukra Warzychát, aki nagy helyzetben, kilenc méterről Csákit ta­lálta el.
55. perc: Filipovics szándé­kosan belerúgott Mártonba, amiért a játékvezető kiállította.
(Filipovics kiállítása után a nagykanizsai szurkolók Bajkai partjelző mellé a nézőtérről pe­tárdát dobtak be - fogta is a fü­lét. Kiss B. játékvezető szólt a rendezőknek, ők a rendőrök­nek, így a körülbelül ötvenfőnyi vendégtábor innen kezdve állandó felügyelet alatt volt.)
60. perc: Tököli legurítását Warzycha ajtó-ablak helyzet­ben, közelről az üres kapu fölé emelte.
67. perc: Dorobantu gólba tartó lövését Vidóczi vágta ki szögletre.
76. perc: Hegedűs naggyá tette Geleit azzal, hogy a 11-es pontról rosszul célzott - éppen a pécsi kapus kezébe.
83. perc: A kanizsai védők­ről lepattant labdából Warzy­cha húsz méterről óriási gólt rúgott a bal felső sarokba. 3-0

Könnyen nyert a PMSC-Fordan, sőt a helyzetei alapján még nagyobb különbséggel is győzhetett volna.
Az újonc Nagykanizsa nem állt be védekezni, ezzel segített a pécsieknek, akik potyaízű góllal szerezték meg a vezetést - addig nem játszottak kimon­dottan jól de a második talá­latukat követően már egyértel­művé vált fölényük. Igaz, eh­hez az is kellett, hogy az addig sem sokat mutató Filipovics ki­állíttassa magát. Azt követően sorozatban maradtak ki a pi­ros-fekete helyzetek. A hazai támadásokat mindig a bal ol­dalon vezették a pécsiek, ahol Virág szabadon futhatott fel, mert senki sem fogta szorosan. Egyébként sem tűntek túl friss­nek a kanizsaiak, amit az is bi­zonyított, hogy középpályása­ik, miután elveszítették a lab­dát, többször nem értek vissza a PMSC-támadásokkal, ame­lyek nemegyszer létszámfö­lényben gördültek a pályán. Fújsz beállítása ugyan némi­képp felpezsdítette a Nagyka­nizsát, de ez nem tartott soká­ig, meg aztán nem is volt akko­ra „pezsdülés", hogy sikerül­hetett volna a szépítés...
A vendégcsapat örülhet, hogy megúszta három góllal. A végére ugyanis teljesen szét­esett a játéka, a labdarúgói már csak a megváltó utolsó sípszót várták. (Nemzeti Sport, 1994. augusztus 28.)

Háromszor is!
Könnyedén, ahogy vártuk
A PMSC-Fordan nem játszott igazán jól a tegnapi mérkőzésen, ám lelkesedésük dicsérhető. Három gólos győzelme arra enged következtetni, hogy halványabb teljesítménnyel is simán győzni tud gyengébb képességű ellenfeleivel szemben. A kanizsaiak a második félidő második részében nem feltétlen azért adták fel, mert látták a tudásbeli különbséget, inkább elfáradtak, ám mindenáron megpróbáltak szépíteni, kevés sikerrel, kevés szerencsével. 
A pécsiek közül többen nyújtottak megbízható teljesítményt. Kiemelhető Tolocsko, Virág, Márton és Dárdai játéka. A kanizsaiak közül Csáki, Fuisz és, kiállítása ellenére, Filipovics dicsérhető. (Dunántúli Napló, 1994. augusztus 28.)

Mestermérleg:
Eich László:- Ezúttal egy nagyon jól játszó Nagykanizsát sikerült legyőznünk. Ez elsősorban a csapat kulcsembereinek az érdeme, akik felülmúlták ellenfeleiket. A számszerű eredménynek pedig külön örülök. 
Keszei Ferenc:- Jelen pillanatban a Pécsnek jobb a játékosállománya, és mert a PMSC-Fordan meghatározó játékosai ezen a mérkőzésen jobbak voltak, győztek. Mindez azonban csak a balszerencsés első gólt követően vált tényszerűvé. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése