1994. május 22., vasárnap

1994. május 21. Pécsi MSC-Fordan - BVSC-Dreher 0-0

Pécsi MSC-Fordan - BVSC-Dreher 0-0
1994. május 21. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 27. forduló. 5.000 néző.

Kocsis húzza meg a szélét
Vezette: Piller (Ring, Szabó J.).
Sárga lap: Bondarenko (Kocsis felvágásáért), a 34., B. Szabó (fejbe rúgta Csízit), az 54., Csoboth (hátulról belerúgott Nagyba) a 66. percben. 
Szögletarány: 3:4 (1:3).
 
PMSC-Fordan: Csaban - Braun, Bódog, Csizi - Ulveczki (Tököli 73'), Dienes, Dárdai (Lengyel F. sz.), Csoboth, Kocsis - Azoitei, Dorobantu. Edző: Róth Antal. 

BVSC-Dreher: Disztl P. - Bondarenko, Dzsinovics, B. Szabó - Nagy, Bognár (Kvanduk 68'), Farkas, Urbányi, Cseh - Tóth Gy., Bükszegi (Borgulya sz.). Edző: Egervári Sándor.

Krónika:
31. perc: Önmagát szöktetve Dárdai lépett ki egyedül, ám az ifiválogatott középpályás 12 m-ről elhamarkodottan lőtt, s ezzel Disztlt tette naggyá. 
43. perc: Szabadrúgásból, 20 m-ről Bognár csavart kapura. Csaban mutatósan vetődött, és a jobb kapufára tolta a labdát. Nagy védés volt! 
51. perc: Ulveczki ugratta ki Dorobantut, előle Urbányi becsúszva hazaemelt. 
57. perc: Kocsis Bódog elé gurította a labdát, de a védő a 16-os vonalon óriási „luftot" rúgott. 
63. perc: Lengyel hosszú előreívelésével Dorobantu kapura húzott a jobb oldalon, majd miután hiába várt társakra, tíz méterről, nehéz szögből meglőtte a labdát, amit Disztl elvetődve kaparintott meg. 
85. perc: Egy, a védőkről megpattant labdát Lengyel a 11-es pontról futtából kapura küldött, de lövése nem okozott gondot Disztlnek.

Szerény egy pont
Az utóbbi idők leggyengébb mérkőzését láthattuk tegnap Pécsett. A BVSC-Dreher csapata úgy tűnt, technikásabb játékosok gyülekezete. A pécsieknél pedig az igyekezet dominált. Mentek, mentek, minden különösebb koncepció nélkül. Csak azt szeretném, ha valaki megmagyarázna, miért ácsorog támadásoknál öt-hat játékos saját térfelén, főként, ha olyan szép idő van, hogy legfeljebb a kiesés szele fenyegeti a játékot. Közepes iramú, küzdelmes meccsen egyik csapat sem érdemelte volna meg a két pontot. 
A PMSC-Fordanban Csaban némi bizonytalansága után kétszer is éberen mentett. A hátvédek nem túl sok munkájukat becsülettel ellátták. Közülük sajnos, csupán Bódog vállalkozott a támadások segítésére. A középpályára jelöltek szürkén, a csatárok pedig gyatrán játszottak. Néhány pécsi mintha nem is lett volna a pályán.

MESTERMÉRLEG
Róth Antal: -A várakozásnak megfelelően nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Középpályásaink nem találták a helyüket. Gyenge teljesítményünk miatt csak egy pontot szereztünk, így továbbra is nyílt maradt a küzdelem az NB I. alsó részében. 
Egervári Sándor: - A tét rányomta bélyegét a játékra, inkább a küzdőszellem dominált. A második félidőben nyerhettünk volna, minimális célunkat így is teljesítettük. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése