1994. április 24., vasárnap

1994. április 23. Pécsi MSC-Fordan - Csepel-Kordax 1-0 (0-0)

Pécsi MSC-Fordan - Csepel-Kordax 1-0 (0-0)
1994. április 23. Pécs, Üjmecsekalja. NB I., 23. forduló. 4.000 néző.

Tököli Attila
VezetteLettrich (Ring, Bajkai).
 
Góllövő: Tököli a 63. percben. 
Sárga lap: Nagy (szándékos kezezésért) a 48., Tyukodi, (Azoitei ráncigálásáért) a 67., Dienes (Medgyes buktatásáért) a 70., Süveges (Palaczky lebirkózásáért) a 83., Jakab (sípszó utáni labdaelrúgásért) a 83. percben. 
Szögletarány: 4:7 (0:3).

PMSC-Fordan: Csaban - Csizi, Bódog, Braun - Ulveczki, Rózsa (Tököli 20'), Dárdai, Dienes, Palaczky - Azoitei (Vókó 89'), Dorobantu. Edző: Róth Antal. 

Csepel-Kordax: Hajdú - Nagy, Váczi, Ács - Tyukodi (Balogh 74'), Medgyes, Szabó (Süveges 69'), Mikler, Szekeres - Jakab, Pena. Edző: Varga István. 

Krónika:
3. perc: Dárdai eresztett meg nagy lövést 20 méterről, Hajdú azonban vetődve védett. 
8. perc: Tyukodi jobbról, majdnem az alapvonaltól élesen középre lőtt, Csaban kitenyerelte a labdát, Bódog pedig a mezőnybe vágta. 
28. perc: Csaknem a felezővonaltól indulva, Pena száguldott végig a pécsi térfélen, Csaban bravúros kivetődéssel hárított előre úgy, hogy szögletre pattant róla a csepeli csatár közeli emelése. 
32. perc: Dárdai 30 méteres szabadrúgása a jobb kapufáról kivágódott. Azoitei nyolc méterről egyből ismételt, Hajdú azonban vissza tudott nyúlni, és ezzel góltól mentette meg a csapatát. 
37. perc: Nagy hibát vétett Csaban, mert méterekre kipattant róla egy előreívelés. Jakab az üres kapura emelt, de Ulveczki a gólvonal elől felszabadított. 
41. perc: Megint Dárdai próbálkozott távolról, de Hajdú ezúttal is látványosan hárított. 
50. perc: Most Dorobantu bombázott 18 m-ről kapura, az erős lövés elzúgott a bal kapufa mellett. 
63. perc: Megszerezte a győztes gólt a PMSC-Fordan. Tököli kapott Azoiteitől jó átadást a 16-oson belül. Többször tolt egyet a labdán, aztán végül 13 m-ről nem túl sistergős, inkább helyezett lövést küldött a jobb alsó sarokba. Hajdú kapus kissé elkésett a vetődéssel 1-0 
65. perc: Dorobantu szöktette Azoiteit. Ő közelről óriási helyzetben elgurított Hajdú mellett, de a már kiszolgáltatott kapuvédőn a jobb kapufa segített.  
71. perc: Váczi 25 m-es szabadrúgásánál Csaban eldőlt balra, aztán bravúrral kirúgta a lövést. 
80. perc: Ulveczki kísérletezett messziről. Labdáját Dorobantu a 16-oson belül levette, ám mielőtt lőhetett volna, megelőzték a vendégvédők. 
81. perc: Veszélyesnek tűnt Pena 20 m-es lövése. A pécsiek szerencséjére azonban elkerülte a jobb alsó sarkot.

Végre győzelem!
Annyiszor rúgott kapura a PMSC-Fordan, mint korábban három mérkőzésen együttvéve. Ez is jelezte, hogy mindent elkövet a győzelemért, ami nagyon kellett már a pécsi csapatnak. Ezúttal az akarattal sem volt baj a hazaiaknál, nagyon igyekeztek. A csepelieknek a null-null kitűnő eredmény lett volna. A vendégek csak akkor kezdtek el futballozni, amikor a PMSC-Fordan megszerezte a vezetést. A találkozó hajrájában olykor be is szorították pécsi ellenfelüket, azonban egyenlíteni nem tudtak a hősiesen védekező pirosfeketék ellen. 
A PMSC-Fordan 1-0 után jól játszott, kihasználva, hogy a szigetországi együttesnek ki kellett támadnia. A második félidőben a piros-feketék több gólt is szerezhettek volna, ám nem volt szerencséjük. Egyébként is, ha csak a kapufákat nézzük, nagyobb különbségű is lehetett volna a pécsiek győzelme. 

MESTERMÉRLEG:
Róth Antal: - Nem hiszem, hogy a mérkőzés színvonalát tekintve a legjobb volt, de ez a győzelem tovább hajthat bennünket. Az ideges légkört, a megszerzett gól terelte természetes medrébe, s ennek következtében több helyzetet is teremtettünk. Minden játékosomnak köszönetét mondok. 
Varga István: - Az akaratosabb csapat győzött. Nem mindenki játszott nálunk a tehetségének megfelelően. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése