1994. április 3., vasárnap

1994. április 2. Pécsi MSC-Fordan - Békéscsabai Előre FC 0-2 (0-2)

Pécsi MSC-Fordan - Békéscsabai Előre FC 0-2 (0-2)
1994. április 2. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 20. forduló. 5.000 néző.
Dárdai visszatért

Vezette: Vad (Varga, Ring).
Góllövők: Mracskó a 33., Szarvas a 44. percben. 
Sárga lap: Váczi (reklamálásért) a 39., Usmajev (Azoitei buktatásáért) az 53., Usmajev (felvágta Dárdait) a 79., Braun (elsodorta Szentit) a 85. percben. 
Kiállítva: Usmajev a 79. percben (második sárga lap).
Szögletarány: 6:9 (4:4).
 
PMSC-Fordan: Csaban - Dienes, Zare, Csizi - Ulveczki, Rózsa, Dárdai, Tököli (Braun, sz.), Palaczki - Dorobantu, Azoitei. Edző: Róth Antal. 

BEFC: Baji - Mracskó, Usmajev, Szenti - Fodor, Váczi, Csató, Vancea, Zahorán - Kulcsár S. (Kasik 89'), Szarvas (Fabulya 81'). Edző: Pásztor József. 

Krónika:
5. perc: Rózsa 18 m-es lövése középre ment, Bajinak nem volt nehéz dolga, ott állt ahova a labda jött, így öklözéssel mentett. 
6. perc: Megint Rózsa tüzelt távolról. Ezúttal szabadrúgásból, a 16-os jobb csücskétől. A vendégek kapusa ismét kiütötte a labdát. 
16. perc: Zahorán ívelt be balról, Fodor 6 m-ről fejelhetett, ám Csaban kezébe. 
19. perc: Dárdaitól Dorobantu kapott egy jó átadást a jobb oldalon. Megeresztett egy erős lövést, már a 16-oson belülről, amit Baji kiütött. Újra Dorobantu jöhetett, ezúttal beadott, Azoitei elől az ötösön belül szögletre mentettek a vendég védők. 27. perc: Ulveczki beadására Baji rosszul mozdult ki. Hogy nem tudta vetődve kiütni a labdát, váratlanul érte Rózsát is, így odalett a helyzet. 
29. perc: Szenti beadását Vancea küldte kapura. Nem volt veszélytelen a 8 m-es lövés, ám fölé vágódott. 
33. perc: Egy bal oldali csabai szöglet után Tököli már a 16-oson kívül luftot rúgott. Ezt Mracskó kihasználta és 25 m-ről egyből kapura bombázott. Az erős labdát a vetődő Csaban nem érte el és az a jobb alsó sarokba vágódott. 0-1 
44. perc: Lecsorgott egy labda a pécsi védőkről, amelyre Szarvas csapott le, meglepetésre senki sem eredt utána a hazaiak közül. Az ötösre érve a békéscsabai csatár estében, a kimozduló Csabant megelőzve belespiccelt a labdába, az pedig a bal kapufa tövéről pattant a hálóba. 0-2 
76. perc: Nagy gólhelyzetet hagyott ki Csató. Már a pécsi kapust is kicselezte, de ahelyett, hogy az üres kapuba gurított volna, beadott, ám a középen érkező csabai játékosok elől a hazai védők hárítottak. 
78. perc: Braun 20 m-ről lőtt, a keresztlécről az alapvonalról túlra vágódott a labda. 79. perc: Usmajev utolsó emberként buktatta a mellette elhúzó Dárdait. Kapott érte egy sárga lapot, de, mert egy ilyen már volt neki, kiállították.

Sima ügy volt
Ezen a mérkőzésen az önbizalom győzött. A békéscsabaiak minden mozdulatán lát- szott, nincs igazán veszítenivalójuk. Ahogy edzőjük korábban nyilatkozta  "csak játszunk”. A PMSC-Fordan játékosai nagyon igyekeztek, az igyekezetei tettek követték, ezek viszont nem a legjobbra sikerültek. 
A kapuban Csaban bizonytalanul védett, az első gól előtt nem figyelt. A hátvédek és a középpályások (talán Rózsa kivételével) feledhetőt produkáltak. 
A csatárokat, igyekezetük ellenére alig lehetett észrevenni. A vendégek közül Mracskó, Váczi és Baji teljesítményét említhetjük a közepes iramú és színvonalú találkozón. 

MESTERMÉRLEG:

Róth Antal: -Nagyon kellemetlen, hogy az első félidőben amikor hibáztunk, a vendégek szereztek vezetést. Ez már a sors csapása, hogy mi kínáljuk fel a lehetőségeket ellenfeleinknek. 
Pásztor József: - Egyenrangú ellenfelek voltunk, szerencsénkre nekünk sikerült ki- használni ellenfelünk megingásait. Szünet után már csak arra kellett figyelnünk, hogy ne juthasson előnyhöz a hazai együttes. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése