1994. február 17., csütörtök

1994. február 16. Pécsi MSC-Fordan - Zalaegerszegi TE 1-1 (1-0)

Pécsi MSC-Fordan - Zalaegerszegi TE 1-1 (1-0)
1994. február 16. Pécs, Pécsújhegy, edzőmérkőzés. 100 néző.
 
Ciprian Dorobantu,
az új gólfelelős
Vezette: Kelemen. 
Góllövők: Dorobantu, ill. Horváth J. (11-esből).
 
PMSC-Fordan: Csaban (Bogyay) - Csizi (Dienes), Zare, Braun - Pest (Ulveczki), Rózsa (Lengyel), Mészáros, Csoboth (Fehér), Palaczky (Vókó) - Tököli (Tolocskó), Dorobantu. Vezetőedző: Róth Antal. 

ZTE: Tóth (Vincze) -Kocsárdi (Hugor), Szabó I, Halápi - Horváth J., Horváth A., Szabó III, Gál (Szőke) - Peresztegi, Fuisz (Koszov), Németh. Vezetőedző: Madár Gábor.

Barborik helyett Dorobantu a gólfelelős 

Az egyik külföldi ment, a másik jött. Róbert Barborik kölcsönben volt a PMSC-Fordannál, most, hogy lejárt a szerződése Pécsett, visszatért Nyitrára. Az igazsághoz tartozik, hogy a szlovák csatár többet volt sérült, mint egészséges, a szurkolók szinte csak hírből ismerték, látni nem nagyon látták a pályán, s végleges megszerzése a pécsieknek kétmillió forintjukba került volna. Talán érthető, hogy ilyen előzmények után Barborik visszakerült anyaegyesületéhez. 

Aki helyette jött Pécsre, Ciprian Dorobantu, 28 éves román játékos. A csatár már letette a névjegyét a piros-feketéknél azzal, hogy az előkészületi mérkőzéseken rendre gólt rúgott. Most is betalált a ZTE ellen, mintha ezzel is meg akarta volna hálálni, hogy a pécsiek a hét elején két és fél éves szerződést kötöttek vele.
 
A PMSC-Fordanból hiányzott a harmadik hete „száműzetésben" lévő Kocsis. Őt fegyelmezési céllal Róth Antal vezetőedző a „kettőbe" küldte, és eddig még nem látta indokoltnak azt, hogy visszahívja az első csapat keretébe. Nem játszott Azoitei sem, akinek a térdsérülése lassan gyógyul. Majdnem egy hónapig nem 
edzett a csatár, s most ugyan már együtt készül a többiekkel, de meccset még nem mer vállalni. Elmondása szerint talán a rajt előtti utolsó előkészületi mérkőzésre már beszáll. Góljaira nagy szüksége lenne a pécsi együttesnek, amely edzőmeccsein továbbra sem kápráztatja el szurkolóit. 

A csapatnak nem megy a játék, szerdán épp a tartalékos - öt kezdő emberét nélkülöző - ZTE-t sem tudta legyőzni. Fel is sóhajtott valaki a hazai szurkolók közül: „Mi lesz ebből tavasszal?" A kérdés megválaszolására a télre való tekintettel még várni kell. (Nemzeti Sport, 1994. február 17.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése